RockStation

A hardcore Gepetto-ja : Interjú Frank Novinec-el a Hatebreed gitárosával

2013. augusztus 16. - KoaX

0riport_hatebreed2013_05.jpg

Az idei év mindenféleképpen jól alakul, alakult eddig. Voltunk jó pár nagyon király koncerten, és ahogy elnézem, még lesz is jó pár, amire menni kell. Mikor megláttam, hogy lesz Hatebreed a parkban egyből arra gondoltam, hogy egy Jasta interjú eléggé király dolog lenne. Meg is kaptuk a lehetőséget, ám mégsem Jamey-vel készítettünk interjút, mivel ő éppen akkor pancsolt, így helyette Frank Novinec válaszolt a kérdéseimre a forró hétfői délután.

Lassan a turné felénél jártok. Milyenek voltak az eddigi bulik?
Frank: Várj, várj, figyelj már ez a Turbonegro-tól az All My friends Are Dead, imádom ezt a számot. Igazából jók voltak a bulik. Igyekszünk a maximumot nyújtani, és kihozni tényleg mindent magunkból, de a mai bulit is nagyon vártuk már!

Hogy érzed magad Budapesten?
Frank: Ohhh nagyszerűen! Az idő forró, mint nálunk, Floridában, és rengeteg ez a rohadt bogár (közben hessegeti a sok muslincát, amik megtámadtak minket)

0riport_hatebreed2013_01.jpgGyakran játszotok Magyarországon. Mitől különlegesek ezek a bulik?
Frank: Nagyon jó itt a közönség. Körbejártuk most Európát, de a magyar arcok mindig nagyszerű hangulatot csinálnak, és ezért szeretünk ide visszajárni.

Van ilyenkor időtök várost nézni?
Frank: Persze, de sajnos az elmúlt alkalmakkor kihagytuk. De nagyon tetszik ez a város.

Mennyire fárasztó ez a mostani turné?
Frank:Tudod, jó dolog zenélni, nagyszerű életünk van emiatt. Néha fárasztó, a melós része, tudod mert egy része az egésznek az, kemény munka, de ez az életünk. És ezek a bogarak tényleg borzalmasak…

Melyik a kedvenc dalod a mostani számlistából?
Frank: Húúú jó kérdés.. Nem tudom. A Dead Man Breathing nagy kedvencem most, de tudod, ez változik. Két hete még szerintem mást mondtam volna. Mindegyiket szeretem, mert van bennük erő.

Van valami rituálétok a koncertek előtt?
Frank: Nem, nincsen. Tudod más bandákkal ellentétben, csak felállunk a színpadra, és a közönség olyan energiát ad, amitől megörülsz. Ettől érezzük igazán jól magunkat, és ettől lesz jó egy buli.

Mi inspirál egy dal írása közben?
Frank: Ezt sem igazán tudom sajna, csak próbálok mindent még jobban csinálni, mint azelőtt. Minden lemezünkkel egyre jobbak vagyunk, és jobbak akarunk lenni. Nem akarjuk ismételni magunkat, tudod hatnak ránk a punk, a hardcore, meg a rock elemek is, és tényleg a legjobbra törekszünk mindig.

0riport_hatebreed2013_04.jpg
A Honor Never Dies a kedvenc dalom az új albumról. Miért pont ehhez készült a második klip?
Frank: Úgy gondoltuk, hogy ez egy igen jó dal. Könnyen lehet koncerten a közönséggel énekelni. Szeretik is az emberek nagyon élőben.

Milyen zenéket hallgatsz mostanában?
Frank: Mindent. De tényleg mindent. Country-ra vagyok nagyon rákattanva, ahol élek ott nagyon jó country bandák vannak. Uncle Acid-et is nagyon csípem, a stoner-rock bandákat, mint már mondtam, imádom a Turbonegro-t, szeretem a régi bandákat, a régi punk bandákat. Szeretek tényleg mindent.

Hogyan töltitek az időt, amikor utaztok valahova?
Frank: Jól érezzük magunkat.Mindenki jóban van a másikkal, tehát el lehet hülyülni.

Milyen koncertre szeretnél eljutnia közeljövőben?
Frank: KISS. Mindenképpen egy KISS bulira.

Mi az a három dolog, amit feltétlenül magaddal viszel egy turnéra?
Frank: Az ipodom, sok ruha, és sok cipő.

0riport_hatebreed2013_02.jpgGyűjtesz valamit?
Frank: Nagyon sok mindent, de bármit, ami a KISS-el kapcsolatban van. A házam konkrétan olyan, mint egy hatalmas KISS Múzeum. A szobákban szinte minden KISS-es. De még gyűjtök Disney cuccokat is, mert imádom a Disney filmeket.

Melyik a kedvenc Disney filmed?
Frank: A Pinokkió .

Miért pont ez a kedvenced?
Frank: A fiam is imádja, és meghatározta ez az apa- fiú kapcsolatunkat. Imádom vele nézni ezt a filmet.

Mit gondolsz, mi az élet értelme?
Frank: Érezd jól magad, ne vegyél semmit túl komolyan, és soha ne nőj fel.

0riport_hatebreed2013_06.jpg
Köszönöm az interjú lehetőséget a Budapest Parknak, és Franknek! Béke, Metal, Szeretet.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr525459127

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum