RockStation

A tanúvallomásokkal folytatódott a Lamb Of God énekesének pere

2013. február 06. - sunthatneversets

Blythe2.jpg

Ahogy arról hétfőn beszámoltunk, elkezdődött a Lamb Of God énekesének büntetőpere, melyben Randy Blythe-t halált okozó testi sértéssel vádolják egy három évvel ezelőtti koncerten történtek miatt. Tegnap a tanúvallomásokkal folytatódott a tárgyalás.

A vallomást tett kilenc tanú igen ellentmondásos nyilatkozatok mondott jegyzőkönyvbe. Volt aki szélsőségesen agresszívnek minősítette az énekes színpadi viselkedését. Egy másik koncertlátogató elmondta, hogy őt is két kézzel lökte le a színpadról az énekes, csakúgy mint a később elhunyt Daniel Nosek-et. Volt olyan tanú, aki szerint ugyanakkor az énekes  ugyanakkor megkérdezte ezután a lent állóktól, hogy Nosek jól van-e, és csak azután folytatta tovább a koncertet, miután igenlő választ kapott.

A tanúvallomások több esetben gyökeresen eltértek egymástól, volt aki szerint Randy Blythe a backstage-ből rohant ki, hogy lelökje az áldozatot a színpadról, míg mások ezt határozottan cáfolták. Volt aki azt állította, hogy több hasonló incidens is történt a koncert első felében, míg a védelem ennek ellenkezőjét videó-felvételekkel bizonyította. Egyben egyetértett szinte mindenki, mégpedig abban, hogy a klub biztonsági személyzete nem volt a helyzet magaslatán. 

A bíróságon a védelem tanúi is vallomást tettek, Larry Mazer, az együttes menedzsere, illetve Chris Adler, a zenekar dobosa csendes, visszafogott emberként jellemezték Randy Blythe-t, kiemelve, hogy agresszív színpadi viselkedés csak a koncert show-elemei közé tartozik.

A korábban megjelent hírekkel ellentétben a tárgyalás mégsem fog elhúzódni, sőt a tervek szerint pénteken már le is zárul, és  akkor ítélet is születik. "Hab a tortán", hogy az elhunyt Daniel Nosek családja még mintegy 10 millió koronás (kb. 530 ezer dollár) kártérítést is követel az énekesen. Mindez azonban eltörpül amellett a tény mellett, hogy Blythe akár tíz év letöltendő szabadságvesztést is kaphat, ha bűnösnek találják.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr1005065088

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum