RockStation

Az egész világ hatással van rám: Interjú Benji Webbe-vel a Skindred frontemberével

2014. november 16. - KoaX

0skindred2011_02.jpg

A Skindred-et még a Kettő-Négyben láttam először. Akkor kicsit fenntartásaim voltak még a reggae meg a metál keveréséről, de nyitott voltam! Hallgatgattam Benjiéket, de valahogy soha nem fogott meg úgy igazán, amit nyomattak. Aztán 2013-ban láttam őket a Hegyalja Fesztiválon a Down előtt. Na, ott akkor azt mondtam, hogy ez tényleg party zene. Azóta vártam, hogy elbeszélgethessek a frontemberrel. Hajtás után kiderül, hogy mi is az, ami tényleg fontos az életben.

RS: Hello, mi a helyzet?

Benji: Tudod milyen az élet... Egyszer fenn egyszer lenn. Most amúgy jól érzem magam!

RS: Gyakran játszotok Magyarországon, mitől spécik az itten bulik?

Benji: A telt ház miatt, az mindig király dolog, tehát a teltház miatt. Nézd nem tudom, hogy itt, hogyan is élnek az emberek, de nekem az a lényeg, hogy meglegyen az energia mind a közönség felé, mind pedig felénk is. Ez a legfontosabb egy koncerten, ami a teltházas buliknál azért eléggé jól működik.

RS: Hogy érzed magad Budapesten?

Benji: Remekül, szép időnk van, szép a város is, lehet kint sörözgetni, dumálni, várom a ma esti bulit.

RS: Voltál esetleg városban nézelődni?

Benji: Nem egyáltalán nem (fanyar arcot vág, a szerk.) nem szeretek sétálgatni csak úgy a városban. Érted, minden hol csak régi épületek meg hasonlók, ez annyira engem nem érdekel. De ezzel nem akarok senkit megbántani!

RS: Lassan egy éves a Kill The Power album, változtatnál rajta bármit is?

Benji:  Nem, semmiképpen. Az egy remek pillanat volt az életünkben mikor összehoztuk. Remek emberek dolgoztak, egy tényleg király albumon, semmin sem változtatnék rajta.

0interju_skindred2011_07.jpg

RS: Mik insipiráltak az új szövegek születésénél?

Benji: Minden, minden és minden! Amikor lemegyünk inni egyet a sörözőbe, amikor veled beszélgetek, amikor a híreket nézem! Az egész világ hatással van rám.

RS: Melyik a kedvenc dalod az albumról?

Benji: A Worlds On Fire, azért mert ebben van valami tényleg metalos, valami extra, amit most nem is tudnék leírni, de nagyon szeretem.

RS: Fontos, hogy vizuálisan is lekössétek az emberek figyelmét egy koncerten?

Benji: Nem igazán, oké színes, feltűnő cuccokban vagyunk, de a bulijainkon az emberek főleg táncikálnak. Én meg csak egy énekes vagyok, nem divat diktátor. Mászkálunk mind a színpadon jobbra balra, és így alkottunk együtt egy közös intenzív képet, maximum ennyivel hívjuk fel magunkra vizuálisan a közönség figyelmét.

RS: Az eddigi koncertek simán lementek? Nem volt sehol semmi gáz?

Benji: Nem volt semmi gondunk, lazák vagyunk, nem vagyunk balhésak.

0skindred2011_01.jpg

RS: Melyik a kedvenc dalod az aktuális dallistából, miért?

Benji: A Kill The Power mert ezek után végre van iőm pihenni kicsit. Ne érts félre, imádok koncertezni, de rettentően kimerítő tud lenni.

RS: Több, mint 10 éve zenéltek együtt tagcsere nélkül. Ez azért ritka, mit gondolsz mi a titkotok, hogy így együtt vagytok?

Benji:  Mi csak zenélni akarunk, nem törődünk mással, mi egy igazi család vagyunk, akik összetartanak tényleg jóban és rosszban.

RS: Mi az ami szerinted valóban fontos az életben?

Benji: Ez nem nehéz kérdés, sőt marha egyszerű! Szeretni, szeretni egymást minden körülmények között. Sok szeretet kapni, de legfőképpen adni, ez nagyon fontos, hogy sok szeretett kell adni!

RS: Melyik az a kérdés, amit utálsz egy interjú során?

Benji: Mióta is növeszted a hajad? Mióta vagy rasta? Ezektől egyszerűen kiborulok. 

Hatalmas köszönet a szervezőknek, és Benjinek az interjúért! Fotók: Réti Zsolt, a képek a 2011. decemberében adott budapesti bulin és előtte készültek.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr196897339

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum