RockStation

Ezt gondolják a magyar könnyűzenészek a tehetségkutatókról és a zenei képzésekről

2013. szeptember 13. - sunthatneversets

Artisjust.jpg

„Kellene több zeneoktatás az iskolákban? Honnan szerzik a zenészek a zeneipari ismereteiket? Kell még több tévés tehetségkutató?”  Ezekkel a kérdésekkel kereste meg az Artisjus a magyar könnyűzenei alkotókat, arra kérve őket, hogy vegyenek részt az Artisjus nem reprezentatív felmérésében.

Több mint 600 zenész válaszolt kérdőívre a zeneoktatásról, zeneipari tudásról – és a tehetségkutatókról.  A válaszok azt mutatják, hogy a könnyűzenészek meglehetősen magukra vannak hagyva, mind a hangszeres, mind a zeneipari tudás megszerzésében. Információkat önképzéssel és zenész kollégáktól szereznek – a szervezett könnyűzenei képzéseknek még csekély tere van.

A nagy, tévés tehetségkutatók pozitív szerepét erősen megkérdőjelezik a magyar könnyűzenészek. Ami pedig kifejezetten érdekes: úgy látják, hogy a tehetséggyárakból piacra dobott előadók elsősorban nem a már befutott, hanem a feltörekvő, új tehetségek elől szívják el a levegőt. Aki kíváncs a feltett kérdésekre adott válaszokra kattintson IDE.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr445510275

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum