RockStation

Bemtatkozik a Summertime zenekar

2014. július 07. - sunthatneversets

Summertime 2014.jpg

A Summertime skate-punk/pop-punk zenekart 2009 nyarán alakította négy budapesti srác. A zene terén a fő csapásvonal, hogy a hallgató szinte minden számban szólókkal és fülbemászó dallamokkal találkozhat úgy, hogy mégis megmaradnak a műfaj sajátosságai. A dalszövegek már a kezdetek óta angol nyelven íródtak. Aki esetleg megkérdezné miért olyan jó ötlet ez, az a választ a banda első E.P.-jének címében keresse: Way To Abroad, azaz a "Külföldre vezető út".

Az eltelt 5 évben a tagcserék ellenére (mely leginkább a szólógitáros posztot érintette) rengeteg budapesti, vidéki és külföldi fellépést, és több rádiós és televíziós szereplést tudhat maga mögött a csapat. Ezek között kiemelkedő eredménynek az mondható, hogy egymás után két évben -2012-ben és 2013-ban is- felléptek Közép-Európa legnagyobb zenei fesztiválján, a Sziget Fesztiválon.

A hangfelvételek sora a már korábban említett Way To Abroad E.P. 2011-es megjelenésével indult, majd ezt követte még ebben az évben a You, a guy? címet viselő E.P. A You, a Guy? név 2012-ben is ismerős lehetett, ugyanis ekkor ezen a néven készült el a csapat első albuma, melyről koncerteken máig is több dal felcsendül.

A következő lépés még ugyancsak ebben az évben megjelent Game Over című, 4 dalt tartalmazó E.P. volt, ami után a több frontot is érintő tagcserék ellenére még 2012 őszén megjelent az a dal, mely több szempontból is említést érdemel: a My Heart címet viselő single volt ugyanis az, melyhez elkészült a zenekar első videóklipje. Zeneileg már ebben a dalban ska ritmusok is megfigyelhetők, a vidám hangulatot pedig tovább erősítette a szórakoztató történet köré épülő klip. Valószínűleg mindkettő szerepet játszik abban, hogy a közönség minden koncerten követelni szokta ezt a számot.

A videóklippel egy másik célja is volt a csapatnak: a magyarországi X-Faktor klipversenyére is beneveztek, ahol több száz alkotással versengve a zenekar bekerült azon kevesek közé, akiket behívták személyes interjúra is. A stáb itt megtapasztalhatta, milyen is az, mikor mi felelünk a jó hangulatért, valószínűleg ez is közrejátszott abban, hogy egészen a döntőig jutottak. Végeredményben második helyezést értek el, ugyanakkor a televíziós szereplésnek hála sok pozitív visszajelzés érkezett a zenekar felé. Ez is közrejátszott abban, hogy a 2013 tavaszán megjelent Whistle című feldolgozás szintén egy HD videó kíséretében jelent meg. A legújabb zenei anyag a 2014-ben megjelent Walk Another Way című E.P., mely 4 új számot, és néhány olyan korábbi számot is tartalmaz, mely vagy hangzás, vagy a tagcserék miatt bekövetkezett kisebb átdolgozások miatt került újra rögzítésre.

https://www.facebook.com/summertimeofficial

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr366480883

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum