RockStation

Absent Distance - Bemutatkozó album borító és tracklist

2012. szeptember 02. - sebiszabi

absent_distance-common_ghost_of_the_lifelines.jpg

Korábban írtuk, hogy a székesfehérvári Absent Distance debütáló albumán dolgozik. A Facebook oldalukon közzétett információk szerint készen vannak és november 10-én érkezik a nagylemez, Common Ghost of the Lifelines címmel. A lemez november 17-én kerül bemutatásra a székesfehérvári Fezen Klubban. Erről részletek hamarosan a zenekar facebook oldalán. Az albumra a következő dalok kerültek: 

Tovább

Szeptemberi megjelenések

new-release-report.JPG

Naptárilag vége a nyárnak, beköszönt a metálősz. Szeptemberben kicsit feltámad az amúgy haldokló lemezpiac és sorra jelennek meg a lemezek. A fontosabb megjelenések közül mindenképpen kiemelkedik a visszatérő HC legenda Vision Of Disorder új lemeze; hosszú várakozás után, még ha csak EP formájában is, de új Down anyag jelenik meg; lemezzel jelentkezik a Devin Townsend Project, az As I Lay Dying, a The 69 Eyes és az Enslaved is. Kékkel jelölve a tervezett recenziók. Ha tudtok más megjelenést kommentben írjátok meg!

Tovább

Bycicle - Új No More Gravity videó

Cirka egy hónappal a Try It kislemez megjelenése után, már is megérkezett a péceli No More Gravity zenekar legújabb videoklipje, amely a Bycicle című számukhoz készült. A zenekar ismét maga készítette el a videót, ám ezúttal az élőszereplős megoldás helyett a rajzolt verzió mellett döntöttek.

Hamarosan elkészül a hivatalos weboldal is (nomoregravity.hu) amin akad majd egy két érdekesség, de addig is, ha tetszik a videó, illetve a muzsika, érdemes követni a facebook oldalukat koncertinfókért és egyéb újdonságokért.

Anathema koncert: zene az életről az A38 Hajón

anathema01.jpg

Két év után, Weather Systems című lemezével tér vissza Budapestre az Anathema. Az új albummal a két évtizede alkotó brit együttes művészete új csúcsra tör, mely szinte már össze sem hasonlítható a kezdeti idők zenéjével – mégis őszinte, egyben bölcs és gyönyörködtető dalokkal örvendeztetnek meg minket. Október 9-én az A38 Hajón szerepelnek.

Tovább

Interaktív videóval jelentkezett a Linkin Park!

LostInTheEcho_4.jpg

A Linkin Park hivatalos weboldalán tett közzé egy különleges alkalmazást, mely az új videóklip és egyben második kislemezdal a Lost In The Echo előfutára.

A Jason Zada rendező és Jason Nickel interaktív művészeti vezető által megálmodott alkalmazásban a néző facebook-os képei jelennek meg a történetben. A video alkalmazás alkalmi engedélyt kér a felhasználótól, hogy hozzáférjen a fotóihoz és beleágyazza azokat a videoklipbe. A lenyűgöző interaktív videót INNEN lehet elérni. Kipróbáltuk és tényleg működik!

Shell Beach - Új lemez és új dal

shellbeachcover.jpg

Ősszel, öt évvel a bemutatkozás után jelenik meg a Shell Beach új nagylemeze This Is Desolation címmel, melynek lemezbemutató koncertje az A38-on lesz október 5-én az Ascension 46 showcase nevet viselő rendezvény keretein belül. Az új nagylemezről most egy vadiúj dalt is tudunk mutatni hajtás után, amely a  Hirudinean címet viseli.

Tovább

When A Blind Man Cries - Itt a Metallica Deep Purple feldolgozása

Deep Purple Re-Machine Machine Head Tribute.gif

Szeptember 3-án (majd később világszerte szeptember végén) a 124 oldalas Classic Rock Magazine mellékleteként jelenik a Re-Machined: A Tribute to Deep Purple's Machine Head címet viselő, a Deep Purple munkássága előtt fejet hajtó tribute-album, melyen számtalan világhíresség, köztük a Metallica és az Iron Maiden is egy-egy feldolgozással szerepel. ITT meghallgathatjátok, hogy az Iron Maiden, hogyan játssza a Space Truckin'-t, alább pedig a Metallica által feldolgozott When A Blind Man Cries-t csekkolhatjátok le, hajtás után pedig megmutatjuk, hogy a tribute lemezen mik lesznek még.

   

Tovább

Rocksámánnal támad a Kerekes Band

kerekeswaszlavik.JPG

Hazánk egyik legnépszerűbb ethno folk punk bandája most a Budapest Park nagyszínpadán mutatja meg, mi a magyarok istene. És hogy művészetüknek még nagyobb hangsúlyt adjanak, a bulin közreműködik a hazai alternatív élet egyik klasszikus alapvetése, a rocksámán, Waszlavik „Gazember Welorex Ullmann Mónika” László.

Tovább

KILIAN, Granny's Heartattack, Mangani 888: Grunge est a Tündérgyárban!

Flyer_tundergyar_bika.jpgSzeptember 1-én, szombaton 20 órától grunge est a Tündérgyárban. Fellép az új lemezét bemutató Granny's Heartattack, a nemrég klippel jelentkező, új kislemezén dolgozó KILIAN, valamint az Irie Maffia és Narco Polo tagokból álló Mangani 888!

Event: http://www.facebook.com/events/219535508172429/
Beugró: 400 Ft
1094 Budapest, Tűzoltó u. 22.

Nyerd meg a Slipknot új válogatás-lemezét! - Játék

IMG_0570.JPG

Már megint játék!! Tudjuk, hogy egy új Slipknot lemeznek jobban örülnétek, de talán a csapat nemrég megjelent Antennas To Hell című, 19 dalt tartalmazó lemeze is jól jön valakinek. Szóval, ha szereted a Slipknot-ot (meg akkor is ha nem, csak nyerni akarsz) mindössze a következő lépéseket kell tenned:

1. Először is (ha még nem tetted meg) lájkold be a RockStation Facebook oldalát (ne a posztot).

2. Ott a fényképek között megtaláljátok az itt is látható képet, ezt osszátok meg az üzenőfalatokon (nem lájkolni, megosztani).

Szóval világos? Egy lájk meg egy megosztás. A játék augusztus 30-án 18.00-ig tart. Sorsolás a random.org segítségével. Eredményhirdetés pénteken 10.00-kor a RockStation Facebook oldalán.

Gyere velem kénköves úton a másik világ felé! - Soul Diver demo-ismertető

SDnégy.jpgEmberi időszámítás szerint még szinte csecsemőkorban ringatózik a szegedi Soul Diver zenekar, azonban máris felszabadítottak három dalt a próbaterem rabságából.  Magukat a behatárolhatatlan stílusú zenekarok közé sorolják, és ezzel érdekes kérdést vetnek fel. A zenekari rész eklektikusságával semmi probléma. A gitár hol doomosan húz, hol thrash-esen belelendül, néhol pedig gótikus ívet rajzol. Mindezt lüktető basszus, és kellemes dob breakek fűszerezik.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum