RockStation

Jobb lenne, ha nem lenne?: Scar The Martyr - I (2013)

2013. október 09. - KoaX

Scar The Martyr.jpgNéha előfordul, hogy elapad a fejőstehén teje. Mit tesz ilyenkor a jó gazda? Ápolgatja a bocikát, hagyja pihenni a jószágot, esetleg rosszabb helyzetben levágja, és megy a kamrába a friss húsi. Kellemetlen, de van az a helyzet, amikor az utolsó a legjobb választás. Bocsánat, kihagytam még egy opciót! A másik tehenet duplán fejed meg, és kisajtolsz belőle mindent.

A Slipknot sok vitát kiváltó banda. Úgy gondolom, hogy hagyni kéne azt a zenekart, és mindenkinek új bandát csinálnia, vagy maradjanak együtt, de más névvel. Soha nem felejtem el azt a kijelentést, miszerint addig van banda, amíg Ők kilencen vannak. Ehelyett mi folyik? Majdnem mindenki valami projectben tevékenykedik, és dobálóznak hangzatos kijelentésekkel. Itt van mondjuk ez a Scar The Martyr.

Jordison már megmutatta magát anno a Murderdolls-ban, ahol voltak szép pillanatok, de mégsem ért az anya banda közelébe. Most meg itt van ez a banda, ami nekem az év egyik legnagyobb csalódása. Azt hittem, hogy valami egyedi cucc lesz, ami talán kicsit betegebb lesz, mint a gyilkos babák, vagy legalább lesznek rajta annyira elvont dolgok, mint az Iowa számban tudjuk, hogy az inkább Chris terepe, de azért egy-két gyilkosabb témát vártam volna. Ehelyett kaptam egy hatalmas adag koppintott témát, ultra gagyi hangzást, és totál klisés metalt.

Scar The Martyr2013.jpg

A zene szót használni azért nem szeretném, nem merem, mert szerintem a zene egy olyan dolog, ami a szívedből fakad, ha Te csinálod, nem pedig másokat majmolsz. Ezért sem értem annyira a tribute bandákat… Igazából, ha itt nem lenne Joey, akkor ez egy olyan banda lenne, ami nem, hogy a világhírnévig nem jut el, de még egy olcsóbb tehetségkutatón is visszadobják őket, hogy srácok bocsi, de gyertek vissza akkor, majd ha nem a Rammstein hangzását lopjátok egy az egyben, amire pedig a mostani Amerikában annyira népszerű Five Finger Death Punch-os, számomra, üres klisés gitár és ének témákat írtok.

Amikor hallgattam a tizenöt számot tartalmazó debüt albumot, a harmadik szám után úgy éreztem, mintha ezt már legalább két órája hallgatnám. Monoton, egyhangú zene, ami abszolút nem ragad magával. Akkor vártam utoljára ennyire, hogy beérjek a suliba, és ki vehessem a fülhallgatót, amikor úgy csikart a hasam, hogy azt hittem a Kálvinon mentem be csinálok a gatyámba.

Egy szó, mint száz, nagyon nem jött be ez a zene, sokkal többet várok egy Jordison szintű zenésztől. Rossz dolog ennyire lehúzó kritikát írni, de hát néha ilyen is becsúszik. De semmi gond, mert azért van még pár hónapunk az évből, lesznek itt még jó muzsikák.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr755556517

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bandikaa 2013.10.09. 17:19:59

Szerintem pedig kurva jó album lett,ha nem a te stílusod még nem azt jelenti,hogy szar zene.De az írásodból nekem az jött le,hogy alapból utálod a Slipknot-ot is,ezért mondjuk kár így lehúzni egy Slipknot tag bandáját.

thedirector 2013.10.09. 18:32:27

Nem azért, de ebben hol a kritika? Írtál egy gyors helyzetjelentést, miközben azon elmélkedtél, becsinálni jobb a Kálvinon vagy a fejőstehenekről írni egy tanulmányt. Nem kellene, hogy írjál például az album gyengeségeiről? Vagy esetleg jobb pillanatairól? Mert az, hogy üres a gitár és rammstein koppintás (gondolom az indusztriálra gondoltál). Nem egy az ízlésünk és ez nem baj, ettől függetlenül badarság azt mondani, hogy ezt a zenekart visszadobnák a tehetségkutatón meg ilyenek. Fülelj már bele mik mennek ikszfaktorokban, aztán utána írj ilyeneket. :) Egyébként nem hiszem, hogy csak Joey miatt érdekes ez a zenekar, mert van még mellette pár nagy név. (Ha nem cseng ismerősen a Nine Inch Nails vagy a Darkest Hour, akkor guglizd ki!) Nem az év albuma, de igenis vannak jó pillanatai a lemeznek, nem is kevés. És nem csak modern metálkodás van itten, hanem fasza grooveos zúzások, szerintem simán jó énekkel, és rendkívül jó dallamokkal. Nincs ebben a lemezben semmi extra mágia. A fiúk tudták, hogy a rock még mindig nagyban függ a dallamoktól és ezt figyelembe vették. A 15 dal viszont sok, ebben egyetértünk, főleg, hogy átlag 5 percesek.

Tamás Rózsa 2013.10.09. 19:59:29

Ha vissza keresitek a Shockmagazin oldalán rengeteg pozitívat írtam anno a Slipknot-ról. Tény, hogy szerintem már egy ócska hakni banda lett, ami csak arra gondol hogyan húzza le a rajongókat. Ettől függetlenül az első három albumukat nagyon szeretem.
Gyengeségeiről szerintem leírtam, hogy copy zene, ebben részemről minden benne van.
Amúgy ne az X- faktor legyen már a színvonal skacok....
Nem akarok ellenségeskedni senkivel, de ez az album kb. olyan számomra, mint a Vista Chino volt, semmi extra, ha nincs benne NÉV akkor kb senkit se érdekelne.
De ellen példának ott a Red Fang, aki most kijön az év albumával! Harmadszorra is megcsinálták azt, ami miatt imádom őket.
Béke van szeretet van, és hallgassatok sok sok jó zenét.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum