RockStation

Ilyen lesz a koncert-ősz a Hammer Concerts-nél

2012. szeptember 03. - sunthatneversets

Kreatorband2012.jpg

Vége a nyárnak és a Fesztiválszezonnak, végérvényesen eljön az ősz és vele egy halom koncert is. Több részes sorozatunkban röviden bemutatjuk, hogy mire készülhettek, a koncertszervezők kiket hoznak el nektek az év hátralévő hónapjaiban. A sort Phoenix Music és a Concerto Music után a Hammer Concerts-el folytatjuk.

A Hammer szeptember 12-én kezdi őszi sorozatát, amikor is először érkezik Budapestre az amerikai dallamos rockzene egyik kultikus bandája, a lassan két évtizede működő Lillian Axe. A New Orleans-i csapat mellett egy másik régivonalas power metal brigád, a texasi Helstar is hiánypótló jelleggel szerepel: a jó 30 éve létező együttesnek is ez lesz az első hazai koncertje. A pesti koncerten további négy heavy metal banda is színpadra lép szeptember 12-én: az osztrák Mortician, az énekesnős kanadai The Order Of Chaos, a dán Seven Thorns és a svájci Emerald is ott lesz a Club 202-ben.

HammerConcertslogó.jpg3 nappal később egy 40 éves jubileum megünneplésére kerül sor. Szeptember 15-én a PECSA Music Hall-ban ünnepli fennállásának kerek évfordulóját a Lord. A már megszokott helyről jelentkező koncert ezúttal az alkalomhoz igazított, átfogó bestof műsort ígér majd, ahol az életmű összes nagy slágere terítékre kerül. Sőt, a látogatók meghallgathatják a Sipőcz Rock Band ős-Lord dalokat is tartalmazó műsorát is, továbbá minden jegytulajdonos ajándékba kapja a Lord legelső, Big City Lights című lemezét.

Szeptember 26-án a Club 202 színpadán lép fel a legendás Winger zenekar névadó gitárosa Kip Winger, aki most szólóban kápráztatja el rajongóit, ráadásul koncertje mindenképpen különlegességnek számít, hiszen dalait akusztikus hangszerelésben adja elő.

Szeptember 29-én egy nappal új, Napisten Hava című lemezének bemutatja alkalmából lép fel a Club 202-ben hazánk vezető folk-metál zenekara a soproni Dalriada. Az est másik headlinere az orosz Arkona lesz. Mellettük egy egész minifesztiválnyi zenekar lép még  deszkákra, hiszen itt lesz a brit Darkest Era, a magyar Virrasztók, Kerecsensólyom és Niburta, utóbbiak Scream From The East című lemezüket mutatják be; a cseh Silent Scream Of Godless Elegy, illetve a szintén magyar és szintén lemezbemutatót tartó Tales Of Evening és az Ankh zenekarok.

Dalriada2011.jpg

Aki thrash/death elvonási tünetekkel küzd az november 22-én mindenképpen látogasson el a PECSA Music Hall-ba, hiszen a germán thrash alapvetés Kreator a FEZEN után ismét visszatér Magyarországra. Ráadásul nem kis neveeket hoznak magukkal, hiszen a technikás death metál mestereit a dél-karolinai Nile-t nem sokaknak kell bemutatni. Mindkét banda idén megjelent új lemezével turnézik. A floridai Morbid Angel-t sem kell bemutatni senkinek, aki a death metálban egy kicsit is jártos, hiszen ebben a műfajban abszolút a premier ligának számítanak és tavaly őszi budapesti koncertjük után ismét tiszteletüket teszik nálunk. Az estét az amerikai thrash metál brigád a Fueled By Fire nyitja, mintegy keretbe foglalva azt.

November 28-án a szimfonikus power metál egyik vezető alakja Luca Turilli a Rhapsody Of Fire egykori énekese érkezik a Club 202-be saját Rhapsody elnevezésű bandájával, melyet a Rhapsody Of Fire-ből történt kilépése után alapított. Az est vendégei később kerülnek bejelentésre.

Aki szereti a régivonalas metál zenéket, legyen az dallamos metál, thrash, death, vagy akár szimfonikus metál az a Hammer Concerts őszi rendezvényein megtalálhatja a számítását.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr394748497

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum