RockStation

Tömör metal: Vreid - Welcome Farewell (2013)

2013. április 04. - KoaX

Vreidcover.jpgEgy tuti, ebben az évben már megvagyunk áldva marha sok jó albummal. Volt itt halálhörgés, technikázós metal, progresszív vadulás, ős thrash-elés, pankoskodás. Tényleg egyszerűen nem is tudom mikor volt ennyire széles a paletta ilyen rövid idő alatt.

Ráadásul a norvégok most valami kegyetlen mód pörögnek. Nem tudom, mi lehet az ottani levegőben, de el kell oda jutnom egyszer, hátha én is találok valami őrült kreatív gondolatot., amitől aztán nagy zenész leszek. Itt van most nekünk az In Vain után a Vreid, akik nem totojáznak.

Ha már megyek április 10-én a Dürerbe, adta magát, hogy én írok az új Vreid albumról, ami a Welcome Farewell címet viseli. Nos igazából, ahogy beütött nálam az In Vain mánia, annyira nem hatott rám a Vreid. Nem rossz ez a zene se. Azt mondják, hogy progresszív death, de azért találni benne szerintem bőven thrash-es elemeket is.

Na, de tényleg nem gyenge az anyag, sőt jó hallgatni, csak egy idő után nekem kicsit egysíkú ez a krákogás. Az abszolút nyerő szám nálam a The Reap. Ebben érzem azt, hogy nem csak a kemény zúzás a célja a srácoknak. Itt kicsit jobban megmutatkozik, hogy nem csak őrületesen tudnak tekerni, hanem muzsikálni is tudnak.

Vreid 2013.jpg

Valahogy jobban bírom az olyan számokat az albumon, mint az At The Brook, vagy a Black Waves. Ezek a kicsit „lassabb” nóták, amik persze nem lassúak, de a többihez képest eléggé visszafogottak. Amúgy az olyan nóták is, mint a The Ramble, The Devils Hand is nagyon bejönnek, csak egymás után soknak hatnak egy kicsit. Talán a számok sorrendjén variáltam volna egy kicsit, hogy izgalmasabb maradjon az album. A hangzással pedig nincsen semmi probléma, hozzák a norvégok a várható formát.

Akár írhatnék eszméletlen hosszú, gigantikus beszámolót is, de igazából nem látom sok értelmét ennél az albumnál. Miért? Nem, nem azért mert marha lusta vagyok, és éppen emésztem a húsvéti sonkát. Egyszerűen ez olyan zene, amit felraksz a füledre, és rohansz, futsz, sietsz valahova, és közben hallgatod. Üvölt a füledben, és add egy plusz energiát. Szóval zúzásra fel, és találkozunk a Dürerben!

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr665193775

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum