RockStation

Adam Duce beperelte korábbi zenekarát

2014. január 21. - sebiszabi

adamducesolo2012_638.jpg

Nagyjából egy éve, 2013. február 11-én jelentette a Machine Head, hogy a zenekar és Adam Duce útjai 21 év után elválnak. Mindezt még az előtt, hogy a zenekar leszerződött a Nuclear Blast-hoz. Azóta zenekar megtalálta Duce utódját és ez idáig nem is lehetett hallani arról, hogy a történetnek folytatása lenne. Eddig.

Új hír azonban, hogy Adam Duce keresetet nyújtott be korábbi zenekara ellen, melyben legkevesebb 1.8 millió dollárt követel a zenekari tagoktól. A benyújtott keresetben az áll, hogy Duce szerint kirúgásának egyetlen oka az volt, hogy a többiek több pénzt tudjanak eltenni. A zenekart működtető cég tulajdonjogait 25 százalékos arányban négyen birtokolták, de Robb Flynn a bevételekből nagyobb részt kaszált, továbbá a zenekar menedzsere, Joseph Houston a 10 százalékos részesedéssel többet keresett, mint a banda tagjai. 

A 2009-es turné Duce szerint 2 millió, a 2012-es turné 3 millió dollár bevételt termelt, de Flynn és Houston olyan költségeket írt le, amiről a zenekar tagjai nem tudtak és így nekik lényegesen kevesebb pénz jutott. Ezek miatt azokban az időkben, amikor nem volt turné, kiegészítő keresetet biztosító munkákat kellett vállalnia (pl. ingatlan értékbecslő), hogy meg tudjon élni.

Ezek alapján a Duce a bíróságtól azt várja, hogy 800 ezer dollár kártérítést, valamint további 1 millió dollár nem vagyon jellegű kártérítést ítéljenek meg neki. Továbbá a volt basszusgitáros nehezményezi, hogy a zenekarból való távozása után semmiféle megállapodás nem született a jövőbeli jogdíjairól és részesedéséről. 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr685773343

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum