RockStation

AZ IGAZI ARCOD” CÍMMEL MEGSZÜLETETT AZ IDEI FESZTIVÁLIDÉNY IGAZI DALA A HEGYALJA TÁMOGATÁSÁVAL

2013. április 18. - sunthatneversets

Hegyalja 2013 Igazi.jpg

A tokaj-rakamazi Hegyalja Fesztivál nem csak a látogatókra gyakorol mély hatást: az igazi nyárindító fesztivál rezidens bandái különleges meglepetéssel készültek a Hegy'-re. Valódi alternatív „supergroup” állt össze: a Subscribe zenekar két oszlopos tagja, Csongor Bálint és Horváth AttilaAz Igazi Arcod” című szerzeményéhez az Anna & The Barbies és az Irie Maffia énekesnői, valamint a Hősök és a Brains géppuska-szájú frontemberei is csatlakoztak. Minden együtt van ahhoz, hogy az igazi arcok az igazi fesztiválra hangoljanak.

A fesztiválozók körében legnépszerűbb magyar zenekarok zenészeiből összeállt egy all stars csapat, amely a Hegyalja Fesztiválra hangolódva, a tokaji élményekből és a hegyaljás fesztiválhangulatról egy közös számot és klipet készített a Hegyalja Fesztivál támogatásával. Az all stars csapatot olyan zenészek alkotják, akik korábban még soha nem zenéltek együtt. Az általuk képviselt egészen eltérő stílusok vegyítéséből olyan zene születetett, amely biztosítja, hogy az elsőre egymással összeegyeztethetetlennek látszó stílusok összeeresztéséből izgalmas, igazi zene és élmény születik. Az inspirációt a zeneszerzéshez és a szövegíráshoz a hegyaljás élmények jelentették.

„BOR FOLYJÉK, MINT A VÍZ”: IGAZI ZENE, IGAZI FESZTIVÁL IGAZI ARCOKNAK
Egy vérbeli fesztivál, a Hegy'-hangulat ugyanis a zenészeket is megihleti: a Subscribe-os Attila és Bálint egy igazán dögös számot írt a Tisza-parton bulizó rajongóknak. Persze nem árt tudni, hogy a hazai alternatív-metál szcéna egyik legenergikusabb üstököse nem csak koncertezni, de nyaralni is jár a Hegy'-re. A különleges produkcióhoz pedig olyan zenészeket, énekeseket sikerült megnyerni, mint Pásztor Anna, az Anna & The Barbies, Sena, az Irie Maffia énekesnője, de a Hegy'-ihlette dal rapbetéteit Eckü, a Hősök, valamint Columbo, a Brains együttes frontembere írta és énekelte. A dal zenéje a Subscribe érdemeit dicséri, a szöveg a résztvevő zenészek közös munkája.

„A zenészeknek nagyon jók ezek a kihívások” - állítja Eckü. Véleménye szerint „kellenek olyan projektek, amik olyan fazonokat összehoznak, akik az életben soha nem találkoznának egymással, a végeredmény pedig egy tök vagány dal lett”. Persze kihívás is volt az alapvetően eltérő műfajban utazó zenészek számára. Talán Columbo volt az, aki ebben a stílusparádéban is azonnal önmagára talált. „Mérgesen kell kiabálnom, megint, mint mindig...” - mondta a fékezhetetlen MC. Columbo számára nem okozott gondot, hogy a fiatalos fesztiválkörnyezetben definiálja magát: „ez egy olyan generáció, amiben mi is benne vagyunk, amiben nagy lehetőségek vannak, nincsenek komoly megkötések. A dalban ezt használjuk ki és éltünk is ezzel a lehetőséggel”. Az MC kimondottan szerette azt a gondolatot, ami a dalt ihlette – mint elmondta, „örülünk, hogy a hegyaljások is ugyanabban hisznek, mint mi, főleg, hogy manapság kevés ember gondolkodik így”.
Pásztor Anna, az Anna & The Barbies énekesnője is felpörgött a közös munkától: „Egyszer csak egy gyárépület közepén találtam magam. Csupa kedves és hangos ember között. Trambulin, fények és duplatempójú zene.”
Minden együtt van ahhoz, hogy az igazi arcok az igazi fesztiválra hangoljanak. A Hegy’ig már kevesebb, mint 70 nap van hátra, a kedvezményes jegyvásárlásra közel féláron pedig április 30-ig alig két hét.

AZ IGAZI ARCOD KÖZREMŰKÖDŐI
„Az igazi arcod”. A Hegyalja Fesztivál hivatalos himnusza. Subscribe feat Sena (Irie Maffia) feat Eckü (Hősök) feat Anna (Anna and the Barbies) feat Columbo (Brains) Fesztivál feeling és rap 'n roll igazi arcoktól igazi arcoknak!

Zene: Horváth Attila, Csongor Bálint (Subscribe)
Szöveg: Csongor Bálint, Horváth Attila (Subscribe), Sena (Irie Maffia), Columbo (Brains), Eckü (Hősök), Anna (Anna and the Barbies) A felvétel a SuperSize Recording-ban készült.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr625232545

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum