Aprítás felsőfokon : Beneath the Massacre - Incongruous

2012. február 26. - xDemonswithRyux

2012-t írunk, a deathcore mint stílus irányzat halott. A régi nagyok vagy bedobták a törülközőt (Despised Icon) vagy váltottak tradicionális death metálra (Carnifex). 2005-ig kell csak visszamennünk az időben, amikor is a core színtér még alakulgatott és nem volt ilyen telített, mint manapság. Olyan alapművek jelentek meg ebben az évben, mint a The Healing Process (Despised Icon), Doom (Job For A Cowboy), Empires (Animosity).

Tovább

Valódi drámai fordulatok nélkül: Dream Theater, Periphery @ Papp László Budapest Sportaréna 2012.02.17.

 

Ha dióhéjban akarnám összefoglalni a progresszív rock tótumfaktumának utóbbi másfél esztendejét (amit persze sok ezren megtettek már előttem), a tavaly Fehérváron tapasztaltak alapján a lehető legjobban jött ki a társaság a rizikós dobos-cseréből, zenei felfrissülés azonban nem történt. Ennek fényében akár kérdéses is lehetett volna a Dream Theater soros – fél éven belül a második! – hazai koncertjének kimenetele, ám a csapatnak itthon is van akkora és olyan elkötelezett tábora, hogy egy kevésbé izgalmas új albumra épülő műsor esetén se legyen gond a nézettséggel, Aréna ide vagy oda.

Tovább

Jön az első Redneck Zömbiez kislemez

Ha minden jól megy holnap ingyen letölthető formában megjelenik a Redneck Zömbiez első teljes értékű kislemeze (7,5 dal), a másfél nap alatt rögzített Farmed & Dangerous! A műhöz Kókai Barnabás készített ízléses borítót, mely a tervek szerint fizikai formában is elérhető lesz előbb-utóbb. A kislemez "élőben" március 10-én, a Dürer Kertben kerül bemutatásra először, addig pedig ízelítőként meghallgatható egy előzetes dal EZEN a linken.

A cucc az eddigiekhez hasonlóan, a zenekar honlapjáról lesz letölthető.

 

 

Gyurmasátán: Conviction - Új Deicide videó

A Deicide sohasem volt egy egyszerű zenekar. Amellett, hogy legalább félig komolyan is gondolják, amit mondanak, most a Conviction című dalra készült meglehetősen biztosíték-kiverős gyurmavideó, amiben a gyurmasátánt megszemélyesítő Glen Benton addig üldözi gyurmajézust, amíg el nem kapja. Megfeszíti egy nagy faajtón és a mennybe távozni kívánó isten fiát inkább a pokol felé terelgeti. Egyszóval mélyen vallásos olvasóinknak nem ajánljuk a valamivel több, mint 3 perces film megtekintését.

   

A metál új hangja: Ma 20 éves a Pantera Vulgar Display Of Power című albuma

A nagyban tomboló grunge lázban 1992. február 25-én megjelent egy olyan album, amely a kissé poshadt metál színtérbe új energiákat pumpált és amelyik albumról mind a mai napig, nagyon sokat beszélnek. Napra pontosan 20 éve jelent meg a Pantera Vulgar Display Of Power című albuma.

Tovább

Megjelent a III. Műszak 28. száma

Extrémek, kívülállók, deviánsok, vadak! A rendkívüli hideg ellenére is dolgozik a III. MŰSZAK sztárgyár! Gombolj hát ki egy sört a melósokra, Michael Monroe-ra és Dregen-re, a Warpigs, a Dusty Chopper és a Lord Volture zenekarokra. Egyenesen a futószalagról került a Friss áruba az Endorphin Lab, a The Joystix, a Bankrupt, a Harvester, Dave Grohl és a Halálfej Együttes új vaslemeze (Grohl-é papír), melyeket új pontrendszer szerint értékelünk / húzunk le. És hogy honnan a fenéből jött egy 36 órán át tartó punkfesztivál megszervezésének az ötlete? Végre ez is kiderül! A 2000-es évekből egy Replika és egy Skindred kiválóságra hívjuk fel a figyelmet. Élőben a decemberi Warpigs koncerten, a III. Műszak Metró Klubban és a III. Jégtörő Fesztiválon rokkerkedtünk, amikről jól be is számolunk. Természetesen mindezekhez egy izmos kazettamelléklet is dukál, kiválóbbnál kiválóbb zenekarokkal! Töltsd le a NO.28.-t, törődj velünk itt és most: www.myspace.com/iii.muszak
 

Május 12-én Budapesten játszik a Sleep!

Azt gondoljuk minden stoner/doomster álma válhat  valóra május 12-én, hiszen aznap Budapesten, egészen pontosan a Club 202-ben lép fel a pár éve újra zenélő kultikus, Matt Pike – gitár, ének (High On Fire), Al Cisneros – basszusgitár (OM, Shrinebuilder), Jason Roeder – dob (Neurosis, Tribes Of Neurot) felállású SLEEP. Az est vendége az A Storm Of Light lesz.

Jegyár: 4.900.- / a koncert napján 5.500.-
info / jegyrendelés: www.concerto.hu

 

 

Nekünk ez a hobbink, rajongásból csináljuk – Interjú Csigával a Concertphotos.hu főszerkesztőjével

A hazai rock színtérnek vannak olyan arcai, akiket nem a színpadi teljesítményük alapján ismer a közönség egy része. Csiga neve sokaknak ismerős, de ha azt mondjuk, hogy ő a Concertphotos.hu rockzenei portál főszerkesztője, akkor a rock-koncertre járók többsége is vágni kezdi miről van szó.
 
Kit rejt valójában Csiga Úr és hogyan kerültél kapcsolatba a keményebb zenékkel?
Oh, rögtön az elején leleplezel... Akkor elárulom a rendes nevem, mert körülbelül tízből öt ember nem tudja :-) Szóval Horváth András vagyok, augusztusban töltöm a 25-öt és nagyon szép kék szemekkel születtem :-)
A keményebb zenékkel folyamatosan ismerkedtem testvérem és a haverok által. De, ha konkrétan a rock zenére gondolsz, akkor, ha emlékeim nem csalnak 12-13 évesen kerültem kapcsolatba az effajta muzsikákkal.....

Én kiskoromban nagy rockkénekes akartam lenni, neked voltak zenészi ambícióid?
A tükör előtti gitározás nekem is megvolt. Aztán kétszer is nekifogtam megtanulni gitározni, de egyszer se ment...Énekelni soha nem akartam, mert bár hangom van, szerintem nem akarod hallani…. :-)

Tovább

High On Fire - De Vermis Mysteriis címmel jön az új album

De Vermis Mysteriis címmel április 3-án jelenik meg a High On Fire új nagylemeze az eOne Music gondozásában. Az album producere a Curt Ballou, a Converge gitárosa volt, sőt az ő stúdiójában, a GodCity falain belül került rögzítésre.

A lemezen a következő szerzemények kapnak majd helyet:

01. Serums Of Liao
02. Bloody Knuckles
03. Fertile Green
04. Madness Of An Architect
05. Interlude
06. Spiritual Rites
07. King Of Days
08. De Vermis Mysteriis
09. Romulus And Remus
10. Warhorn

Lostprophets - Borító és dalok

Mint azt korábban már megírtuk Weapons címmel jelenik meg április 2-án a Lostprophets ötödik nagylemeze a Visible Noise/Epic gondozásában. Tegnap az album borítója és a rajta szereplő dalok címei is publikusak lettek. 

Az lemezen a következő dalok kaptak helyet: 1. Bring ‘Em Down, 2. We Bring An Arsenal, 3. Another Shot, 4. Jesus Walks, 5. A Song for Where I’m From, 6. A Little Reminder That I’ll Never Forget, 7. Better Off Dead, 8. Heart on Loan, 9. Somedays, 10. Can’t Get Enough

Limbless - Elkészült az első anyag

A Limbless zenekar jelentkezett hírekkel:

"Sziasztok a budapesti székhelyű Limbless zenekar vagyunk, jelenlegi felállásban 2010 novembere óta működünk. Hosszas várakozás után végre elkészült a 3 számos bemutatkozó anyagunk, amit ingyenesen elérhetővé tettünk az interneten. Zenénk tartalmaz egy csipet stoner ízt, megfűszerezve némi régi vágású trash metállal, mindez modern köntösben, meghintve egy kis progresszivitással. Ha nagyot akarunk mondani,  mi vagyunk Magyarország első Progresszív TrashCore zenekara. Itt tudjátok meghallgatni/letölteni a lemezt   http://limbless.bandcamp.com/ Ha pedig tetszett, itt tudjátok jelezni nekünk: http://www.facebook.com/Limbless

SUBSCRIBE, The Southern Oracle, Shell Beach, Show Your Teeth @ A38 - 2012. február 24.

A Subscribetól kaptuk a hírt:

Figyelem! Egészen a nyári fesztiválokig egyetlen koncertünk lesz, ennek részleteivel szeretnénk most megismertetni benneteket. Február 24-én az A38 állóhajón vonulunk fel, hogy megünnepeljük a közelgő tavaszt és természetesen Benneteket! Először az osztrák Show Your Teeth mutatja ki foga fehérjét, őket követi a hamarosan nagylemezzel jelentkező Shell Beach, melynek tagjaival igen jókat szoktunk mozgolódni az éjszakában, valószínűleg most sem hagynak majd cserben bennünket. Közvetlenül előttünk az utóbbi évek egyik számunkra legnagyobb felfedezettje, a deathcore hatásokat is felvonultató, de leginkább modern extrém metálként aposztrofálható The Southern Oracle melegít be benneteket. Mi pedig egy speciális másfél órás masszív set-tel készülünk, összes eddig megjelent anyagunkról válogatunk, rendesen leterhelünk benneteket, hogy nyárig senki ne érezze majd hiányunkat. Reméljük ott találkozunk, alig várjuk, hogy érezzük az alattatok kellemesen himbálódzó hajótestet! Rajtunk nem fog múlni semmi, ígérjük oda fogjuk tenni magunkat!

Tovább

Tiszta dili: D-A-D & Tirana Rockers @ Budapest, Club 202, 2012.02.20.

Mit adtak nekünk a rómaiak...akarom mondani a dánok? Andersen, Lego, Tuborg, Carlsberg, K. Rasmussen, Lars Ulrich, Mercyful Fate/King Diamond, Volbeat, és ... és a D-A-D-t!

A pályafutásukat már korábban bemutattuk, így erről nem írok, de érdeklődtem egy dán lánynál, hátha mond róluk valami érdekességet. Ezt válaszolta: "Ó igen ismerem a zenekart, de inkább a szüleim hallgatják őket...". Itt egy pillanatra nagyon öregnek éreztem magam...(köszi Amanda!) és a C202-ben is inkább a középkorúak domináltak, mint a huszonévesek, de a zenekar egyáltalán nem öreges!

Tovább

Ego hírek, hétvége, szülinap!

Az EGO harmadik lemeze áprilisban, a Hammerworld magazin mellékleteként fog megjelenni. Az albumon 11 új dal és bónuszként 5 angol nyelvű szerzemény fog szerepelni. A lemez címe: Puszta ököllel. A lemezborító  grafikai munkáit Tari József és Kánya Ferenc készítették. Az anyaghoz klip is készül.

A zenekar tavasszal több helyen is megfordul az országban, többek között a DemonLord-dal közösen egy miniturné kapcsán február 24-én Székesfehérváron a Fezen klubban. Másnap, február 25-én Budapesten a Big Bike klubban egy születésnapi koncerten köszöntik Jung Norbit! 

Tovább

A NoiseArt-hoz szerződött a Wisdom

A tavalyi örvendetes példákat követve a Wisdom is külföldi kiadóhoz szerződött. Az együttes tavaly kiadott nagylemeze, a Judas augusztus 24-étől külföldön a NoiseArt gondozásában lesz beszerezhető. A kiadónál olyan bandák dolgoznak többek között, mint a Mercenary, a Steelwing vagy a Suicidal Angels.

Ezen felül a banda Rock The Nation koncertügynökséggel is szerződést kötött, így a közeljövőben nyilván az élő fellépések tekintetében is nagy lehetőségek nyílnak majd meg a Wisdom előtt.

ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum