RockStation

Vendégek voltunk a világ legjobb klubjának szülinapján - 10 éves az A38 HAJÓ

2013. április 24. - viliricsi

a38hajo.jpg

Éppen a Rockstation kérdését követően kezdtek megelevenedni az emlékek az A38-as állóhajó (mint szórakozóhely) tíz éves szülinapi partijával egybekötött sajtótájékoztatón. Hogy milyen kegyetlen küzdelem volt a vállalkozást feltenni a térképre. Kezdetben volt a hitetlenkedés, oly mértékben, hogy néhány külföldi sztárt csupán folyékony érvekkel lehetett meggyőzni: a hely igenis alkalmas koncertek megrendezésére. (Például a Toy Dolls látogatása kapcsán esett meg hasonló történet.)

De végül vitték a hajó hírét a fellépők mindenfelé, így kezdtek el róluk szólni a hírek, s lett tele velük a sajtó, konkrétan a BBC adásai is. Addig úszott az állóhajó, hogy elmondhatjuk azt is: e cikk címe egyáltalán nem túlzás, hiszen a budapesti szórakozóhelynek a neves Lovely Planet és az Electronic Beats egyaránt kiosztotta a világ legjobb klubjának járó címet! Az A38 csupán fizikai valójában pihen, miközben a kultúra tengerének újabb kikötőinek meghódítására készül. A Magyar Villamos Művek támogatásával egyes koncertjein – az április 30-ai születésnapin például, ahol a svéd Junip és az osztrák Tosca is fellép – úgynevezett fényfestést láthat a nagyérdemű (ezt a technikát voltak oly kedvesek és bemutatták nekünk, viszont írni róla szinte lehetetlen, úgyhogy mindenki lesz szíves a saját szemével megtapasztalni). Mindehhez - és általánosságban a bulikhoz - zöld, azaz megújuló energiaforrásból származó áramot használnak majd.

Lezárult a hajó „legénysége” által immár harmadik alkalommal szervezett Talento-méter tehetségkutató nevezési szakasza, hogy majd sztárokat felvonultató zsűri nyilvánítson véleményt az 565 zenekarról. Még néhány elhangzott tény címszavakban: megújul a hajó honlapja, többek közt egy sztárhírekkel telis teli blog is helyet kap majd benne. És immáron menetrendszerinti hajók érintik átalakított „kollegájukat”.

Ami nekünk különösen szívmelengető: az elektronikus zenékkel egyetemben a rock – heavy metal műfaj továbbra is húzóágazatnak számít az A38 világában! Aki pedig közelebb szeretne kerülni imádott zenéjéhez, annak figyelmébe ajánljuk a hajón induló Akadémia 38 sulit, ahol a jövő hangosítóit fogják képezni.

Tíz év alatt tízezer fellépő ötezer programon, két millió néző előtt – bizony szegény bárka kissé elhasználódott. Jövő év elején kedvenc hajónk – remélhetőleg csupán néhány hétre – a Révkomáromi Hajógyárba úszik regenerálódni, hogy azután újra a főváros kulturális fővárosaként funkcionáljon.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr175244076

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum