RockStation

Már most az idei év egyik legnagyobb sikere a Pink Floyd tegnap megjelent új albuma!

2014. november 11. - sunthatneversets

Pink Floyd 20142.jpg

Végre megjelent, meghallgatható, kézbe vehető a The Endless River (kritika hamarosan), amely a Pink Floyd életművének befejező darabja. A zenekar az elmúlt húsz évben nem jelentetett meg anyagot, a billentyűs Rick Wright halála pedig végleg eldöntötte az együttes sorsát. De David Gilmour és Nick Mason még érzett a Pink Floydban egy fejezetet, amit mindenképpen meg akartak mutatni a világnak. Így készült el a The Endless River, amely a húsz évvel ezelőtti stúdiózás során feljátszott (ekkor a „The Division Bell”-t vették fel épp), megírt, felskiccelt dalokat önti végleges formájába, megemlékezve az elhunyt Rick Wrightról is. Ezek az utolsó pillanatok, ahol a három tag közösen zenél - akár a világörökség részévé is tehetnénk.

Az album teljes egészében instrumentális, leszámítva a beharangozó dalt, a Louder Than Words című szerzeményt, amelyre Polly Samson írt szöveget. Az írónőt kérték fel, hogy tegyen hozzá a dalhoz azzal, hogy szöveget ír hozzá, ám ő úgy érezte, ehhez nem feltétlenül kellenek szavak, aztán mégis kerekre gyúrta, így született végül a cím is („Hangosabb a szavaknál”). A hozzá készült videoklip pedig szintén tegnap debütált, melyet itt lehet megnézni.

A The Endless River már a megjelenés előtt rekordot döntött, mert 2014-ben a legtöbbet előrendelt albuma lett az Amazon.com-on. Mától pedig elérhető az album mindenki számára, az utolsó fejezetet most hallhatjuk teljes egészében.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr746885941

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum