Limp Bizkit koncert a lisszaboni Rock In Rio-ról

2012. május 27. - sunthatneversets

Tegnap nézhettetek Mastodon, Evanescence és Sepultura koncerteket a Lisszabonban rendezett Rock In Rio fesztiválról. Ma reggel ébresztőnek egy Limp Bizkit koncert kinek esne jól?

Legyünk egoisták!:- Ego Project - Puszta ököllel (2012)

EGOIII boritó.jpgEnnek a kritikának végén nem virít majd osztályzat. Magam sem szeretem az olyan sajtótermékeket, melyek súlyos elfogultság okán, vagy netán érdekből magasztalják a puszipajtásokat. Kezdhetném ott, hogy a gitáros Jung Norbert a testvérem gitártanára volt. Sok év múlva pedig feleségem és barátnője cibált mindenféle koncertekre, amelyeken csak az volt a furcsa, hogy mindig ugyanaz a fazon énekelt. (Meg van bocsájtva: én is fél éven belül kétszer megnéztem a Xandriát, ahol nem férfi énekel.) Hol Iron Maidnem, hol ZBB, hol pedig Ego Project vala a zenekar neve. A végén már rutinból jattolt le minden koncert előtt velem a teljes zenekar, a barátkozásból egy interjú is született Kiss Zoltán énekessel.

Így történt, hogy rajongóból szurkolóvá váltam. A drukker pedig tapsikol örömében már akkor is, ha csapatának valamely tagja egyeneset rúg a labdába, így nem alkalmas objektív vélemény formálására. Ráadásul Egoék 11 egyeneset rúgnak a labdába - ennyi dal található a kiegyensúlyozott, a színvonalat végig tartó Puszta ököllel albumon. (Mely, ugye az áprilisi Hammerworld mellékleteként látott holdvilágot)

Tovább

Betegebb, mint a Slipknot?: Mazarine - Till Death (2012)

Lehet-e minden napom derűs, vagy csodás? A fenéket…..
Imádom a perzselő napot, még is a dugóban ülve, a halálba kívánom. Jó-e mikor szakad az eső, de éppen szabadtéri buliba mennék? Dehogy. Ugyan így nem tudok minden nap olyan zenét hallgatni, ami felpörget, vagy esetleg felvidít, energiát ad. Mikor benyomom a fülest, max hangerőn elkezd szólni a Kyuss, vagy az agyamat is letépő Lamb Of God, de nem mindig vágyom erre. Kell a lelkemnek az a sötét zene is, az igazi mély gyűlölettel teli üvöltés. Nem. Ez nem egy blackmetal bandáról szóló cikk, bár volt rájuk hatással az tuti. Sludge-metalt keverő arcok muzsikája ez. Milyen banda? Mazarine.
Na, lássunk neki a full elmebajnak.

Tovább

Teljes a 2012-es Novarock programja!

metallica2010_15 small.jpg

Két hét múlva ilyenkor már javában dübörög Hegyeshalom mellett a Pannónia mezőn az idei Novarock Fesztivál, amire várhatóan idén is sok hazánkfia/lánya látogat el. A napokban lett teljes a színpadbeosztás, amit már csak azért is leközlünk, mert mi is egy nagyobb stábbal leszünk kint az eseményen. Jönnek majd koncertbeszámolók, egy tonnányi kép Réti Zsolt kollégánknak köszönhetően és reményeink szerint több előadóval interjút is fogunk készíteni.

És a program:

Tovább

The Fiends Who Come To Steal The Magick Of The Deceased - Új Nile dal

Nile-At-the-Gate-of-Sethu.jpg 

Korábban már tettünk említést róla, hogy a nemsokára hazánkba is ellátogató Nile új lemeze At The Gate Of Sethu címmel június 29-én jelenik meg. Most bemutatunk nektek egy új dalt a hosszú dalcímekkel megáldott albumról, még pedig a The Fiends Who Come To Steal The Magick Of The Deceased címűt. Akit bővebben is érdekel  közelgő album tartalma hajtás után okosabb lesz. 

Tovább

A Linkin Park és a Lotus F1 Team együttműködése

linkin-park2012.jpg

Május 24-én jelent meg egy új iPad alkalmazás, a Linkin Park GP, mely a Lotus F1 Team és a Linkin Park kooperációjából született. Az alkalmazásban a játékos egy Lotus E20 F1-es autót vezet egy 360°-os környezetben, miközben a különböző cselekedeteire - fékezés, stb. - reagálva, azok nyomán egy remix születik a Linkin Park ‘Burn It Down című dalához.

Boldogan működtünk együtt a Lotus F1 Team-mel ennek az egyedi játéknak a létrehozásában, mely a Forma1 világát ötvözi a zenénkkel. A rajongóink, akik a Forma1-ért is odavannak, biztosan nagyon fogják imádni!" - mondta Mike Shinoda a Linkin Park tagja.

Az alkalmazás megjelenését megünneplendő, a két E20-as autó a Monaco-i Nagydíjon Linkin Park logóval fut a hétvégén. A Linkin Park - akik tegnap kezdték Európa-turnéjukat - várva-várt albuma, a Living Things június 25-én jelenik meg.

Tovább

Kreator, Morbid Angel és Nile Budapesten!

Flyer kreatormorbid.jpgÚj lemezével ősszel Európa-turnéra indul a germán thrash veterán, a Kreator. A turnén a csapat vendége lesz a Morbid Angel, a Nile és a Fueled By Fire. A magyar rajongóknak örömteli hír lehet, hogy a turné november 22-én Budapestre, a Club 202-be ér. További részletek később! 

 

 

 

 

 

 

Marilyn Manson a Cannes-i Film Fesztiválon

Marilyn Manson a sokk-rokker ma már annyira nem sokkol, lehet ebből is adódik, hogy a rockzenén kívül másfelé is kacsingat. Most éppen a Wrong Cops című rövidfilmben tűnik fel Mark Burnham és Grace Zabriskie oldalán. A filmet Quentin Dupieux rendezte, akinek nevéhez olyan film is fűződik, mint a tavaly bemutatott Rubber. A film érdekessége, hogy még a most zajló Cannes-i Film Fesztiválon is bemutatták.    

Burn It Down - Új Linkin Park videó

Korábban már bemutattuk nektek az egy hónap múlva új lemezzel (Living Things) jelentkező Linkin Park új dalát Burn It Down címmel. A dalhoz most videó is készült, melyet ezúttal is Joe Hahn, a zenekar samplerese rendezett. Aki a csapatot élőben is el szeretné csípni, az június 8-án a Novarock-on teheti meg mindezt.

Nézzetek teljes Slash koncertet!

slash20122.jpg Május 23-án New Yorkban az Irving Plaza-ban tartotta új, Apocalyptic Love című lemezének bemutatóját Slash és csapata, Myles Kennedy énekes, Brent Fitz (dobos) és Todd Kerns basszer. Jó hírünk van az ex-Gunner zenéjéért rajongóknak, hiszen a teljes koncert felvétele felkerült a netre, mi pedig meg is mutatjuk azt. Setlist pedig hajtás után.

Tovább

Már új dalt is játszik a Down

downscion2012.jpg

Május 21-én rövid turnéja keretében az észak-karolinai Ashville-ben lépett fel a Down csapata, ahol egy új dal is terítékre került a zenekar készülő EP-jéről. A The Misfortune Teller című dalt egy rajongói videónak köszönhetően alább megsasolhatjátok.

Az EP-re állitólag a következő dalok kerülnek:

01. Levitation
02. Witchtripper
03. The Misfortune Teller
04. The Curse Is A Lie
05. Open Coffins
06. This Work Is Timeless

Elstartolt az Ozzy Osbourne & Friends Európa-turnéja

ozzy-osbourne-friends61.jpg 

Az eredeti felállásban újjáalakult, majd venezuelai szappanoperákat meghazudtoló fordulatokkal gazdagított Black Sabbath sztori idáig sűrűn szolgáltatott beszédtémát. Mivel az együttessel Tony Iommi rákos betegségének kezelése miatt amúgy sem tud koncertezni, míg Bill Ward dobos mégsem került be a felállásba így a Ozzy Osbourne kiegészülve saját szólócsapatával, valamint Geezer Butler Black Sabbath basszerrel, Zakk Wylde gitárossal és néhol Slash-el, Ozzy Osbourne & Friends néven turnézik Európa szerte. Tegnap Helsinkiben el is kezdődött a nagy utazás, amely hozzánk legközelebb június 26-án lesz látható Bécsben a Stadthalle-ban. A várható programot hajtás után találjátok.

Tovább

8 év után érkezik az Aerosmith új albuma!

aerosmith2012.jpg 

Hosszas várakozás után augusztus 28-án a Columbia Records gondozásában jelenik meg a legendás Aerosmith új albuma - mely 15. a sorban - Music From Another Dimension címmel. A csapat ezt megelőzően 2004 márciusában jelentkezett lemezzel, melyet Honkin' On Bobo-ra kereszteltek. A csapat mindjárt az első dalt is meghallgathatóvá tett az albumról. A Legendary Child még 1991-ben készült a Get A Grip-hez, de a lemezre végül nem került fel és erre az új lemezre némileg átgyúrta a banda.

A dal az amerikai mozikba június végén érkező GI Joe: Retaliation című film betétdala is egyben. Hogy ne csak pofázzunk a dalt meg is hallgathatjátok, amit élőben az American Idol tegnapi döntőjében is eljátszott a banda. Ezt és az album dalcímeit hajtás után megtaláljátok.

Tovább

Gotthard: novemberben Budapesten az újjászületett hardrock zenekar

gotthard01.jpg A gyász és megtörtség hamvaiból születik újjá 2012-ben Európa egyik legnépszerűbb, idén 20 éves hardrock zenekara, a Gotthard. Két évvel alapító énekesük tragikus halála után a svájci zenekar megtalálta új frontemberét, így Firebirth című új lemezük immár Nic Maeder énekével jelenik meg június 1-én. Budapesten november 21-én hallgathatjuk meg az új lemez dalait, az A38 Hajó koncerttermében.

2010. október 5-én szörnyű csapás érte a svájci Gotthard zenekart: az együttes alapító frontembere, a Steve Lee 47 éves korában halálos motorbalesetet szenvedett az Egyesült Államokban. Az 1992-ben alapított, és Európa egyik legnépszerűbb hardrock csapatának pályafutása ezzel egy csapásra derékba tört, és kétséges volt, hogy a gyászoló tagok valaha is képesek lesznek ismét talpra állítani a Gotthardot.

Egy évvel a szomorú események után a csapat végül a folytatás mellett döntött, és hosszas keresés után, 2011 novemberében jelentették be egy új énekes csatlakozását. A mikrofont az 1971-ben született Nic Maeder vette át, aki ugyan Ausztráliában nőtt fel, de Svájcban született, így csatlakozása után is 100 %-ban alpesi marad a zenekar. Az új tag az ének mellett zongorán is gitáron is tud játszani, és felvétele után nem sokkal máris stúdióba vonult a zenekar, hogy idén tavaszra elkészüljön az új lemezzel. Ez a kiadvány végül június 1-én jelenik meg, és a Firebirth, azaz a „Tűzből születés” címet viseli majd – ezzel is utalni kívánnak a Gotthard főnixmadár szerű újjászületésére. Az új lemez valóban a gyász és a megtörtség hamvaiból tört elő, s így a vég egyben valami új kezdetét is jelenti. A júniusi megjelenésig ízelítőül meghallgathatjuk azt az új dalt, amelyet az új énekes csatlakozása alkalmából készítettek Remember It’s Me címen.

Tovább

Egy jó adag DÖG: The Cult – Choice Of Weapon (2012)

The-Cult-Cow.jpgA The Cult a rocktörténelem része, ezen vitatkozni nem igazán érdemes. Bár rövid ideig voltak ugyan az igazi rivaldafényben az 1989-ben kiadott Sonic Temple lemezük egy ideig a rocksztárok státuszába repítette őket. Aztán út a lejtőn lefelé, majd a törvényszerű végkifejlet, az oszlás, aztán az újra összeborulás melynek végterméke egy méltatlanul alulértékelt, amúgy überzseniális album a Beyond Good And Evil 2001-ben. Utána újabb sötétség, majd 2007-ben jelentkeztek ezidáig utoljára nagylemezzel Born Into This címmel, mely eléggé megosztotta a kritikusokat retro köntösbe csomagolt rockjával. Ezt követően csodák csodájára nem oszlottak semerre, sőt végig aktívan koncerteztek, most pedig öt év után újra itt egy teljes nagylemeznyi nóta Choice Of Weapon címmel.  

Ténylegesen azonban nem öt év a szünet a két lemez között, hiszen 2010 őszén két rövidebb Capsule I és II címre keresztelt 2-2 számos anyaggal jelentkeztek különböző extrákkal megspékleve. A Chris Goss Masters Of Reality főnök (Kyuss, QOTSA producer) irányításával készült anyag még inkább elborult lett, mint a Born Into This volt, sőt Ian Astbury énekes és Billy Duffy gitáros a két anyagot, formáját tekintve a zeneipar jövőjének tekintette, kilátásba helyezve, hogy újabb nagylemeznyi dalt egyben nem adnak ki.

Nos hamar meggondolták magukat, mert 2011 második felében jött a hír, hogy lesz új lemez, a produceri székben újból Chris Goss-szal, akit aztán a felvételek végére a legendás Bob Rock (Metallica) váltott. 

Tovább
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum