RockStation

Te azt csinálod, amit szeretsz? - Interjú Will Macummal a Karma To Burn gitárosával

2013. július 10. - KoaX

0karmatoburn2013_40.jpg

Délután még semmi információm nem volt arról, hogy lesz-e interjú Karmáékkal vagy sem. Pár telefon és sikerült elintézni, hogy amíg a Shapat Terror elvégzi a sound checket, addig Will Mecummal tudjak beszélgetni kicsit. Azért bevallom izgultam eléggé rendesen. Még is csak stoner rock egyik koronázatlan királyáról van szó. Egy nagyon közvetlen, barátságos emberrel sikerült beszélgetnem, aki nem fukarkodott a szóval miközben a sörét kortyolgatta. Hajts egyet, hogy megtudd miket magyarázott.

Leüljünk itt a bárnál az egyik asztalhoz?
Haver ez a disco zene kikészít, és a felvételen se jó neked, ha a háttérben ezt hallod. Üljünk le oda a lépcsőkre!

Oké, akkor kezdhetjük?
Persze, várom a kérdéseidet.

Hogy érzed magad Magyarországon?
Ahhh, nagy öröm ide visszatérni. Emlékszem, amikor először játszottunk itt a hajón. Tudod, ez egy remek ötlet volt, hogy megint itt zúzzunk ma. Mellesleg Budapest is egy gyönyörű város. Nagyon boldog vagyok, hogy felkerült a turné állomások közé, és ismét itt lehetünk.

0karmatoburn2013_37.jpgAz utolsó hír, hogy most Evan és Te duóban játszotok. Hol van Rich, mi történt?
Nos, a basszerosunk nem akarta most ezt csinálni. Nem érezte ezt a turnét, és úgy döntött, hogy nem tart velünk. De van egy remek hangtechnikánk, amivel megoldunk mindent, és dolgozunk tovább. Minden showt meg akarunk tartani a turné alatt, tudod nem akartunk csalódást okozni azoknak a rajongóknak, akik várnak ránk.

Osvald-dal mi történt? Hogy került ki a zenekarból?
Ohhhh Rob… Visszament a szülei farmjára Marylandbe. Csinálja az örült zenéket, és jól érzi ott magát.

Viszonylag gyakran játszotok Budapesten, miért különlegesek ezek a bulik?
Most vagyunk ugye a hajón másodszor, meg egyszer voltunk a Yukban, és úgy döntöttünk, hogy ide vissza kell jönni, és játszani kell.

Mennyire fárasztó ez a turné most?
Nagyon fárasztó! Különlegesen, tudod, felkelsz, nagyon, nagyon sokat utazol, vársz a showra, hogy elkezdődjön, sound check, koncert, aztán még egy kis buli.

Melyik a kedvenc dalod az aktuális számlistából?
A kedvencem? Hűűűű, hát tudod mindegyik az én saját gyermekem, mindegyiknél ott voltam a születésénél (haha) szóval mindegyiket nagyon szeretem játszani, mindegyik különleges a számomra. Egyszerűen nem tudnék választani közülük. Egyenlők a számomra.

0karmatoburn2013_19.jpg
Van valamilyen rituáléd a koncertek előtt?
Élvezem a szabadidőt, de igazából nincs semmi. Általában utazunk, megérkezünk, sound check, kicsit lazítok, de nincs időm várost nézni vagy ilyesmi sajnos.

Milyen számodra a tökéletes koncert?
A tökéletes? Úgy gondolom, ezt nem lehet behatárolni. Mindig függ mindentől, tudod. Milyen a kedved, milyen a közönség, milyen a hely, a hangulat. De például szeretek találkozni az emberekkel, az mindig hozzájárul.

Szoktatok bulizni még koncertek után?
Persze, persze (hatalmas röhögés)

Na, és melyik a legemlékezetesebb bulid?
Ohh Uram, hát arra sajnos nem emlékszem! (az előzőnél még durvább röhögés vette kezdetét itt)

Mi kell egy Karma dal megszületéséhez?
Tudod sok dal, úgy született, hogy albumokban gondolkodtunk. Alapból sok dal született a stúdióban.

És ilyenkor mik azok a dolgok, amik inspirálnak?
Nagyon sok dolog. Boldogságok az életben, stresszes dolgok, csajok, extra tevékenységek, amik felkeltik az érdeklődésemet. Tudod, nagyon sok nagyszerű dolog van az életben, ami befolyásol.

0karmatoburn2013_24.jpg
Milyen zenéket hallgatsz mostanában?
Nem mindig rock zenét, mert tudod, ezt játsszuk, és néha már egy kicsit sok. Alkottunk egy szabályt, hogy a buli után nem szabad rock zenét hallgatni. Nem akarunk egyszerűen kiégni tőle, kell a változatosság. Élvezni akarunk minden koncertet. Ezért is hallgatunk különböző stílusokat.

Követed az újabb stoner zenekarokat?
Igen szoktam őket hallgatni is. És kellenek is az új zenekarok, nehogy beragadjon ez a műfaj, érted? ( Közben Shapaték elkezdték a beállást) Na ez is tetszik például!

Melyik a három kedvenc albumod?
Ohh Istenem, ezt nehéz megválaszolni, nos mindent szeretek a Black Flag-től, de tényleg onnan bármi jöhet. Nagyon sok punkrock albumot szeretek. Tudod, Dead Kennedy’s-t is imádom, na meg ott van a Nirvana-nak a Bleach albuma, ami zseniális.

Közben megérkezik a BKV hajó, az emberek néznek, hogy még is mit művelünk, Will meg csak ül és mosolyog rájuk.

0karmatoburn2013_25.jpgMi az a három dolog, amit magaddal viszel mindig egy turnéra?
Ruhák mindig kellenek, másik ruhák, lazítós elméhez dolgokat (hahaha)

Gyűjtesz valamilyen tárgyat?
Próbálok, csak nehéz gyűjteni így, hogy állandóan úton vagyunk. Túl kicsi a kézitáskám. De próbálok valami apróságot mindig haza vinni az adott helyről. De ezek általában tényleg picik, és általában otthon a barátaimnak elajándékozom.

Melyik a kedvenc tetoválásod?
Huu ez megint nehéz haver, de igazából ez a cica-mica, itt a kezemen.

Mit gondolsz, mi az élet értelme?
Az élésé?

Nem, az életé.
Jaaaa, ez olyan volt, mint egy Mothy Python film. Ez nagyon érdekes kérdés! Nos érezd jól magad mindig! Csináld azt mindig, ami számodra jó.


Köszönöm a szervezők segítségét az interjúhoz, köszönöm Willnek!

FOTÓK: RÉTI ZSOLT

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr675397337

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum