RockStation

Ezt a fajta rock zenét még öregen sem lesz ciki játszani: Turbo-interjú, Tanka Balázs énekessel

2014. január 30. - sunthatneversets

Turbo 2012.jpg

A Turbo jó ideje bejáratott név a hazai zenei palettán. A csapat jelenleg harmadik lemezén dolgozik, melyről még tavaly tettek közzé egy dal és hozzá egy remek videót is. Ezekről, illetve természetesen sok másról is szó esett a Tanka Balázzsal folytatott beszélgetésben.  

A legutóbbi lemezetek 2011-ben jelent meg Lost Measure címmel. Mi történt veletek azóta?
Balázs: Nos elég sok minden. Igazából mindenki megváltotta a világot. Van aki gyereket, van aki fesztivált csinált. Részt vettünk vagy 100 más projektben, és nem utolsó sorban írtunk vagy 2 lemezre való számot.  Ezekből lett szemezgetve az új 3. Turbo lemezre.

Az a lemez nagyon jó kritikákat kapott, ráadásul az a kicsit retrorockos stílus is eléggé felkapott lett mostanában. A lemezzel próbálkoztatok külföldön is?
Balázs: Persze elküldtük a világ összes pontjára,ami csak erőnkből tellett, de az a helyzet hogy már nem az a világ van, amikor postázod a cuccod valaki meg Alaszkában felkapja rá a fejét. Erre kéne egy külön szakmai stáb meg egy csomó nyavaja amivel rohadtul nem akarunk foglalkozni. Szóval maradnak a „régi” vonalak és ami összejön az összejön, ami meg nem az nem.

A csapatból többeknek is vannak más projektjei, mennyire egyeztethetőek ez össze a Turbo dolgaival?
Balázs: Teljesen.

Az új lemez előfutáraként egy új dallal (Soul Sister) hozzá pedig egy különleges készítési videóval is jelentkeztetek. Mesélnél erről egy keveset?
Balázs: A videót Vigh Dávid (gitár) kreativitásának köszönhetjük. Egy speckó technikával készült. Túl sok részletet én nem tudok elmondani. Oda kellett állni és nyomni a rock-ot,ennyi :D Fasza, elszállós cucc lett szerintem.

Turbo - Soul Sister (Official Video) from david vigh on Vimeo.

Az új lemez munkálataival, hogy álltok? Mit várhatunk a lemeztől? Mennyit árulhatsz el erről?
Balázs: A lemez épp keveredik. Elviekben már ott is a végső stádiumban van. Ismét Hidasi Barna hangmérnökkel dolgoztunk, mint az előző két lemezen. Saját meglátásunk szerint ez a Turbo lemez is egy picit más lesz mint a többi. Szeretnénk azt gondolni, hogy meg tudunk újulni lemezről lemezre és nem egy önismétlő unalmas középlangyi szart csinálunk. :D Ezen a korongon kicsit nagyobb teret kaptak az electro cuccok. Dávidunk kicsit rápörgött a goa vonalra, muháháháhá :D No azért aki keresi meg fogja találni rajta a Turbora jellemző ősrock riffeket is! :D

Hogy érzitek, mennyit változott a zenekar a kezdetek óta? Mai fejjel csinálnátok valamit másképpen?
Balázs: Zeneileg folyamatosan változik, talán pont ezért nem unalmas nekünk a Turboban játszani. Az energia, az erő ugyanolyan sőt... talán kicsit összeérettebb lett a dolog. Ha visszamehetnék az időben, egy dolgot csinálnék másképp: már 18 évesen ebben a bandában tolnám a Shine on-t! :D

A hazai keményzenei színtér belterjességéről az utóbbi időben nálunk sokszor esett szó. Ti hogy látjátok ezt a helyzetet?
Balázs: Keményzenei színtér!!!!!! Muháháháháháháhá :D
Fogalmam sincs. Ha azokra a lókötőkre gondolsz, akik mindig ott lebzselnek a színpad környékén a backstage-ben kivarrva, akkor azokat az arcokat bírom, főleg ha fizetnek egy piát. De hogy dugnak-e egymással azt nem tudom... :D

turbo.jpg

Tavasszal kijön a nagylemez, mit terveztek az év további részében?
Balázs: Azt, amit minden évben,amikor megjelenik egy lemezünk. Stadionkoncerteket, világkörüli turnét, pár magánrepülőt, Jávorkának egy Wembley buli, nekem egy alaszkai kocsmát stb.. semmi különös: „cipő, zokni, 3 millió dollár csak a szokásos cucc!!!”  :D

Mennyi potenciál van még a zenekarban, mik azok a célok amelyeket mindenképp szeretnétek elérni?
Balázs: Pont ezen röhögtünk, hogy amilyen szerencsések vagyunk ezt a fajta rock zenét még öregen sem lesz ciki játszani. Szóval továbbra is tartjuk magunkat ahhoz, hogy amíg örömet és jó zenét eredményez a közös zenélés addig csináljuk. Ahogy valami hiba csúszik a gépbe, önismétlés, unalmassá válás, pénzorientáció, azonnal abbahagyjuk!

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr385787055

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Perillustris 2014.01.30. 20:26:08

Gödör Klub, Central Passage, február 14.

Cím: 1061 Budapest VI., Király utca 8-10.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum