RockStation

Hardcore újdonság a fővárosból: Interjú az Inhale Me zenekarral

2013. április 10. - ZándokiA

inhale 4.jpg

Április 6-án szombaton a már másodjára megrendezett Dubs & Cores rendezvényen jártam a Tündérgyárban. A színpadon 4 -core zenekar, illetve ugyanannyi DJ kapott helyet az este folyamán. A műfajban már ismert és  kevésbé ismert együttesek egyaránt felléptek. A Claps for Caroline és a Project for a Better Dream mellett az Inhale Me debütáló koncertjét tartotta, ami elég jó kezdés. A tavaly decemberben alakult csapat óriási léptekkel halad előre, amit a hamarosan elkészülő klip is mutat.

Meséljetek a megalakulás körülményeiről, hogy került össze az Inhale Me tagsága?

Dávid: Már korábban kezdtük ezt a műfajt, mint ez a zenekar, az egyik gitárosunknak volt már vagy 30 zenekara, nagy sikerrel futott az összes..., Zsoltival, a basszerosunkkal játszottak egy bandában (nagyon korán) a Found and Lost-ban, aztán játszottak még egy zenekarban, de ezek mind feloszlottak. Utána én kerültem össze a Zsoltival a Fairytale from the Coffin-ba, de 2 sikeres koncert után az énekes távozása miatt mi is abbahagytuk. Később, hirtelen ötlettől vezérelve, Zsoltival elkezdtük a Fairytale-t újraszervezni, eredménytelenül. Beszállt Deni, az énekesünk, később Eddie is, aki hozta a dobosunkat, Danit, és most új néven működik a zenekar, ez az Inhale Me.

Hogyan írnátok körül a zenéteket azoknak, akik még nem ismerik az Inhale Me-t?

Eddie: Én a metalcore és a hardcore között kategorizálnám, bár inkább a hardcore áll közelebb a szívünkhöz.

Vannak felvett dalaitok, amiket a No Silence stúdióban mastereltek. Milyen élményeitek vannak a felvételről?

Dávid: Közös élményeink kimerülnek az ének-sávok felvételében, a gitárt Eddie intézte, vettünk egy hangkártyát és magunknak felvettünk mindent, majd arra a döntésre jutottunk, hogy a No Silence stúdióban mastereltetjük számainkat, és az éneket a Madách színházban sikerült felvenni, amik rendkívül jól sikerültek, a jó felszerelés miatt.

Esetleg tervezitek a közeljövőben, hogy  ezeket a dalokat mondjuk egy EP formájában kiadjátok?

Dávid: EP-ről nem beszélhetünk, az első számunkból lesz egy single, amihez a klip is készül, (ez a közeljövőben látható lesz). Úgy gondolom, hogy nincs egy határozott EP a kezünkben, inkább a számokra, úgy koncentrálunk, mintha egy-egy nagyobb dobás lenne, a nagy hanganyag pedig még várat magára egy kicsit.

Hogy zajlik a számírás nálatok? Ki, vagy kik a fő dalszerzők, és ki írja a szövegeket?
Zsolt: A Számírás az sokszor úgy zajlik, hogy Dáviddal összeülünk, és megalkotunk valamit. Nagyon sokszor van az, hogy én megírok valamit, amit a többiek még nem feltétlenül szeretnek, és ebből próbálunk olyasmit kihozni, ami mindenki számára hallgatható legyen, és közel álljon a zenei ízléséhez. Természetesen mindenki beleteszi a saját részét, a dobtémát nyilván a Dani írja, a dalszövegeket pedig a Dávid szokta, ő tudna mesélni róla, hogy mi ihleti őket, vagy miről szólnak. Ja és mielőtt bármit megírunk, gitárosunknak, Eddienek approve-olnia kell hogy mehet a közösbe.
Dávid: A szövegekről meg annyit, hogy én általában verseket írok, és azokat fordítom le angolra. Az adott számnak hangulatához illő verseket választjuk ki, majd illesztjük rá. Ez közös munka, a tagolást általában én szoktam megcsinálni, utána pedig az Eddie-vel és a Denivel befejezzük. Említhetném a Madách színház stúdiósát, Gerit is, aki szintén beleszólt itt-ott az énekbe, sokat segített ő is, és persze óriási köszönet jár Siminek is a No Silence stúdióból.

Említettétek, hogy nemsokára megjelenik a klip, kivel dolgoztatok együtt a felvételek alatt, milyen volt a közös munka?
Zsolt: A klippünket Sárkány Krisztián készítette el, (aki amúgy itt áll nem messze), én őt a szakmám kapcsán ismertem meg, mert ő fashion videókat készít, és egyszerre együtt dolgoztunk egy ilyen projecten. Ő készítette el a Stubborn Vicious Life klippjét. A munka szerintem hibátlan volt, a végeredményt még mi sem láttuk. Az Erzsébet Ligeti Színházban vettük föl, ahol nagyon segítőkészek voltak, gördölékenyen ment a munka. Krisztiánnak nagy köszönet, hogy kordában tartott minket és egész nap tudtunk koncentrálni a klipre. Mi is nagyon várjuk, biztos, hogy nagyon jó lesz.inhale.jpg

Milyen zenekarok vannak hatással rátok, amiknek a megoldásaik vagy csak a hangulatuk  esetleg visszaköszönhetnek a zenétekben?

Deni: Először is a While She Sleeps-et tudnám említeni, ami énekben és zeneileg is inspirál minket, Eddie által a TDWP-s megoldások is megtalálhatóak a zenénkben, ahogy például az Architects is, mert nem sokára tervezünk ének témákat, amiket a Babes in The Wood-ból a Márton Dávid fog énekelni. Ő egy tehetséges énekes úgy gondoltuk, hogy csinálunk vele egy közös számot. Zeneileg sokszor egymást inspiráljuk, de ahogy említettem is vannak behatások, esetleg hasonlítanak számaink más zenekarokéhoz, de mostanra szinte minden számot megírtak, úgyhogy ez nem meglepő, én azt hiszem.

Sokan szeretik feszegetni az együttesnév értelmét. A tiétek honnan jött, kié volt az ötlet?

Dávid: Ez az én ötletem volt nagyon régóta érlelődik bennem ez a név, Számomra ez egy életkép arról, hogyan szívjuk magunkba az életet, egymást. Mintha mélyen magunkba szívnánk egy személyt az érintések nélkül. Nekem ez kicsit egy ilyen eszme. Megismerni mindent ez a lényeg ! És ez az egész Inhale Me továbbá én vagyok I'm és most már a többiek is magukévá tették ! végül egyöntetűen megszavaztuk.

Mondtad hogy a verseidet fordítod le, és azokból lesz a dalszöveg. Magyarul terveztek számot kiadni?

Dávid: Közös terv nem volt, bennem megfogalmazódott, egy olyan, hogy mivel Magyarországon vagyunk, szövegeinket magyarul is publikálom, olyan vágatlan formában, ahogy eredetileg megírtam őket, és a dalszövegektől függetlenül egy kisebb kommentárból adódóan érezhető legyen, hogy ebből alakult ki a végleges forma, és mit képvisel.

És végül milyen fellépések várhatóak a jövőben? Van esetleg már fix dátum?

Dani: Következő fellépésünk április 26-án várható a Vörös Yukban, más koncert pedig még nincs publikálva egyelőre.

INHALE ME

Szarvas Dániel (Deni) - Vokál
  Csiki Dávid - Gitár
Edward B. Novak (Eddie) - Gitár
  Krasznár Zsolt - Bass
Daniel Schwartz - Dobok

Az Inhale Me facebook oldala.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr315213915

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum