RockStation

Ha csak 1 hétvégét buliznál végig nyáron, MOST kezdj pakolni! - Lakeside Rock'n'Roll Weekend 2014 @ Agárd

2014. július 02. - Nemesúr

lsrnrw kombi flyer + eff_1.jpg

lsrnrw logo.jpg

Nagyon last minute jött a híradás, nagyon last minute jön az ajánló is, de jobb később, mint soha: Agárdon idén már 21. alkalommal kerül megrendezésre a lassan de biztosan kultikussá válás felé haladó Lakeside Rocknroll Weekend - HOLNAPTÓL! (július 03-06 között) -  ami - nyugodtan mondhatjuk - Magyarország leglegebb rockabilly bulija...

Aki attól fél, hogy feltűrt galléros diszkójocók vagy agyonpírszingezet, lefitymálló crusterek közt kell manővereznie, azt megnyugtatjuk: mind nagy múltú, viszont országosan alig vagy csak rétegesen ismert, hazai teddyk és greaserek, psychók és rockerek, kiccsaládok-naccsaládok verik végig a palávert, meg a hajókötél-vastag húrokat. De mit kínál még Agárd annak, aki kész bepödörni a homloktincsét, csak még inog? Vegyük sorra szépen...

1. Baszomnagy nyugati oldtimer erőgépek a Mustangtól a Caddyken át a Buick-okig...

Az idén Komáromban megrendezésre kerülő Nemzetközi Amerikai Autófesztivál lényegében előszobájaként is ez a kis víkendezés szolgál: már úton van egy-két konvojnyi akár a 100-at közelítő darabka történelem, persze kizárólag a legjobb értelemben vett jampiskodás szellemében. A krómozott csövek, űrhajószerű fények, ágy-méretű hátsó ülések, hatalmas hang és kilátás, és remélhetőleg egy kis smaci-tapi is a gépekkel simán kielégítik a bennünk élő wannabet / verdafanatikust.

lsrrw verda + eff.jpg

2. Pinup-lányok minden mennyiségben...

Ehhez nincs mit hozzáfűzni. Minden madár (táncos)társat választ, virágom, virágom... Hölgyek, önöknek pedig a leglovagiasabb (arcukat elővevő) leg-örökifjabb dzsentlemenek jutnak az Agárdi nap alatt: a rockabillyben hölgyek és urak, csajok és srácok rázzák, nem pasik és luvnyák, kérem szépen. Akit mindez nem győz meg, annak még mindig ott a hazai TiCCi custom rockabily ruházat standja, és reméljük, pár vintage-ruci kitelepülés nekünk is jut. "Mert mi ilyen csini fiúk vagyunk."

lsrnrw pinup + eff.jpg

3. Amcsikaja-hegyek és kisvendéglők a parton...

Valami azt súgja, hiába számítanék itt ZING-burger szintű lakomákra meg kézműves sörre, de legalább olcsón is jól be tudok lakni hambi, kóóbi, lángos és kólahegyekből. Előre jelzem: egy olyan minifeszten, ahol ez a virtuális cégéren szerepel, szemérmetlenül ildomos magad rogyásig tömni! Aztán hasizmunkat is erősíthetjük a 600 méteres, napos strandon, ahogy egész nap azt behúzva trappolhatunk pulttól partig, parttól pultig.

maximo koktélos kocsi + eff.jpg

4. ("A rock'n'roll az nem csak egy") Tánc! Tánc! Tánc!

Ha a habos miniszoknyák és a baboskendők zászlóerdeje nem lett volna elég jel, akkor: 2 színpad, 1 program átfedések nélkül, előtte-utána DJ, és sok-sok csaj és hapi minden korban, méretben, formában, de lelkileg 20 körülre fiatalodva mind. Na, vajon mit csinálnak ők egymással?...

lsrnrw ticci dance +eff.jpg

...nem, azt még nem, legalábbis ELŐTTE táncolnak. SOKAT táncolnak. Rengeteget. Ha le vagy maradva, tuti találsz egy szimpatikusan mosolygó és csípőt-segget rázó pompadúrt vagy bettyt, aki megmutatja az alapokat, hiszen tucatjával, ha nem százával jönnek ilyenkor a versenytáncosok. Ha már itt tartunk, és vízszintes tangóba menne át a téma, számítunk a szponzoráló Masculan óvszerek jelenlétére is.

5. 3 akkord végtelen variációi - egy szem előtt nem lévő hazai szubkultúra örömünnepe...

lsrnrw sonny +eff.jpg

Ha akarsz látni máig konzisztens szubkulturáltakat, akiket amúgy nem, de akik nem kergetnek haza se a külsejükkel, se a viselkedésükkel, és akikkel még anyukád is eltáncol - de még a hajuk is jó! (na jó, ennyi seggnyalás már elég lesz), akkor dobd be a familyt ide. Olyan arcok sürögnek a színpadok közt, akik már a Hungáriát fújolták vagy éltették - de OTT VOLTAK okvetlen. A képek és pár neves hazai rythm'n'blues/rockabilly zenész kolléga beszámolója alapján ilyenkor bedzsungelesedik a kemping, annyi virágmintás ing tobzódik. S ezekhez dukálnak a gyönyörű vintage gitárok, a brutkónál brutkóbban festő-szóló nagybőgők, és egyszerű, de nagyszerűnek ígért kis zenekarok, a feltörekvő ifjaktól (Killin' Candy) fogva a nagyöregeken (Prison Band) és új csillagokon (Naked Truckers) át egészen a rég nem látott hazai arcokig (az egykori bombariadós bombázó Rythm Sophie), (Közép?-)Európa legütősebb Elvis-feldolgozás zenekaráig (Ed Philips & the Memphis Patrol) és egy külföldi legendáig (Chilli & the Barracudas) bezárólag. A kifulladás peremén félig kiégett, de még mindig tökös vén kujonok lehetetlen sztorijait AKARJUK a vízparton arról, milyen rohadt is a rákkenró így a XXI. századi kis magyar valóban!

+1. A "nagy fesztiválok" kellemetlenségeit elfelejtheted!

Itt nincsenek összetojt tojtojok, backstagebe emigrált sztárok, tömegnyomor, egymást tiporva YOLÓt üvöltő villogó fejű osztályszökevények, se késes pánkkok, se altertinglitangli. Itt családok vannak és sztorik: egész generációk nyarát határozza meg évek óta. Ahogy a főszervező Prison Band-frontember Cactus mondja a beharangozóban: "az első Táborban fogantak már nagykislányok, és nekik is jól áll a palacsintaevés a parti padon, pont úgy, mint a kedves mamának '93-ban".

lsrnrw hajak + eff.jpg

Nos, én részemről holnap kifényezem a hófehér stricikopogóst, és felkerekedek jól megnézni azt a palacsintát, meg nagykislányokat, aztán belakni mindkettőből. Elvégre ez a hétvége erre van, nem? 3.-án csütörtökön random jammelés, alapozás, rockdiszkó s hasonlók jönnek, vasárnap meg ugyanez pár levezető bulival és közösségi-szintű táncparkett-rombolással, aki viszont kőkeményen csak csapatni akarja, annak a főnapokra (4-5) álló jegy csupán 5500 ft.

Szolidnak, de egyáltalán nem szelídnek tűnik! Reméljük, a szocreál kemping és a jenki esztétikum nem ütik, hanem szépen simogatják majd egymást. Akár én a pinup-punit. Kiderül. Bizakodó vagyok.

lsrnrw basses + eff.jpg

És számotokra is kiderülhet, ha olvassátok a helyszínen készített beszámolóinkat és interjúinkat...

(folytatása következik)

~

by Nemesúr(/ Nemes Márk)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr536468301

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum