RockStation

Gilby Clarke a Guns 'N Roses egykori gitárosa a Tiszavirág Fesztiválon!

2014. március 07. - sunthatneversets

Gilby 2007.jpg

Elfogadta a szervezők felkérését Gilby Clarke amerikai gitáros-zeneszerző, a legendás Guns N’ Roses egykori ritmusgitárosa. A Los Angeles-i zenei élet jelenleg is aktív alakja június 20-án játszik a szolnoki fesztiválon. Az idén 52 éves sármos gitáros-zeneszerzőt a legtöbben a Guns beugró gitárosaként ismerhetik, ami nem véletlen, hiszen Gilby a csapat ikonikus figurájának, Izzy Stradlinnek a távozása után került be az akkor csúcson lévő Guns N’ Roses-ba 1991-ben. Gilby legkedvesebb emléke a csapatban eltöltött négy évről – finom iróniával – az, hogy a GNR-ről mintázott flippergép „Gilby üzemmódban” is játszható. A Guns N’ Roses 2012-es Rock N Roll Hall Of Fame beiktatásán ugyan fellépett a csapattal, de ő maga nem került be a Hírességek Csarnokába.

Gilby Clark 17 éves punk srácként került bele a hollywoodi zenei életbe. A kezdeti sanyarú évek után olyan zenekarok tagja volt, mint a Candy vagy a sleaze-rock egyik legismertebb zenekara, a Kill For Thrills, ahol már mint énekes-gitáros villanthatta meg Lennon-szerű énekstílusát.

A Guns Axl Rose-féle privatizációja elején Gilby kiszállt a zenekarból és szólókarrierbe kezdett. Az egykori zenésztársakkal megmaradt a jó kapcsolat, aminek eredményeképpen gitárjátéka hallható a Slash’s Snakepit albumán, de dolgozott Nancy Sinatrával, az MC5-el, a Hearttal, vagy a KISS-főnök Gene Simonsszal is. 2006-ban látható volt a VH1 csatorna „Rockstar Supernova” produkciójában, ahol a Mötley Crüe dobosával, Tommy Lee-vel és az exmetallicás Jason Newsteddel szerepeltek.

A gitáros, akit Keith Richards, Johnny Thunders és B.B.King oldschool  blues-rock keverékének tartanak, június 20-án 22.30-kor lép fel a szolnoki Tiszavirág Fesztivál nagyszínpadán. Az egyedi hangulatú, a nagyközönség számára kevésbé ismert, de annál különlegesebb, érdekesebb zenei produkciókat jellegzetes atmoszférájú környezetében felvonultató szolnoki rendezvény immár kilencedik alkalommal kerül megrendezésre a Tisza-parti város legszebb részén.

A zenei programok mellett kamaraszínházi előadásokkal, kertmozival, gasztronómiai különlegességekkel, házi sörökkel és a hazai családi borászatok minőségi kínálataival várják a fesztiválozókat június 17–21-e között. A fesztivál ingyenes! További Információk ITT.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr245848309

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum