Júniusi megjelenések

2014. június 01. - sunthatneversets

new-release-report.JPG

Jön kérem a június, vele pedig a fesztiválszezon. Ez azonban a nyár első hónapjában még nem akadályozza meg az olyan kiváló zenekarokat, mint az Anathema, a Mayhem, a Body Count, a Hellyeah vagy éppen a Mastodon, hogy kihozzák új lemezüket. Mi meg tűkön ülve várjuk ezeket. Szokásosan, pirossal szedve azok, amiket a szokásosnál is jobban várunk és recenzió-esélyesek. Aztán, majd meglátjuk.

Tovább

MOSHING ON ORFŰ 2014 - miért menjen a rocker fishingezni délre? - I. rész - A nagy durranások

FOO nagy MOO.jpg

Azt hiszed, a Rockmaratonon kívül nincs is hol túráztatnod nyáron a jó öreg 20 sorost? Azt hiszed, már mindent láttál, ha minden nyáron megnézed kétszer a 'Gépet, a 'Tankot meg a Depit? Tanácstalanul várakozol otthon, hogy valaki megdobjon egy máámeghívóval valami igazán frissre, valami... másra?

...

Akkor NE várj tovább. 2014-re Acélszívünk teljes nyugalmával kijelenthetjük, hogy a FISHING ON ORFŰ az ország számos "kemény" tájékán nemes egyszerűséggel "bölcsészposvány"-nak titulált fesztiválja az alter mellett friss és merész rockzenekarokat tűzött borzas lobogójára! És itt felsoroljuk nektek, miért is lesz fasza egy kicsit elhippisedni idén júniusban a Panoráma Kempingben... De úgy igazán rockerilag. Kezdjük a legnagyobbat szóló bandákkal és az igazán nyilvánvaló jóságokkal!

Tovább

TOP10 legjobb progresszív rock/metal gitáros

TOP10_progressziv_metal_gitaros.jpg

A prog-sphere egy progresszív rock- és metalzenével foglalkozó remek kis webzine, ahol rengeteg különböző szempontok szerint összeállított szubjektív listát találhat az ember. Az egyik ilyen listájukat - a legjobb 20 progresszív gitáros evör - kissé átszerkesztve közöljük mi is. Az első tíz helyezettel teljesen egyet tudunk érteni, viszont a további 10 az már eléggé kérdéses. Sőt bántóan hiányzik a listáról például John Browne (Monuments) vagy például a legendás Tony Macalpine. De biztosak vagyunk benne, hogy Nektek is hiányozni fog valaki a listáról, várjuk a véleményeteket!

Tovább

Új albumon dolgozik a Faith No More?

faith-no-more.jpg

Már az újjáalakulás is nagy dolog volt a Faith No More-tól, aztán úgy tűnt, hogy 2012-ben végleg nyugdíjazták magukat. A nyáron azonban ismét vállaltak pár fellépést, viszont azt határozottan cáfolták, hogy valaha is lesz új lemez. Ehhez képest a napokban a twitteren megosztottak pár sort, amiből sokan arra következtetnek, hogy valami készül a háttérben. Az a valami pedig lehet akár egy új lemeze is. Mi minden esetre örülnénk neki .

Tovább

CD-keresztelés pezsgővel - Expired Passport, Mojo Risin’ @ 2014. május 23. Cinema Rock Cafe

Expired2.jpg

Ha egynémely bulit a kétesélyes jelzővel szoktak illetni, akkor erre a péntek estire nyugodtan ráaggathatjuk a kétszer-kétesélyest. Sőt! Ott volt maga a hely, Budapest számomra egy újabb feltérképezetlen területe. Hiába a több évtizedes buli járó rutin, fővárosunk egyedülálló módon még a magamfajta vén rókáknak is tud újat adni. Baráti meghívásnak engedelmeskedve érkeztem a valóban rókalyukra emlékeztető belvárosi pincébe. Az Expired Passporttól mindössze két, hangulatában totálisan eltérő promó-nótát hallgattam meg előzetesen a youtube-on. Azóta már átvehettem szerkesztőségünk nevében a Zoo címre keresztelt CD-t. Ezt a kifejezést szó szerint kell érteni. Ilyennek sem voltam tanúja még: CD-keresztelő keresztapukákkal!

Tovább

Új albumon dolgozik a Ghost és "új" frontembert keresnek

Ghost-bc-2014.jpg

A tervek szerint ősszel stúdióba vonul a svéd Ghost, hogy rögzítse harmadik nagylemezét. Állítólag már az album címe is megvan, sőt pár dal is formálódik. A finn Sonisphere Fesztiválon a Metal Hammer pár mondat erejéig megszólaltatta az egyik Namless Ghoul-t, aki azt mondta, hogy az új albumra új frontembert is keresnek, mert a Papa Emeritus II egy igazi seggfej és az új dalok más megközelítést igényelnek. Ugye tudjuk, hogy az első lemez után Papa Emeritus I került "lecserélésre", ami ugye abban merült ki, hogy a fellépő ruha és az arcfestés új lett, tehát biztosan most is valami hasonló jön. Egyébként viccesen még azt is megjegyezte, hogy nem tartja kizártnak az együttműködést az Euroviziós Dalfesztivál idei győztesével, a szakállas nő Conchita Wurst-tal. Hát lassan ez az egész tényleg egy vicc lesz!

Blitzkrieg Pop! - hogy ropogna a rock'n'roll a Náci Amerikában?... A WOLFENSTEIN alkotói megmutatják!

A WOLFENSTEIN: New Order kreatív/PR-stábja, a Machine Games a fiktív Neumond Recording Company alakjában (Újhold! mert szeretünk a Holdra szállásunkkal dicsekedni, ugye, nácikák?) olyasmit művelt, amire a játéktörténelem során még nem volt példa: megteremtett egy teljes fiktív kiadót katalógusostul, ezt az arche-árja slágergyárat, és egy teljes lemeznyi jampi-náci dalt is összehozott, amik groteszk aláfestést szolgáltatnak egy olyan világ vérgőzös, egyszemélyes szabadságharcához, amiben a nácik nyerték a II. világháborút, és leigázták, bekebelezték a nyugati (...és keleti ...és északi...) civilizációt. A színvonal és az atmoszféra döbbenetes, a vendégzenészek kitettek magukért, mintha csak MachinenGeweher 1960-asokat tartottak volna a fejükhöz. És minden elkészült szépen flottul időre, ahogy a Führer megkívánta. 

A Neumond kínálata igazi bűnös élvezet... nem csak a retro rock vagy (urambocsá) a Birodalom szerelmeseinek! Villámkritikánk következik a sosevolt nótákból, mielőtt még megtalálna minket néhány Übersoldat Mistkerl.

Tovább

Anna ámokfutása a Barba Negra Trackben!

anna.jpg

Idén 10 éves az Anna and the Barbies, ehhez mérten tinédzserekhez illő ámokfutásba kezd a banda már tavasszal, amit abba se hagy egészen őszig. Eközben persze útba ejtik a Barba Negra Tracket is, hiszen nincs nyár Pásztor Annáék nélkül a Rákóczi hídnál. Az elmúlt egy évtizedben ezer arcát láthattuk már a főhősnőnek és a zenekarnak egyaránt, a kezdeti, elbeszélős modortól kezdve a hiperballadáig, a Márti daláig. Anna extravagáns karaktere a tömegkultúrát sem hagyta hidegen, időközben szép lassan a legolvasottabb magazinok sztárja (is) lett, miközben ő maga egy cseppet sem változott, maradt az a rock ’n’ roller, aki mindig is volt. Május 30-án terítékre is kerül az elmúlt 10 esztendő összes érájának java. További információk ITT.

Update: Az őszt idéző időjárás miatt a buli átkerül a Music Clubba.

Hajlakk legyen nálad!: Interjú Spider One-nal a Powerman 5000 énekesével

Powerman5000.jpg

Mindig izgalmas egy zenésszel interjút készíteni. Még akkor is, ha nem éppen egy nagy kedvencemmel beszélgetek. Előtte hevesebben ver a szívem, és marhára izgulok, hogy nehogy történjen valami hiba (Sepultra telefonos interjúnál szaggatott, mint állat a vonal). Most azonban nem volt semmi gond, így a június 16-án a Budapest Parkban, az Aerodrome Fesztiválon is koncertező Powerman 5000 zenekar énekesével, Spider One-nal beszélgettem egy kicsit.

Tovább

Új albumon dolgozik a High On Fire

High-on-Fire-2014.jpg

A közelmúltban véget ért mini-turné után újra a dalírásé a főszerep a Matt Pike vezette High On Fire-nél. Ahogy azt tegnap egy közleményben jelezték a csapat gőzerővel megkezdte a munkát egy pokolian erős új albumon. A csapat nagyon intenzív új lemezt ígér, mellyel szerintük egy következő szintre lépnek. Nekünk mondjuk ez a szint is pont megfelelő ...

Tovább
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum