RockStation

A végtelenbe és tovább: 30 Seconds to Mars - Love, Lust, Faith and Dreams (2013)

2013. május 20. - xDemonswithRyux

30_STM_-_Love_Lust_Faith_+_Dreams.jpegImmáron három éve hogy a Jared Leto vezette 30 Seconds to Mars „háborúba hívta” a rajongóit a This Is War keretein belül. A lehető legjobban sikerült kihasználniuk az internet adta ingyenes promóciót, hogy újra reflektorfénybe kerüljenek a Beautiful Lie után. A kérdés tehát adott volt. Vajon a TIW képviselte „szinti pop” vonalon haladnak tovább vagy esetlegesen rálépnek a torzítók pedáljaira és a self-titled hangzása kerül előtérbe. 

A válasz március 19-ig váratott magára, amikor is debütált az Up in the Air. Leto-ék nem bízták a véletlenre a dal még a nemzetközi űrállomásra is eljutott a NASA keretein belül.  A jól bevált formulán nem akartak változtatni így a TIW-ról megismert kórusok ismét jelen vannak az albumon, ami jóval keményebb dió, mint az elődje. Itt nincs egy Kings and Queens, Kill vagy épp egy Capricon ami azonnal ragad és a következő hallgatásnál már Jared-el együtt dúdoljuk. Azonban érdemes próbálkozni feltéve, ha a förtelmes Paint-ben készült borító nem rettent el minket. 30stmlive.jpgSzerencsére az átvezetőkkel nem estek át a ló túlsó oldalára így nem is megy a dalok rovására. Míg a Conquistador és az Up in the Air felpörgeti a tempót addig, a City of Angels és az End of All Days le is ülteti azt. Ezzel persze semmi gond, nincs, hiszen Leto a lassabb témáknál sem tud hibázni. Míg a TIW-nál a fentebb említett háború volt a főtéma addig itt a szerelem, vágy, hit és az álmok a kulcsszavak. Egy női hang konferálja fel nekünk az átvezetők végén vagy egy dal elején, hogy mégis melyik szegmensébe járunk épp a kiadványnak. Az előzetes vélemények alapján sokan húzták a szájukat az album hallatán, pedig aki egy kicsit is ismeri a zenekar munkásságát az egyáltalán nem lepődött meg. Kötelező akusztikus dal is akad, ami a lemezt hivatott lezárni a Depius Le Début személyében. Köztudott hogy egy albumot nem a lehető legjobb húzás akusztikusan zárni itt azonban ez is bejött hála a lassabb tételeknek.

Aki most találkozik először Leto-ék nevével (van ilyen egyáltalán?) az semmiképp se ezzel kezdje az ismerkedést, arra ott a Beautiful Lie, aki azonban kedvelte az annyiszor említett This Is War-t az mindenképp tegyen egy próbát a Love, Lust, Faith and Dreams-szel. Ne feledjétek, az UITA elsőként jutott el a világűrbe azonban a következő albumot beharangozó kislemez meg sem áll a Marsig! 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr745308525

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aysa 2013.06.08. 10:43:31

Azért a 'förtelmes Paint-ben készűlt borító' nálam kicsit kiverte a biztosítékot.
Ez egy Damien Hirst festmény, nem azt mondom, hogy alapvetően tudni kell csak legalább utána lehetne nézni mielőtt írunk róla, és lehúzzuk...

xDemonswithRyux 2013.06.08. 11:23:39

Az Artwork részt pont nem olvastam el a wikin sorry. Rendben hogy festmény viszont nekem még így is egy összecsapott paint-ben készült valaminek tűnik. Persze borító terén sose voltak valami tigrisek (TIW haha ez jól jött ki :D).
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum