RockStation

A lenyugvó nap színezte a karmád: Shapat Terror, Karma To Burn @ A38 (2013)

2013. július 10. - KoaX

0karmatoburn2013_14.jpg

Tokajban még azon agyaltam, hogy szárítsam meg a ruháimat, most meg végre igazi sivatagi idő van. Harminc fok, napsütés, néha egy-két bárányfelhő,tényleg tökéletes az idő. Mihez kezd ilyen egy átlag ember? Mondjuk el mehet hajókázni. Ez az! Irány az A38 tetőterasza. Miért? Ha esetleg nem tudnád, akkor július nyolcadikán nem más lépett a fedélzetre, mint a legendás amerikai stoner banda a Karma To Burn. Mi pedig ott voltunk, és a lemenő napsugaraimban megfürdettük a karmánkat, hogy az megint gyönyörű színekben pompázzon.

Kora este már szépen gyűltek a kockás inges, stoner pólós arcok a hajón és a környékén. Jó látni, hogy milyen sokan kíváncsiak az ilyen zenére, és nem csak az idősebb korosztály, hanem a fiatalabbak is. Azért még mindig nem a kezdő rockerek voltak többségben, de akinek van egy kis ideje az itt volt.  Ahogy fellépsz a teraszra, már rögtön beleütköztél az én egyik gyenge pontomba. A merch pultba…. Egyszerűen, aki gyűjti például a bakeliteket nem tudott elmenni mellettük. Gyönyörű újra kiadásban a Almost Heathen, Wild, Wonderful Purgatory, az új EP, és a Sidro klubos kiadványok, rengeteg póló, tényleg lehetett szemezgetni rendesen.

0shapatterror2013_03.jpg
Öt perccel fél nyolc után kezdett az egri Shapat Terror. Durván félórát játszottak a srácok ez alatt pedig megmutatták a repertoárjuk nagy részét. Jól szóltak Shapaték, ez nem is vita. Főleg a pergő hangját bírom náluk, mert roppant jól megszólal, meg a basszust. A koncert elején még kevesen voltunk, de két- három számmal később már többen figyelték a srácokat, mint vártam. Na ezzel nem a munkájukat akarom fikázni, de én azt hittem sokkal kevesebben leszünk az Ő műsoruk alatt. A közönségnek eléggé tetszett, amit műveltek a srácok, és hozták is azt a szintet, ami ide kellett, csak egyszerűen nekem még mindig nem jön be ez a terror.

0karmatoburn2013_08.jpgA Karma To Burn kezdésének közeledtével a hajót elkezdte belengni a fű szag, és az emberek is egyre jobban a színpad elé koncentrálódtak a fedélzet hátuljából. Viszont egy dolgot jobban kommunikálhattak volna szervezők: Rich Mullins basszer távol maradt az egész turnétól, így az új dobos Evan Devine, és a veterán Will Mecum (akivel interjút is olvashatsz nálunk) vitte a hátán a bulit. Ez a hír a buli előtt három-négy órával derült ki a rajongóknak. Na, de édes mindegy, mert így is rendesen tudtuk ápolgatni a karmánkat. Kicsivel több, mint egy órát játszottak így duóban, és olyan számokat kaptak elő, ami igazi „sláger parádé” már ha lehet egy ennyire underground zenekarnál slágerekről beszélni.

19-36-8-9-54-15-28-34-53-11-20-30-32. Nem, ezek nem a következő pár hét nyerő lottó számai. Ezek a forró július este nyerőszámai voltak. Kicsit aggódtam, hogy basszus nélkül, hogy fognak ezek a dalok megszólalni, de ez a félelem abszolút elszállt az első riff után. Egyszerűen olyan energia, súly van Will gitárjában, hogy azzal akár házakat is lehetne bontani. Mellette meg ott van Evan, aki Osvald-ot simán helyettesíti, talán még szikla szilárdabb alapot is nyújt. Egy tény, a játékát élmény nézni. Annyira húzza magával a gitárt, annyira jól szólalnak meg a groovok a kezei-lábai alatt. Igazi dinamikus dobos, aki tudja mikor, hogy kell játszani, nem pedig ész nélkül szétveri a cuccot.

0karmatoburn2013_29.jpg

Na, és akkor Will-ről mit mondjak? A bika koponyás sapka talán már soha nem rohad le a fejéről, de hát mindenkinek vannak ilyen dilijei. Közben viszont úgy ontja magából a témákat, és nagy mozdulataival simán belakja egyedül is a színpadot, látszik rajta, hogy igazán élvezi a bulit. Erős headbengelés, izzadás ezerrel, de még akkor is halál pontos, és semmi hiba nincs a játékában. Az egész buli úgy szólt, mintha otthon hallgatnád a CD-t. Legyalulták megint a magyar közönséget. Elhozták az igazi sivatagot. Na, és a közönség sem volt kutya, akik minden számot hatalmas üvöltéssel, tapssal fogadtak. A tetőterasz is rendesen tele volt. A facebookos előrejelzések azt mutatták, hogy sokan leszünk, de tudjuk milyen, ez a bejelölöm, hogy ott leszek dolog, de itt tényleg a többség ott volt, és a rohanó hétköznapok közben legalább erre a kis időre ápolgatta a karmáját.

Koncert után Will és Evan még szívesen beszélgetett a rajongókkal, és az aláírásokkal sem fukarkodtak. Köszönjük a zenekarnak és a Negative Art-nak a lehetőséget. Egyszerűen ilyen zenekarokat kell ide hozni a gagyibb folk hercegek helyett. Béke,Sivatag, Metal.

0karmatoburn2013_30.jpg

FOTÓK: RÉTI ZSOLT. TOVÁBBI KÉPEK ITT.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr275397203

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum