RockStation

Nem értem miért voltam ott-Alvin és a Mókusok koncert volt a Budapest Parkban.

2014. július 01. - csigaur

Alvin-és-a-mókusok1.jpg

Nosztalgia gyanánt megnéztem, hogy milyen a mostani (számomra mostani) Alvin és a Mókusok. Az egyik kedvenc helyemen, a Budapest Parkban adott koncertet a 21 éves punk zenekar. Nos, a nosztalgia elmaradt, hacsak nem nézem a koncert utáni retro diszkó playlistjét….

A bemelegítő Kozmosz nevű zenekarról sikeresen lemaradtunk, egy kis késés és a „van még söröm, várjál már” kettős miatt, így róluk fogalmam sincs, hogy kik ők. Nem is tudom mennyien lehettek bent, hiszen a Park előtti rész még tele volt mindenféle arccal. Mosolyogva láttam, hogy az Ossian póló egy Alvin koncerten is jelen van… A közönség egyébként elég vegyesre sikerült, punkok, rockerek, cicababák és az átlag egyetemista figura is jelen volt az estén. A legutóbbi lemez, amit hallottam a zenekartól, az a most már 14 éves „Élet szaga” album. Azóta az utunk különvált, így felkészületlenül vágtam neki a koncertnek. Abban mondjuk reménykedtem, hogy lesznek régi dalok ( a tavalyi dupla koncertes jubileumi buli első napja elég jó volt!), ugye örök slágerek, na meg az idősebb koncertlátogatóknak is kedvezni kell.

„Sajnos” elég tréfásan indult a buli, hiszen az első szám közepénél elment az áram a színpadon, így a zenekar bevonta a közönséget, amíg tartott a szerelés. Az Alvin és a Mókusok abban a hálás helyzetben van, hogy nagyon lelkes és kitartó rajongótáborral rendelkezik, így az ott lévő körülbelül 1000 ember egyáltalán nem bánta, ezt a kis technikai malőrt. Sőt, még nekem is tetszett, szeretem, mikor ennyire megvan az összhang a fellépő és a közönség között.

A koncert többi részéről nagyon nem tudok mit írni, hiszen fogalmam sincs az egész sztoriról. A Jézusnak volt-e szakálla?! című dalnak mondjuk örültem. Mindig eszembe jut, mikor még kazettán ronggyá hallgattuk a szám címével, azonos névvel megjelent albumot.

Az egyszer biztos, hogy nem fogom erőltetni az Alvin és a Mókusok koncertjeit (mielőtt bárki félreértené, profi produkció, de már nem érzem magam együtt az egésszel). Maradok inkább a kis klubos, őrjöngős buliknál.

Sajnálom.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr596464969

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum