RockStation

Legyél önmagad, amennyire csak bírsz - Interjú David Gunn-nal a King 810 énekesével

2015. február 10. - KoaX

0king810_002.jpg

Bevallom már a Slipknot koncert előtt megismertem a King 810-t. Nem lopta be magát a szívembe, nem igazán az én zenei stílusom, nem is értetem, hogy mitől olyan sikeresek. Mindegy is, hiszen ez csak az én véleményem. Sikerült azonban a budapesti koncert előtt David Gunn-t a banda énekesét elcsípnem pár mondat erejéig.

Néztem élő koncertjeiteket a youtube-on. Ahogy látom vannak nálatok is érdekes elemek egy-egy bulin. Totál beöltözött táncosok, mit jelentenek ezek az elemek számodra, miért van rájuk szükség?

David: Ez az egész a show része, ettől lesz teljes a buli. Fontos számomra, hogy ne csak kiálljunk a színpadra, hanem adjunk valami extrát is az embereknek. A CD-t otthon is megtudod hallgatni, itt kell valami extra, amitől még jobban azt mondod, hogy "hé néz oda!" Nem csak hallgatni kell a bulit, hanem nézni is, ezért fontos a vizualitás nálunk.

Másik bulitok pedig egy gördeszkás parkban volt, ahol a közönség között zenéltetek. Nem féltek ilyenkor a sérüléstől? Volt esetleg már valami baleset ebből kifolyólag?

David: Ez még akkor volt mikor elkezdtük az egész zenekarosdit, otthon játszottunk. Nem volt hol játszani, és mi csak koncertezni akartunk. Nem volt szükség színpadra, semmire csak egyszerűen az volt a lényeg, hogy zúzhassunk.

0king810_001.jpgViszonylag friss zenekar vagytok, mit gondolsz mi a sikereteknek a titka?

David: Szerintem nincs semmi titkunk. Mi csak játszunk.

A tavalyi évben, ha jól tudom összesen 6 videóklipet forgattatok. Miért van szükség ennyi videó klipre?

David: Haha, nem volt szükségünk ennyi videóra, de úgy éreztük, hogy több dal is megérdemelné, hogy vizuálisan is megjelenhessen. Szerencsére volt rá lehetőségünk, hogy megtudjuk oldani, így éltünk is ezzel a lehetőséggel.

Melyik volt a kedvenc forgatásod, és miért?

David: Az utolsó forgatás volt a kedvencem. A helyi arcokkal forgattunk az utcáról, nem voltak színészek, csak is igazi emberek. Tudod, fontos az, hogy ne megjátszd magad és ez hallatszódni fog a zenédben is. Soha nem szerettem a megjátszós bandákat.

A zenétek számomra rendkívül agresszív. Miből táplálkozik az agressziótok, honnan merítettek ihletet?

David: Az enyém nem táplálkozik semmiből. Egyedül vagyok most is itt a turnén és ez éppen elég okot tud adni néha. Amikor hiányzik a család, hiányzik a város ahol élsz egyszerűen csak annyit tudsz mondani, hogy "baszd meg" Na, ebből jönnek az ötleteink.

0king810_008.jpg

A gengszter image, hogy fér össze a metal-al szerinted? Az általános benyomás a gengszterekről nem az, hogy zúzós metalt játszanak.

David: Talán mi vagyunk az elsők, akik lefogják rakni ennek a stílusnak az alapkövét. Mi alapozzuk meg a gengszter metalt.  Szerintem, nincs ezzel semmi gáz.

Láttam a képeken, hogy a lábatokra fel van varrva a 810-es logó. Ez mit jelent?

David: Ez a hívószáma a városnak, ahol élek. Ez az, ami jellemez engem, ez én vagyok magam valójában. Ezt az érzést soha senki nem fogja tőlem elvenni. És most már legalább félig tudjátok a telefonszámom, bár nem tudlak visszahívni, mert nem tudom, hogy Budapestnek mi a hívószáma (hahaha)

Annak, aki nem ismeri a zenekart, hogyan mutatnád be a bandát 5 szóban?

David: Elvesznek a szavak, amikkel le lehetne írni. Mindenki hallgassa meg, és döntse el saját maga, hogy hogyan is írná le a bandát.

Most jártok először Magyarországon. Milyenek az eddigi tapasztalataid az országgal kapcsolatban?

David: Igen nagyon tetszik, volt időnk tegnap várost nézni, mászkáltunk egy kicsit a belvárosban. Gyönyörű képet add vissza az országról, de sajnos helyi kajákat nem tudtam kóstolni.

0king810_004.jpg

Ti mivel ütitek el az időt a turné alatt?

David: Nincs annyira sok szabadidőm, de olyankor megpróbálok az otthon maradtakkal beszélni a neten.

És, hogyan készültök egy ilyen turnéra?

David: Nem emlékszem, hogy valaha is készültünk volna turnéra. Csak fel megyünk a színpadra és minden póz, megjátszás nélkül, rituálé nélkül elkezdünk játszani, és igyekszünk a maximumot nyújtani.

Mit jelent számodra az, hogy a KING 810-ban játszhatsz?

David: Ezt nehéz meghatározni. Tudod, a barátaimmal játszom együtt, akiket gyerek korom óta ismerek, együtt nőttünk fel, egy család vagyunk. Nem tudom, pontosan ezt nehéz meghatározni.

Így a vége felé járva, melyik az a kérdés, amit a legjobban utálsz egy interjúnál?

David: Minden kérdésed rendben volt. Eddig még nem volt olyan kérdés, amivel kiakasztottak volna. Szívesen válaszolok minden kérdésre, még a nagyon nagy hülyeségekre is. Ez is a munkám a része.    

0king810_005.jpg

FOTÓK: RÉTI ZSOLT                                                                                                                                                  

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr207151251

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum