RockStation

„Nincsenek korlátok!” – interjú Satchel gitárossal és Lexxi Foxx basszusgitárossal, a Steel Panther tagjaival

2014. július 07. - magnetic star

01_09.jpg

A nyolcvanas évek tengerentúli hajmetalját az akkori időkre jellemző kiglancolt image-dzsel és még extrémebb, teljesen eszehagyott szövegvilággal népszerűsítő Steel Panther a színfalak mögött is éppoly komoly, illetve komolyan vehető, mint lemezen vagy koncerten. Lényeges különbség azonban, hogy egy interjú során legalább néhány téma erejéig el lehet terelni a gondolataikat a partizásról és a nőkről... De tényleg nem olyan nagyon sok időre!.. A Los Angeles-i négyes egyik felével – a valódi szóvivőnek számító Satchel gitárossal és a két tükörbe nézés között néha-néha megszólaló Lexxi Foxx bőgőssel – az idei Nova Rockon beszélgettünk.

Előző lemezetek, a Balls Out többszörös aranylemez lett Guamban, ahogy a múltkori Nova Rockos bulitokon mondtátok. Az idei All You Can Eat talán már nem csak ott...
Lexxi: Úgy tűnik, a srácoknak – úgy értem, bárkinek ötven alatt – igazán bejött a lemez. Az All You Can Eat ugyanis egy tanító célzatú lemez, amelyből rengeteget lehet tanulni.
Satchel: Mármint arról, hogyan kell rockolni. Nyilvánvaló, hogy ez a három legfontosabb dolog egyike az életben. Aztán arról, hogyan kell kúrni a ribiket és hogyan kell igazán kibaszottul keményen partizni.

01_14.jpg

Amikor itt Európában turnéztok, ragadnak rátok a szexuális vonatkozású szavak és kifejezések a különböző nyelveken?
Satchel: Én mindig próbálkozom. Minél több szexuális kifejezést tanul meg az ember bármilyen nyelven, annál jobb esélye van becsajozni. A többiek közül Lexxi az angolját csiszolgatja... Nekem meg a németre kéne jobban rágyúrnom, szerintem az egy nagyon szexi nyelv. Mennyire király szavaik vannak a „punci”-ra, meg a „farok”-ra! Schwanz!.. Szóval próbálok minél többet megtanulni az adott nyelven. Minden mással elboldogulok magam is. Tudom, hol találom a kaját, meg hoztam magammal saját drogokat – na de a punci, az külön téma. Lányokat nem akarok magammal hozni. Ha az egyik megvolt, akkor mehet, amerre lát és utána már másik csajt akarok.
Lexxi: Ugyanaz az arc vagy test egy idő után már unalmas.

Éppen Németországban volt némi zűrötök a Balls Out album kapcsán.
Satchel: Felkerültünk vele a rosszak listájára.
Lexxi: Így könnyen megeshet, hogy nem kapunk ajándékot a Télapótól!
Satchel: Ez a létező legrémesebb lista. Senkinek nem kívánjuk, hogy felkerüljön rá Németországban. Úgy gondolták, gáz, ahogyan szólunk.
Lexxi: Pedig jól szólunk.
Satchel: Én is ezt mondom. Komolyan nem értem, mi bajuk a dalainkkal!

Szerintetek van még értelme indexre tenni vagy cenzúrázni bármit is? Ha a mai időkben megjelenik egy lemez, az úgyis felkerül a különböző közösségi portálokra, megosztó oldalakra stb., úgyhogy bárki hozzáférhet.
Satchel: Tök igazad van. Hülyeség egy kormánytól, hogy bármit cenzúrázni próbál, mert úgysem sikerülhet. Tuti, hogy nem fog menni. Bizonyíték kell? A Google-on rá lehet keresni Lexxi Foxx meleg szexvideójára. Annyit mondhatok, sokkal látványosabb, mint hinnéd!.. A dolgokat nem lehet csak úgy eltussolni. Ha a srácok a Balls Outot akarják hallani, akkor hallani is fogják. Ezt mindannyian tudjuk. Lehet, hogy az új lemezünkből csak tizenhét darab fogyott, de tudod, hány illegális letöltésünk volt eddig? Több, mint százhetvenkétmillió!

rock.JPG
Az biztos, hogy az All You Can Eat albummal és a Gloryhole videóval minden eddigi malackodásotokra rátettetek legalább még egy lapáttal. Létezik az a felső határ, amikor ti is azt mondjátok valamire, hogy ez azért már túl durva?
Satchel: Mi egy óriási banda vagyunk és szerintem egy valóságos, őszinte zenekar kurvára nem úgy áll neki a lemeze megírásának, hogy „na, itt húzzuk meg a határvonalat”. Egyszerűen elkezd írni és azzal dolgozik, ami természetes módon jön. Aztán kiválogatja a legjobb dalokat. Mi legalábbis így csináljuk. Ha rámondjuk egy nótára, hogy „baszki, ez óriási!”, akkor szólhat bármiről, akár egy gruppen partiról is az öregotthonban. Nem kell korlátoznunk saját magunkat. Más sem hiányzik egy zenekarnak, mint hogy saját magát cenzúrázza, még mielőtt alkotni kezdene! Nincsenek korlátok! A korlátozás a mai időkben egyébként is ostobaság. Ahogy te magad is mondtad, cenzúrázni úgyszólván lehetetlen. A zeneiparnak meg úgyis annyi. Már nincsenek lemezeladások. Egy zenekar ne rendelje alá magát egy kiadónak. Nincs rá szüksége. Egyedi és jó zenét kell írnod, elérhetővé kell tenned a rajongók számára és akkor el fog terjedni a híred. Ha a lemezkiadás régi módszereivel, kiadóval, régi típusú promócióval próbálkozol, pofára fogsz esni. A promóció új útja-módja a világháló. Az egésznek az alapja a szóbeszéd, a közösségi média és az egymás iránti bizalom. Ha azzal jön egy cimborád, hogy csekkold le a Steel Panthert, mert el fogod dobni tőle az agyadat, akkor rákeresel, mert megbízol benne és tényleg eldobod az agyadat. Amit viszont a lemeztársaságok erőltetnek, arról tudod, hogy szar és nem veszed meg.
Lexxi: Ha már korlátokról beszélünk, szerintem a sebességkorlátozást kellene megszüntetni. Mire föl mondja azt a kormány, hogy nem léphetsz át egy bizonyos sebességet ha sietsz, mert kúrni készülsz, mert bajba kerültél vagy mert elloptál valamit és menekülni próbálsz?!.. Vagy munkába mész és késésben vagy, hiszen mégiscsak a kormányt segíted. Nem kellene túlszabályozni az életünket.

01_06.jpg
Ti is sebességmániások vagytok?
Lexxi: Én nem vezethetek, a zsaruk bevonták a jogsimat gyorshajtás miatt.
Satchel: Ez aztán a pozitív példa, becsülöm az ilyet!

Van olyan dalotok az idei lemezen, amely a saját személyes élményeteken alapul?
Lexxi: Minden egyes dalunk ilyen.
Satchel: A Steel Panther sosem írt olyan nótát, amely nem valamelyik Steel Panther tag élményén alapul. Ezért tudnak kötődni hozzájuk az emberek. Ott a She's On The Rag: ki ne szexelt volna olyan csajjal, akinek épp megjött a havija?..
Lexxi: Vagy a Pussywhipped... Mindenkinek van olyan korszaka az életben, amikor papuccsá válik.
Satchel: Viszont ezt nem veszed észre magadon. A barátaid kellenek hozzá, hogy seggbe rúgjanak és észhez térítsenek. Vagy a Pussywhipped nóta!.. Általában az ember csak akkor döbben rá, hogy papucs lett, amikor már kikecmergett a kapcsolatból. A Ten Strikes You're Out meg arról szól, hogy olyan időket élünk, amikor a csajok egyre hülyébbek és magad is mindig ráeszmélsz, amikor összejössz eggyel. Egyik dühítő dolog jön a másik után, de mindig adsz neki egy újabb esélyt. Tíz dobása van, aztán repül...

http://www.steelpantherrocks.com

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr976469507

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum