RockStation

Minden szép lesz: We Will Rise - EP

2014. január 20. - KoaX

WWR.jpgÚjabb magyar banda terítéken, újabb érdekes csemege. Nehéz dolgunk van a hazai zenekarokkal, mert nem akarjuk lelombozni őket, de hát objektíven kell írnunk róluk. Ez főleg akkor nehéz, amikor egy haver megkér, hogy Te figyu írj már egy kritikát az új EP-nkről. Na, sajnos ebből szokott sértődés lenni, ha az adott illető nem tudja helyén kezelni a dolgokat.  Ettől függetlenül én, nagyon szeretek az itthon szcénáról hallani, írogatni. Néha tényleg bele akadunk igazi gyöngyszemekbe, amik után mániákus fanok leszünk. Lásd Apey And Pea. Ma az asztalunkra nem más került, mint a Tatabányai We Will Rise zenekar.

Soha nem értettem, hogy minek egy zenekarnak angol név, ha úgy is magyarul tolja. De ez legyen a legkevesebb, hiszen van egy Watch My Dying-unk is hasonló műfajban. A csapat a garázs stúdió harcosai közé tartozik, amit manapság teljes mértékben megértek, ám szerintem ez hallatszik is eléggé rendesen. Nem negatív irányba kell gondolni, hanem egyszerűen túl van csiszolva az anyag. Ezért van az, hogy a hangmérnök is egy szakma, amit szépen meg kell tanulni. Ebben a modern metal stílusban nem rossz ez a hangzás, de szerintem egy kicsit kevésbé sterilebb sound jobb lett volna.

WWR1.jpg

Az öt számot tartalmazó EP novemberben jelent meg, amit INNEN le is tudtok tölteni. Belegondolva ez a piac annyira nincs telítve itthon, illetve nagyon kevés ilyen stílusú modern metal zenekar van, amik értékelhetőt nyújtanak. A kapu nyitva áll minden lelkes zenészpalánta előtt, szóval hajrá.

A We Will Rise vegyes érzelmeket keltett bennem. A zenében vannak eléggé fogós pillanatok viszont az ének – ordítás - hörgés ki, hogy nevezi, pár sebből vérzik. Néztem direkt koncert videókat is, és a basszusgitáros-énekes Nagy Dávid élőben is azt a szintet hozza, mint a kiadványon, ami azért dicséretes. Valahogy azonban még is fura ez a hörgés nekem. Nem rossz, de még nem is teljesen kiforrott. Viszont, amin először nagyon megdöbbentem, másodszorra pedig még jobban az a Minden mi szép volt című dalban hallható „tiszta ének”  Egyszerűen nem találok rá szavakat, és sajnos nem pozitív értelemben. Nagyon visszavett az anyag pozitív oldalából. A srácok helyében azt annyira nem erőltetném. Elhiszem, hogy menő, és kell a tiszta ének, de akkor kell egy ének tanár is. A szövegeket tekintve nem egy nagy újítás, de ebben a műfajban nehéz is szerintem körmönfontan fogalmazni.

Egy biztos, jó látni, hogy van utánpótlás, és kis gyakorlással a srácok még nagyon is ott lehetnek Magyarország vezető modern metal zenekarai között. Több infó a srácok Facebook-os oldalán. Béke, szeretet, Metal

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr615764811

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum