RockStation

A sivatag zsenialitása: Urania - Benediction (2012)

2012. április 29. - KoaX

Mi lesz egy bandával, ha egyszerűen NEM csak jók, hanem ZSENIÁLISAK.
Általában két opció van. Az első, hogy világsiker, ennek kéne a természetesnek lennie. A másik verziót annyira nem szeretem. Sőt! Utálom, hiszen ilyenkor szűnik meg a közös munka, és megy mindenki, amerre lát. De az ilyen zseniális daloknak a feledés homályába kell merülniük? Kizárt, és bátran merem állítani, hogy az Urania zseniális számai is kiállják az idő próbáját.

 

Mikor jó? Bárhol, bármikor, bárkinek. Egyszerűen, tényleg minden helyzetben lehet hallgatni. Ha igazi sivatagi, elszállós rocker arc vagy, tutira tetszeni fog. Ha meg nem vagy az, akkor mindenképpen hallgasd meg, mert biztos rákattansz.

Az új, sajnos egyben utolsó Benediction névre keresztelt album sem hozz mást, mint az eddig megszokott, progresszív, stoner-spacerockot. Ott van benne az a húzós gitár, a koszos hangzású dob, és a mélyen zümmögő basszus.

Aiwass igazán kitett magáért, hogy ne egy sima kis vasárnap délutáni kirándulásban legyen részünk, hanem egy igazi világkörüli útban.
Már a nyitó Peace Of Mind is egy olyan érzéssel tölt el, hogy „ahhjjj ennek ne legyen vége! Ez annyira jó”. Egyszerűen imádom ezt a számot, nem tudom megszámolni hányszor néztem végig a klipjét, és hallgattam reggel a tömött villamoson, miközben a suliba zötykölődtem.

Pont mire megszokom a békés hangulatot, jön az elsöprő Z.I.L. A technikás dobtémával nyitó szám, ledönt a lábadról, majd átgázol rajtad. Nem hiába készült hozzá a Carmageddon játékot is megszégyenítő autóroncsolós klip.

A harmadik hatalmas kedvencem a Panegyric. A feszes dobra és basszusra épülő szám, azzal az igazán király riffel, már-már egy igazi dicshimnusz. Közép részénél akár egy rituális sámán szertartáson is lehetnénk, a misztikus dobtémák rögtön bekapcsolják a hatodik érzéket. „Itt minden rendben?” Persze, persze csak engedd, hogy tovább ringasson a zene, figyeld a gitárt, és készülj fel bármire, ugyan is a határ a csillagos ég!



Sokat dumáltunk arról mikor lesz olyan, hogy akár egy rossz szót is mondjak az Urania-ra, de ilyet, ha akarnék sem tudnék. Talán csak egyetlen egy bajom van. Na jó, legyen kettő, és akkor kegyetlen szőrös szívű vagyok. Lemaradt az egyik kedvenc nótám, a szerelmes vallomásnak is beillő Insomnia Part 1. (Amúgy ezt bárki megkeresheti a Youtubeon, nagyon ajánlom). Az egyetlen egy igazán komoly bajom, hogy nem lesz több lemez. Illetve ebben a formában nem, de nagyon remélem, hogy egy jó kis Whorediezel bulin, vagy Aiwass saját buliján még tombolhatok. Nem is lenne rossz buli, egy „ Aiwass és a haverok” :-).

A Benediciton-t INNEN tudod letölteni, és meghallgatni.

Urania Facbookos profilját, ITT lesheted meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr254479017

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum