RockStation

Húzzuk fel a fekete zászlót: Ektomorf - Black Flag (2012)

2012. augusztus 07. - KoaX

ektomorfblackflag.jpgVannak zenekarok, akiktől soha nem kell tartani, hogy atom durva kísérletezgetésbe kezdenének. Ez így is van jól, ugyanis mi lenne, ha a Motörhead, Slayer, vagy az AC/DC elkezdene dubstep-es elemekkel variálni…..
Ugyan ez a szitu van az Ektomorfal is. Mi is a Black Flag? Egy bitang thrash-groove metál album, ami lenyúzza az arcodról a bőrt, az álladat meg a seggedig letépi. A negyvenöt perces albumon Tue Madsen-el még egy szintet ugrott a zenekar.

Igazából a hangzással nem nagyon lehet kötekedni, teljesen rendben van. A borító meg igazából nekem annyira nem okozott meglepetést. Zotyán mostanában gyakran látni ezt a Mária csontvázat, így totál helyén volt, hogy ilyen borító lesz. Plusz még jól is néz ki!

A nyitó War Is My Way nekem kicsit az Outcast nyitányára emlékeztet, de rendesen oda is teszi arra a bizonyos i-re a pontot. Be robban az egész zene az arcomba.0ektomorf2010_21.jpg Ellenben az abszolút kedvencem mégis a Black Flag. Valahogy a refrént egyből tudod ordítani. Magával ragad, és nem enged el, csak az a riff jár egész nap a fejemben.

A szám címekből úgy látszik, hogy most vallásos témák vannak inkább körbe járva. Erre utal a The Cross, 12 Angels (meglepő módon egy instrumentális nóta, ezzel kicsi pihenőt nyerhetünk a zúzás közepette) Private Hell, és a Fuck Your God. Utóbbi egy igazi gyors, kicsit pankosabb dal. Mondanom sem kell, hogy ennek az elsöprő tempónak az ereje koncerten mindenkit le fog dönteni a lábáról.

Az abszolút meglepetés az album záró tétele a Foo Fighters The Pretender-jénerk átdolgozása. Hallgattam az albumot, és hirtelen ez az ismerős téma…. Mi is ez? Meglehet kövezni, de soha nem voltam oda igazán Dave Grohl bandájáért, ellenben ez az átdolgozás nagyon bejön. Az ordibálással valahogy adja magát. Nem megy a hitelesség rovására, de még is poén kicsit.

Sokan mondják, hogy az Ektomorf már nem szól másról, mint Farkas Zotya magánprojektjéről, de a Black Flag albummal ezt keményen cáfolják. Jaksa Robi hatalmasakat dobol, Murvai Szabi sziklaszilárdan hozzá az alapot, Mike Rank pedig támogatja Zolit a parásabb részeknél. Ez egy igazán összeért komoly zenekar képét adja vissza. Nagyon kíváncsi vagyok a srácokra, így november 1-jén az A38-as hajón tutira meglesem őket. 

EKTOMORF hivatalos honlapja.

A srácok elcsíphetitek itthon leghamarabb a LIKE Fesztiválon augusztus 19-én. Majd október 30-án a Debreceni Roncsbárban, és november 1-jén az A38-as hajón Budapesten.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr494698664

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum