RockStation

Roskilde 2012: Idén 41. alkalommal rendezik meg Európa egyik legnagyobb zenei fesztiválját

2012. június 02. - sunthatneversets

Roskildelogo.jpg

Ha Európa legnagyobb, és legmeghatározóbb fesztiváljait próbálnánk összeszedni, a Roskilde Festival mindenképpen egy kihagyhatatlan tényező lenne. A dán város amellett, hogy festői szépséggel bír, az idén 41-ik születésnapját ünneplő fesztiváljuk évről-évre elhozza a főbb stílusok aktualitásait és kuriózumait.

Az igazán nagy nevek közül érdemes megemlíteni a régi idők egyik legkarizmatikusabb alakját, Bruce Springsteen-t, aki a The E Street Band-del játssza majd a 80-as, 90-es évek slágeres pop-rockját. Ugyanebből a korszakból, csak sötétebb stílusban itt lesz a The Cure, és Björk. Fellép még a legjobb élő hip hop zenekar hírében álló The Roots, és a White Stripes frontember Jack White.

A Roskilde Festival idén is nagyon erős a rock/metál vonalon. Fellép a Machine Head a The Cult, a Crowbar, a Baroness, és az újjáalakult svéd kultusz post metál zenekar, a Refused.

Az elektronikus vonalon olyan nevekkel találkozhatunk, mint a lazább techno ütemekkel játszó Paul Kalkbrenner, a szárnyalós technós Blondes, vagy a 80-as évek esszenciáját hozó elektropop Friendly Fires a A hip-hop kedvelői pedig láthatják többek közt Wiz Khaifat, Mac Millert, vagy Big K.R.I.T.-et.

A Roskilde Festival idén július 5-től 8-áig tart, de aki elég bátornak érzi magát az már akár június 30-án elkezdheti a lesátorozást, a bemelegítés jegyében.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr164559270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum