RockStation

A BUDAPEST PARK BEMUTATJA: 40 ÉVES A P.MOBIL!

2013. augusztus 07. - sunthatneversets

P.Mobil kicsi.jpg

Az idén negyvenéves P.Mobil ünnepi műsorral kívánja megköszönni közönségének a maga mögött hagyott négy évtizedet. A Budapest Park színpadán három órán keresztül dübörög majd a rock, amelyet a veterán zenekar honosított meg Magyarországon.

Az első órában a Bajnok Rock Team és a Gesarol együttes osztozik a deszkákon; előbbi a legendás basszusgitáros, Kékesi Bajnok László jelenlegi formációja, míg az egykori rosszemlékű rovarirtóról elnevezett banda 1969 és 1973 között működött az Örökmozgó jogelődjeként. Műsorukon azok a már-már elfeledett korai felvételek szerepelnek, amelyekkel a zenekar elérte kezdeti sikereit.

Schuster Lóránt zenekarvezető és mindenes vezényletével 20 órától lép színpadra a Baranyi László énekes, gitáros, Sárvári Vilmos szólógitáros, Tarnai Dániel basszusgitáros, Szabó Péter billentyűs és Szebelédi Zsolt dobos alkotta társulat, akik készülő új albumuk néhány nótáján kívül bőséggel merítenek a P.Mobil-életmű gazdag repertoárjából. Felcsendülnek majd azok az Örökmozgóra jellemző dalok is, amelyek hozzájárultak ahhoz, hogy a közönség megszeresse és nemegyszer országos turnéira is hűségesen kövesse a zenekart.

Minden valamire való születésnapot vendégek tesznek teljessé. A zenekar örökifjú basszusgitárosa, Kékesi Bajnok László, saját bandája után egykori csapatával is felidézi a régi szép időket. És aki azt gondolná, a Nagy Rockgeneráció eltemettetik, épp hatodik ikszüket taposó, kiérdemesült képviselőivel, bizony nagyot téved!  Hiszen máris itt az utánpótlás Somogyi Remig kiváló képességű, mindössze tizennégy esztendős gitáros személyében, aki az Égi zenekar fesztiválon is bizonyította tehetségét. Jó hír, hogy a nagyérdemű a Budapest Park nézőterén is csápolhat legújabb kedvencének augusztus 19-én a főműsorban.

Mint minden komoly megméretést, a jubileumi P.Mobil-bulit is intenzív próbák előzik meg. Hétről hétre, napról napra csiszolgatják a dalokat, játsszák újra és újra a kidolgozott programot. Hiszen minden apró jelenetnek, mozdulatnak jelentősége van, minden hangnak a helyén kell lennie! A P.Mobil sosem bízza magát a véletlenre. Negyven év rutinja vezeti a zenekarvezetőt, az ő fanatikussága, maximalizmusa, fáradhatatlansága rátapad minden egyes muzsikusra a dobostól a billentyűsig, a szólógitárostól az énekesig. Sodró lendülettel, csúcsra járatott energiával és tisztasággal kell dübörögnie a gitárnak, süvítenie a Hammond-orgonának és szárnyalnia az éneknek. Mindeközben persze nem feledkezhetünk meg az örökmozgó ötletember Schuster Lóránt gag-jeiről, tapsgépéről, különböző szó- és tárgybeli utalásairól, amelyek végigkísérték az elmúlt negyven évet, és amelyek - másoktól jól megkülönböztethetően - a P.Mobilt P.Mobillá tették… 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr445448192

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum