RockStation

A sivatag homokja: Blaak Heat Shujaa – The Edge Of An Era (2013)

2013. június 14. - sunthatneversets

Blaak Heat Shujaa The End.jpgA 2008-ban alakult francia sztóner trió, a Blaak Heeat Shujaa már a harmadik albumát adja ki, ebből pedig a másodikat Tee Pee Records-nál, akik ugye hasonló zenékre specializálódtak, elég ha a kiadónál lévő csapatok közül csak a Karma To Burn, a Sleep, a High On Fire, vagy akár a Graveyard nevét említjük meg. A csapat korábban Los Angelesbe települt át és dolgoztak már együtt a QOTSTA és a Kyuss egyes tagjaival, ennek a lemezüknek pedig egy bizonyos Scott Reeder volt a producere. Ugye őt nem kell bemutatni.

A Thomas Bellier (gitár, ének), Michael Amster (dob), Antoine Morel-Vulliez (basszusgitár) felállású csapatot a sztóner műfajon belül is igencsak megfújta a sivatagi szél. A lebegősebb, lamentálósabb dalokat azonban áthatja hol egy kis keleties, hol egy kis western hangulat, így aztán a zenéjükre sem lehet egy fajta stíluskategóriát ráerőltetni, de a Kyuss neve azért nem csak a producerről ugrik be elsőnek.

Egy viszont biztos: a Blaak Heat Shujaa a hangulatra utazik és akkora adag pszichedelia hatja át ezt a 40 percnyi anyagot, hogy egyben végighallgatni – a nem túl hosszú játékidő ellenére is – elég nehéz. Még akkor is, ha nagyon jó és az érzelmeket hangszereiken kiválóan kimutató zenészekről van szó.    

bhs1.png

A Closing Time, Last Exit egyperces intróján túlugorva, két nagyon is depresszív dal a The Obscurantist Fiend (The Beast Pt. I) és a Shadows (The Beast Pt. II) borul bele a sivatagba. A Society of Barricades viszont inkább valahova az ősrockba ás vissza, kiváló előretolt basszustémákkal, amik egyébként az egész lemezt jellemzik. A Pelham Blue a lemez legdirektebb, leginkább énekközpontú és leginkább befogadható dala. A lemezt záró Land of Freaks, Home of the Brave pedig inkább a nyitó dal vonalán halad, mintegy keretbe foglalva a lemezt.

Ha valaki szereti a magába borult sivatagi muzsikát, annak melegen ajánlott a Blaak Heeat Shujaa, akik ráadásul június 30-án, két szintén a Tee Pee Recordsnál lévő bandával a Spindrift-tel, a Your 33 Black Angels-szel az A38 tetőteraszán lépnek fel. 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr465361366

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum