RockStation

Amikor végleg benő a fejed lágya: Bring Me The Horizon - Sempiternal (2013)

2013. április 18. - xDemonswithRyux

Bring Me The Horizon Sempiternal.jpgImmáron 3 éve hogy a Bring Me The Horizon maga mögött hagyott egy haldokló színteret. A leírhatatlanul hosszú című album a zenekar eddigi legjobban sikerült lemeze lett. Ebben pedig az egykori Bleeding Through gitáros Jona Weinhofen volt a segítségükre. A Sempiternal két hónappal a megjelenése előtt kiszivárgott a netre, az Epitah mindezt egy streammel reagálta le, így hivatalosan is hallgathatóvá vált a kiadvány.A produceri székbe ezúttal Terry Date (Pantera, Deftones, Limp Bizkit) foglalt helyet. Ígértek poszt rockot, amit meg is kapunk, de csak mértékkel. Az anyag írása közben kitették Weinhofen-t aki mint később kiderült egy hangot sem írt a lemezre ellentétben Jordan Fish billentyűssel aki aktívan kivette a részét a munkából. A Date alakította hangzás alulról súrolja a legtöbb rock banda hangzását azonban a jellegzetes metalcore panelek megtartása mellett. 0bringmethehorizon2011_21(1).jpgAz elektronikával igyekeztek csínján bánni, ugyanis ami működik egy 30 Seconds to Mars-nál az nem biztos, hogy működhet egy Bring Me The Horizon-nál. A 45 perc alatt folyamatosan jelen van, azonban meg sem próbál dominálni így nem esik át a ló túlsó oldalára. Oli Sykes hallhatóan énektanárhoz is eljutott az utóbbi pár évben, a fejlődéshez azonban besegített egy kis utómunkálat is amellett hogy Chester Bennington szelleme lengi körül a korongot. Neki nyilván „elnézzük” (Hybrid Theory rajongók biztos), hogy torkaszakadtából ordít, amit megfelelő mennyiségű ÉS minőségű énektémával kompenzál. Itt azonban ez az arány nem működhetett volna, hiszen Sykes a közelében sincs Bennington-nak. Legjobb példa erre a the Snakes Start to Sing amiben jóformán nincs is kiabálás. Az Anti-Vist töri meg a csendet, ami igyekszik kiszolgálni a mosh himnuszok rajongóit is. A Crooked Young-ba pedig mintha csak az It Never Ends témáját hasznosították volna újra.  

Lehet őket dicsérni, hiszen úgy írtak meg egy slágerekkel teli lemezt, hogy az nem vált egydimenzióssá túlontúl nyálassá vagy éppen unalmassá. Az eddig lenézők és a rock zene kedvelői mindenképp tegyenek egy próbát a Sempiternal-al ami egyértelműen nem akar mást csak szórakoztatni a hallgatót.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr1005233330

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum