RockStation

Hat év után új Dystopia-lemez

2014. április 04. - sunthatneversets

Dystopia Way.jpg

Hosszú várakozás után megjelent a 2003-ban alakult szegedi Dystopia második lemeze Way to Unfold címmel. Az együttes a 2008-as megjelenésű Incompetence Drive óta nem jelentkezett hangzóanyaggal, de az évek nem teltek tétlenül. Néhány komolyabb tehetségkutatós siker után (Becherovka ABC, Metalchamp) az utóbbi években több országos turnén is részt vettek a Subscribe, a Road, és a Leander Rising társaságában, emellett folyamatosan dolgoztak az új anyagon.

A lemezen számos vendég is szerepel: az előzetesként már két hete megjelent “Memories” című dalban Takács “Jozzy” József (Leander Rising) szólózik, a “Shut the Door”-ban pedig Tóth Gergő, a Blind Myself énekese borzolja majd a hallójáratokat. A lemez további érdekessége egy magyar nyelven megszólaló tétel, ahol Vörös Attila gitárszólója hallható és Köteles Leander énekel egy duettet Vári Gábor énekes-gitárossal.

Az életünkben bekövetkezett változások, a két doboscsere és az idő közben felmerült vendégszereplések koordinálása jócskán lelassították az elkészülés folyamatát, de annál nagyobb az örömünk most, hogy az anyag végre napvilágot láthat! A 9 számos lemezt Gábor az idők során igen népszerűvé vált Black Hole Sound stúdiójában rögzítettük, és elmondhatjuk, hogy abszolút elégedettek vagyunk az eredménnyel. Érzésünk szerint egy nagyon sokszínű lemezt sikerült alkotnunk, abszolút reprezentálja a zenei világunkat.

A Way to Unfold teljes egészében letölthető bandcamp oldalunkról a www.dystopiahungary.bandcamp.hu címen, ezen felül elérhetővé tesszük a youtube csatornánkon is. Célunk, hogy minél több emberhez eljuthasson a hanganyag, ez persze nem jelenti azt, hogy ne kezdenénk el bombázni az anyaggal a kiadókat. A lemez nem csak digitális formában jelenik meg, ugyanis nem feledkezhetünk meg azokról sem, akik szeretik a kezükben tartani és a polcukon tudni a kiadványt: számukra limitált példányszámban készítünk booklettel ellátott digipack CD-t.”

A zenekar tavasszal két állomáson csatlakozik a tavaszi Leander Rising turnéhoz, a hivatalos lemezbemutatóra pedig április 11-én a szegedi Rongy Kocsmában kerül sor az Angertea és a The Void társaságában. További információk ITT.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr685911199

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum