RockStation

Egyél whiskeyt, igyál kokszot!: The Trousers, Honkey, Peter Pan Speedrock @ R33, 2013.12.02.

2013. december 05. - Ernő Hellacopter

Peter Pan Speedrock live 1.jpg

Újabb álmos hétfő este, amit nem a négy fal között kell tölteni. Helyette hazai garázsrock, texasi superboogie, és speedrock mariskaországból a Hohes C szponzorálásban a program. Nem mellesleg legendák álltak a színpadon. Nem hangzik rosszul, ugye? Azt nem tudom, mennyire volt erős a promóció, mi a magunk részéről toboroztuk a közönséget becsülettel, ennek ellenére nagyon gyér volt ismét a látogatottság, pedig 2000 forintért már egy Tanksapkát sem tud megnézni senki, hát még két külföldi bandát, akik azért nem ma kezdték a pályát.

Az R33-ban még nem jártam ezelőtt, pont időszerű volt lecsekkolni a helyet. Sajnos azt kell mondjam, hosszú út áll még a tulajdonosok előtt, míg ebből a hatalmas térből egy valóban hangulatos helyet tudnak varázsolni. Nyáron biztos megvan a feelingje a kerthelyiségnek, de a belső terek riasztó mérete, azok kitöltetlensége rányomja a bélyegét a hangulatra rendesen. Nem vártam nagy felfordulást, nem is volt.

The Trusers live.jpg

Sajnos a Surf Truckerz programját teljes egészében buktam, de a The Trousers-t sikerült végignézni. Kőváry Zoli és bandája simán, erőlködés mentesen lehozta rövid programját. Jó formában voltak, mosolyogva mentek végig a dalokon, nekem azonban továbbra is hiányzik a mocsok. Mindenki túl összeszedett, túl designos. Zeneileg viszont nincs gyenge pont. A zsánert remekül elsajátítva, a hatásokat jól összegyúrva, profin megírt és előadott műsor. Locke Peti gitárost van szerencsém ősidők óta ismerni, és állítom, hogy a hitelesség 100%-ig garantált, ennél pedig aligha kellhet több. Mégis úgy gondolom, itthon kevésbé jók a kilátások, külföldön viszont Ozon Mamáékkal együtt, van keresnivaló.

Honky.jpg

JD Pinkus egy igazi, tipikus underground legenda! Megjelenése kellően slampos, de jól kitalált, hangjában ott van Texas, ott a whiskey és mind az a sok szar, amiről dalai nagy része is szól. Mellette a nem kevésbé szuggesztív Bobby Ed Landgraf, aki nemrég bekerül a Down-ba, Kirk Windstein helyére. Neki hamarosan megadatik tömegek előtt játszani, de addig is be kellett érnie azzal az 50-60 emberrel, akik eljöttek ma este. A tavalyi 421 című lemezét turnéztató trió remek szórakozást nyújtott! Erre az egy órára igazán el lehetett szakadni az evilági problémáktól, és kicsit kiengedni a görcsből. A nevük ugyan nem, de a lemezeik eddig ismeretlenek voltak előttem, nagyon ritkán hallgattam Honkey-t EDDIG! JD Pinkus egy Betty Ford Clinic pólóban lépett fel, miközben arról énekel, hogy egyél whiskeyt, és igyál kokaint, két dal között nagyokat húzva a Jim Beames üvegbe, és remek viccekkel szórakoztatva a közönséget. Imádni való fazon, az önpusztítás egyik ikonikus figurája, nem mellesleg fasza dalokat is írnak Bobby barátjával. Hamar lement a műsoruk, nekem nagyon tetszett, mint nagyjából minden, ami New Orleansból, vagy a környékéről érkezik, elég csak a nyári, EyeHateGod-ra gondolni.

peter-pan-speedrock.jpg

A Peter Pan Speedrockot nagyjából 10 éve ismertem meg, egy időben a ZEKE-vel, Van hasonlóság zeneileg, és tartalmilag is a két brigád közt, de a Peter Pan szerintem tradicionálisabb rock, míg a ZEKE valójában egy elszabadult draxter, aminek torkán ömlik a nitro. Sajnos Fat Dennis, aki amolyan +showman, nem volt jelen, lehet már egyáltalán nem része a shownak, de Peter Van Elderen gitáros/énekes egyedül is megbirkózott a feladattal, míg mellette Bart Geevers pengette a három (!!) húrt a basszuson, főleg egykedvűen. A dobok mögött Bart Nederhand olyan volt, mint egy pit-bull, sokkal inkább hardcore kompatibilis figura, mint amiről a PPS szól, de ez csak külsőség, semmi más. A programjuk leginkább a 2010-es, We Want Blood-ra épült, de adtak ízelítőt majdan megjelenő, és régebbi dalokból is. Egy tömött klubban bizony hatalmas móka is kerekedhetett volna a Peter Pan Speedrock táncra perdítő muzsikája hatására, itt sajnos semmi nem klappolt. Nagy tér, kevés ember, az egész valahogy elveszett a büdös semmiben. Jól szólt mindhárom zenekar, de ez sajnos kevés. Olyan 150-es nézőszámnál láttam volna esélyt egy kis megőrülésre, így azonban mindenki tartózkodott a túlzott érzelemnyilvánítástól. Sebaj, így is jó móka volt, csak a zenészeket sajnáltam, lényegesen többet érdemelnének ennél. Nincs megállás! Múlt két hete hétfőn Bane, most ez, jövőhéten pedig Madball! Soha rosszabb hétfőket!

A képek nem a helyszínen készültek.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr355677043

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum