RockStation

Vissza a hőskorszakba: Inercy, The Idoru - 10 éves jubileumi koncert @ Kazincbarcika, Diamond Club, 2013.10.19

2013. október 27. - xDemonswithRyux

idoru_flyer.jpgImmáron 10 éve hogy Magyarország legexportképesebb zenekara megalakult a Newborn romjain. Ennek örömére Szalkai Tiboru és Big igyekeztek maguk köré verbuválni egykori társaikat egy négy dátumot felölelő mini turnéra. Ács Máté és Pásztóy Balázs kivételével mindenki jelen volt eme jeles eseményen aki „valaha” is megfordult a The Idoru-ban.

Az estét az Inercy nyitotta, a srácok konkrétan forró ólmot öntöttek a fülembe minden egyes dalnál. Azt még elnézem, hogy a hangzás nem volt a toppon nem az ő hibájuk, de amikor két metálszkór „sláger” után rákezdtek a Linkin Park Given Up-jára akkor végképp feladtam. A java pedig még ezután jött. A saját dalokból sem jött le igazán hogy mit is akarnak ők játszani, ezért belecsaptak az A Day To Remember The Downfall Of Us All-jába ami feltette a képzeletbeli i-re a pontot. Közölték, hogy mivel az Idoru defektet kapott (aminek nem tudom mennyi valóságalapja volt) ezért ők még játszanának, de kifogytak a dalokból. Sebaj, a Given Up tapsolós sample ott van a gépen hát csapassuk. Bár ne tették volna. idoru_diamond01.jpgEz a produkció ebben a formában, nem hogy NEM színpadképes, de egy házi buliba is szigorúan akkor engedném őket fellépni, ha már a kedves társaság úgy bebaszott, hogy édes mindegy hogy egy Bódi Guszti vagy Carnifex üvölt. Cirka másfél óra után léptek színpadra Szolga Józsiék akikről a helyiek gondoskodtak, hogy ne legyenek szomjasak. HOL A PÁLINKA? Jött a kérdés minden második dal után, aminek meg is lett az eredménye. 9 újkori Idoru dal után egy kisebb átszerelés következett majd jött a régi felállás Fellegi Ádámmal (Newborn, Bridge To Solace) a dobok mögött. Őt váltotta Szabó Laci és kezdetét vette a Monologue korszak. Tiboru elmondta, hogy András a buli előtt lázas volt stb. ennek ellenére nagyszerűen teljesített, aki mostantól a New Dead Project sorait erősíti. Jöttek szépen sorba a kötelező dalok úgy, mint a When The Morning Comes, Monochrome vagy épp a Bury It All. Itt viszont félbe is szakadt a buli ugyanis a régi/új felállás közösen szerette volna eljátszani azonban Máté kicsit többet ivott a kelleténél így nem igazán tudta, hogy melyik dalt játssza.

Ennek következében Józsi mikrofonja a földön landolt, amire a hangosító egy laza bazdmegeléssel reagált majd az asztalra vágta a keverőjét. Pár percig még jammeltek a srácok, amíg Józsi próbálta rendezni a dolgot sajnos azonban a buli nem folytatódott így az Out Of Eden és a False Confession kimaradt. Ennek ellenére egy közel tökéletes estének lehettem szem és fültanúja, amit köszönök az Idoru összes tagjának! 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr425601580

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

geris89 2013.11.04. 14:49:28

www.youtube.com/watch?v=LakUVB942gw

Hadd folyjon az agyadig az bizonyos ólom! :)

geris89 2013.11.04. 15:02:14

a teljes amortizáláshoz pedig még1x:
www.youtube.com/watch?v=0xyxtzD54rM

:)

xDemonswithRyux 2013.11.06. 17:26:36

Már voltam 1-2 Linkin Park koncerten de köszi! :)
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum