RockStation

Spirit Caravan-koncert lesz az A38 Hajón

2014. április 29. - sunthatneversets

0premonition132.jpg

Három szó: doom metal történelem. Ha létezne ilyen tantárgy az általános iskolában, akkor ez a koncert bizonyosan kötelező lenne. De mivel ilyen tantárgy nincs, a Spirit Caravan, azaz az Obsessed-, Probot-, Saint Vitus-énekes metál-legenda Scott Wino Weinrich tíz év után újjáalakult triójának A38-as fellépése csak melegen ajánlott, de ettől még óriási hiba lenne kihagyni. (Fotó: Réti Zsolt)

A marylandi Scott Weinrich túlzás nélkül a doom metal egyik legnagyobb egyébisége, akinek közel negyven éves (!) pályája szorosan összeforrt a műfajjal, mindenekelőtt az Obsessed és a Saint Vitus révén. Weinrich mindkét zenekarnak kulcsfigurája volt, és alapvető szerepet játszott abban, hogy a doom metal marylandi, „északkeleti” változatát sajátos alműfajként kezelik (szemben például a súlyosabb, letaglózóbb és jóval komorabb „déli” irányzattal, aminek legfontosabb képviselője, a Crowbar szintén nemrég támadt fel, és koncertezik az A38 Hajón augusztusban).

Weinrich, jó műfajalapító módjára rengeteg együttműködésben vett részt, Dave Grohl Probotjától szinte a teljes Black Sabbath-tagságig (Geezer Butlerrel éppúgy játszott, mint Bill Warddal), vagy a Judas Priest-énekes Rob Halforddal, de volt közös zenekara a Neurosisos Scott Kellyvel is. Ezek után nem meglepő, hogy a Saint Vitus feloszlása után pár évvel, az ezredforduló környékén az Unorthodox-dobos Gary Isommel és a Wretched-basszusgitárs Dave Shermannel létrehozta a Spirit Caravan projektet. A trió két nagylemeze azóta is kultikus ereklye minden doom-arc gyűjteményében. A Spirit Caravannek aztán a Saint Vitus újjáalakulása vetett véget.

Sokáig úgy tűnt, a Spirit Caravan csupán egy gyönyörű emlék marad a doom metal kacskaringós történetében, ám idén tavasszal villámcsapásként jött a hír: a trió összeáll a stoner/metál műfajok egyik legkomolyabb seregszemléjére, a DesertFestre. A Spirit Caravan éppen az elmúlt hétvégén adta újjáalakuló koncertjét, és most itt az európai turné, amelynek keretében július 1-jén lép fel az A38 Hajó tetőteraszán. További Információk ITT.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr966097373

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum