RockStation

Mit hozott a Jézuska?: Stoned Jesus - The Harvest (2015)

2015. március 02. - KoaX

a2651863423_10.jpg

A Stoned Jesus-ről a tavalyi bulijáig csomó ismerős úgy beszélt, hogy "emlékszem ott voltam az első magyar bulijukon". Mindenkinek azt mondtam, hogy azért elmehet a ... De tavaly teljesült az egyik tétel a bakancslistámon és láthattam a Jézuskát élőben is. Csalódás nem ért, jó kis teltházas buli volt. Most meg így 2015 derekán itt van a legújabb albumuk a The Harvest. Na, és milyen az album? Hajtás után kiderül.

Aratatlan lelkesedéssel estem neki az anyagnak. A borítóról csak röviden annyit, hogy ocsmány. Megértem itt, hogy ragaszkodunk a régi old school gyökerekhez, de egy olyan borító után, mint a Seven Thunders Roar egy ennyire gagyit kiadni bűn, szerintem. De mindegy, mert nem is a borító a lényeg, hanem az, ami azon a bizonyos korongon rajta van.

Az albumot a már ismert Here Come The Robots nyitja, ami a durvább, keményebb Jesus vonalat viszi tovább. Ez egy igazi, megmozgatós szám, nem az, aminél becsukod a szemed és csak úgy lebegsz az elfogyasztott zöldségek hatása alatt.  Tényleg bírom a srácok zenéjét nagyon, és még Igor fura énekére is azt mondom, hogy ebben a kontextusban teljesen élvezhető, de valahogy a Harvest összességében nem fog annyira meg, mint az elődjei. Emlékszem még anno azt mondtuk, hogy "basszus...ezek UKRÁNOK, szomszédok"  Minden eddigi anyagukon volt valami, amire elsőre felkaptad a fejedet, hogy WUHU, ez már igen! Itt most viszont ezt nem lehet érezni. Nincsenek rossz, vagy gyenge dalok az albumon, de nincs meg az a bizonyos plusz, mint mondjuk az I'm The Mountain-ben vagy az Occult.

stoned_jesus_2015.jpg

Érettebb, teltebb egységesebb az alkotás, jobban érzik egymást a srácok, felépítésben jobbak a dalok, erősebb, keményebb lett Igor hangja is, de olyan ez, mint a Metallica. Hetfield egy rohadt jó énekes, de elkövette azt a hibát, hogy megtanult énekelni! Ezáltal soha nem fogja úgy eltolni a Hit The Lights-ot, mint húsz éve. Na, itt is ez a szitu, megtanultak együtt jobban játszani, de lehet ez lesz a banda hátránya is, hogy elveszett az a zsigeri plusz. Pedig egy pillanatra az YFS című szerzemény elején azt hittem, hogy majd ez lesz az, de mégsem. Igazából ezzel az albummal egy dolgot ért el a zenekar, kíváncsi lettem, hogy ezután mi következik. Nem rossz ez, de többet vártunk tőlük, valami meglepőbb, vagy betegebb dolgot. 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr887222165

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum