RockStation

Paramore a Parkban

2013. június 06. - sunthatneversets

Paramore_2013-.jpg

Június 17-én Budapesten a Parkban játszik a Paramore. Az együttes zúzós, szenvedélyes és monumentális fémzenét játszik, mely egyes szakértők szerint az emo, illetve a pop punk világával is kapcsolatban áll. Abban viszont mindenki egyetért, hogy pörgős rockballadáik egyedi karakterüket, a vagányan szexi énekesnő, Hayley Williams hangjának köszönhetik. Utoljára négy évvel ezelőtt adtak ki stúdióalbumot, a Brand New Eyes-t, de hozzánk már legfrissebb, áprilisban megjelent nagylemezükkel érkeznek, melynek címe tisztán, világosan, őszintén és egyszerűen: Paramore.

Noha bemutatkozó albumuk 2005-ben jött ki, az áttörést az USA-ban közel másfél milliós eladást produkáló Riot! jelentette számukra. Nemzetközi sztárok a négy évvel ezelőtt megjelent Brand New Eyes-zal lettek, amely kis túlzással az angolszász országok mindegyikében vagy arany-, vagy platinalemez lett, míg az album legnépszerűbb száma, a Decode az első Alkonyat film betétdalaként hatalmas figyelmet kapott, még Grammy-re is jelölték. Díjak tekintetében legsikeresebb évük 2010 volt; a Brand New Eyes lett az év lemeze a Kerrang! Awards-on, valamint ők kapták a legjobb nemzetközi zenekarnak járó díjat az NME-től. Utóbbi tavaly Miss Williams-t választotta az év legdögösebb női előadójának.

Az együttes tavaly áprilisban jelentette be, hogy új lemezük producere a korábban Becknek dolgozó, valamint a Nine Inch Nails-ben basszusgitározó Justin Meldal-Johnsen lesz. Pár hónappal később már azt is tudni lehetett, hogy a Trent Reznor zenekarában szintén egykor megforduló, illetve anno a Lostprophets és az Angels & Airwaves kötelékébe tartozó dobos, Ilan Rubin is részt vesz a munkálatokban. Év végére kiderült Hayley Williams-ék 2013 áprilisára ígérik a lemez megjelenését; a Now című single-lel felvezetett negyedik Paramore stúdióalbum lesz az első nagy volumenű munkájuk, melyhez az alapító tag Farro-testvérek, Josh és Zac már nem szóltak hozzá. A jelenleg háromtagú együttesben Hayley Williams az énekes, Justin York a gitáros és Jeremy Davis a basszeros. TOVÁBBI INFORMÁCIÓK ITT.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr205346434

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum