RockStation

Képregény figurák találkozása a deathcore-al: Emmure - Slave to the Game

2012. április 23. - xDemonswithRyux

Emmure. Ők az a zenekar, akiket lehet szeretni vagy utálni, de azt nagyon. A róluk szóló bejegyzéseknél garantált az 50-60 comment amiből végül kialakul a szokásos flame war a két tábor között. A piros sarokban a rajongók foglalnak helyet, a kékben pedig azok az emberek, akik a csapat létezése óta próbálják megfejteni, miért is jó ez Emmure?

 


A választ eddig senki nem mondta ki és valószínűleg nem is fogja, habár már közel jártak a megoldáshoz. Míg a fan-ok kiállnak amellett, hogy az energia, amit a csapat átad elsöprő erejű és néha jó 30 percnyi parasztságot hallgatni, addig a másik oldal azt harsogja, hogy nekik semmit nem ad egy üvöltés vagy breakdown a srácok házatájáról és inkább elvesz az életükből, mint sem „hozzáad” a lemezre szánt idő. Egy pár szót ejtsünk a kiadóóról is! A Victory karrierje igen csak felfele ívelt a leigazolások terén, az utóbbi években viszont elindultak a lejtőn. A Rise Records-nál ez ugye pont fordítva történt. Köztudott hogy az A Day To Remember is itt kezdte a pályafutását majd csúfos véget ért az együttműködés. A kiadó nem cicózott már is pótolta a hiányt a Close Your Eyes személyében, akik mára kinőttek az ADTR szindrómából. Sajnos olyan csapatoknak is lehetőséget adtak (Design the Skyline) csak hogy egy példát említsek, akik nem, hogy lemezszerződést nem érdemelnének, de a demójuk rögzítése után a szemük láttára törném ketté a master cd-t, majd elzavarnám őket közmunkára. A Slave to the Game a zenekar immáron ötödik kiadványa, így akik eddig nem tudták megfejteni miben rejlik a zenekar sikere, azok ne is próbálkozzanak tovább! Vessünk egy pillantást a számlistára. A The Big Bang Theory-s fiúk is elégedetten bólogatnának olyan címek láttán, mint a She Gave Hear Heart to Deadpool vagy a Blackheart Reigns. Megkockáztatnám hogy a szőke szomszédjuknak Penny-nek is bevillanna egy-két név, miszerint ezek képregény figurák. Az évek során ugyanis volt mit tanulnia a 4 geek-től. Ha pedig a lemezt is a kezükbe adjuk, nem csak a dalok listáját, még az is megeshet, hogy Sheldon húr elmélete is megdőlne, amit az évek során fejlesztett tökélyre. Frankie Palmeri is nagy képregény rajongó hírében áll, ennek tudható be többek között az is, hogy a tavaly megjelent Speaker of the Dead lemezen olyan címek köszönnek vissza, mint a Children of Cybertron vagy a My Name Is Thanos. A csapat időközben egy dobos cserén esett át, az egykori Bury Your Dead ütős Mark Castillo csatlakozott az Emmure legénységéhez. Hogy az albumról magáról is essen néhány szó, ne csak a hát oldalon látható címekről, egy bizonyos mértékű dallamosodás figyelhető, meg amit a debüt óta nem tapasztalhattunk tőlük. Nem ártana ugyan 1-2 percet lenyesni a témákból de, a groove-ok most valahogy jobban ülnek, mint általában.


 
 

Mivel 2012-őt írunk, így nem hallgathatunk meg úgy egy kiadványt, hogy ne lenne rajta wubwub. A tavalyi lemezen hallható Solar Flare Homicide-ben már kaptunk egy keveset, most durván ugyanennyivel fűszerezték meg az A.I szerzeményüket is. „You are the reason I’m alive” kapjuk az arcunkba Frankie-től a fentebb említett She Gave Hear Heart to Deadpool-ban, ami nem mellesleg az album egyik legjobb dala, másodjára pedig már mi is kántáljuk a fentebb említett sort. A képregényes utalások viszont nem merülnek ki a fentebb említett témákban, a Umar Dumps Dormammu ugyanis egy Marvel szupergonoszról kapta a nevét, a basszus kiállása pedig emlékeztet arra a bizonyos Good Friends and A Bottle of Pills-re a Panterától. Az M.D.M.A. egészen a Goodbye to the Gallows dallamvilágáig repít vissza minket, ami nem egy utolsó szempont. Májusban érkezik a For Today lemeze, ami szintén a breakdownok tengerén vitorlázik, így méltó ellenfele lehet a Slave to the Game-nek. Sokan temették ez által az Emmure-t, miszerint megint egy futószalagon gyártott éves megjelenést kaptunk, de erre a kiadványra még azok is felfigyeltek és véleményt alkottak róla, akik eddig nem tartoztak a csapat követői közé.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr534466940

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum