RockStation

Skorpió újrakiadások

2013. augusztus 08. - sunthatneversets

uj-skorpio-front.jpg

1979 tavaszán a rendkívül sikeres Skorpió feloszlott. A magára hagyott Frenreisz Károly nem maradt tétlen, és a Generál volt gitárosával, Tátrai Tiborral, valamint a Korálból kivált Papp Tamással létrehozta az Új Skorpiót. Az új trió egy zeneileg frissebb, feszesebb irányvonalat képviselt elődjénél. A kor szelleméhez alkalmazkodott, rockosabb felfogású dalaikból azonban nem hiányzott a dallamosság. A közönség hamar elfogadta az Új Skorpiót, és nem csak hazánkban, hanem a környező országokban is igen népszerű volt a zenekar. A Skorpió ebben a felállásban 1983-ig működött. Ezalatt egy kislemezük, és két albumuk jelenhetett meg.

1983-ban Tátrai Tibor távozásával az Új Skorpiónak vége lett. Később Frenreisz újra életre keltette a Skorpiót. Két további album megjelentetése után a zenekar visszavett az intenzitásból, és már csak jelesebb alkalmakkor lép fel. 2013 azonban újra alkalmat ad az ünneplésre, ugyanis 40 éves lett a Skorpió. Ez alkalomból jelenik meg a trió első és második albuma valamint egyetlen kislemeze digitálisan feljavított hangminőségben végre CD-n.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr695450718

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum