RockStation

A világ legnagyobb stadion produkciója érkezik Budapestre A Fallal

2013. augusztus 02. - sunthatneversets

RogerWatersBudapest2011.jpg

Arról már bizonyára sokan hallottak, hogy a Fal jelenlegi, stadion verziója minden tekintetben a világ legnagyobb utazó produkciója. Ez vonatkozik a színpad és a díszletek méretére, de ugyanakkor az utazó stáb, a felszerelés, a technika és a szükséges gépek mennyiségére is. Néhány elképesztő adat az előadás építése kapcsán... (Fotó: Réti Zsolt)

Az építéshez 3 db óriási darut, ezekkel emelik be a tetőt és a díszlet elemeit. 2 kosaras emelő, 2 ollós emelő és 11 targonca is részt vesz az építésben és a bontásban. 165 magyar technikai ember segít be az egy hetes építésbe és a 2 napos bontásba. A különböző gépek kezelői illetve a sofőrök további 15 embert jelentenek. A produkció saját generátorokat használ mindenhol a világon, hogy tökéletesen egyenletes áramellátást tudjanak biztosítani a show alatt.

38.000 liter vizet használnak a színpadhoz és a díszlethez ellensúlynak – hiszen a díszlet, a Fal teljes szerkezete a színpad elején helyezkedik el. Speciális gyors pumpákkal töltik be, majd engedik le bontásnál a tartókból. 400 liter héliumgázt használnak fel az előadás alatt az óriási figurák felfújásához és mozgatásához (az ikonikus tanár-, az anya- vagy éppen a repülő malac figurájához). A surround hangzás miatt a szokásos 2 helyett 6 különböző hangfal-állás lesz a stadionban körben.

Egy tégla súlya kb 4.5 kilogramm, 500 téglából építik meg az előadás alatt a teljes Falat, amely a végén leomlik. 50 fős a turné saját technikai stábja. Ők felügyelik és irányítják az építést és a bontást, illetve üzemeltetik a gépeket az előadás alatt. 60 kamion és 7 busz szállítja a felszerelést és a stábot városról városra. Minden apró részletet megterveztek előre, minden egyes helyszínre. Például előre lekérték a napnyugta pontos aznapi, helyi idejét, és ahhoz képest hirdették meg az előadás kezdését, hogy a látvány tökéletes legyen az első perctől fogva.

Hazánkban az SOS Gyermekfalu Magyarországi Alapítványának 15 pártfogoltja léphet majd színpadra és énekelhet a Falban, együtt Roger Waters-szel és zenekarával a Puskás Ferenc Stadionban, augusztus 25-én. A hányatott sorsú gyermekeknek szerető otthont biztosító alapítvány, most a koncert segítségével is megmutathatja magát, és a világ legnagyobb szabású produkciójában ünnepelheti azt, hogy hazánkban is már 30 éve együtt törnek át a közöny falán az egyenlő esélyekért és bánásmódért.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr45438386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum