RockStation

A pokol tornácán ágyaztam meg éjjel : The Experimental Tropic Blues Band, Dope Calypso @ Corvin Tető, 2015.03.11.

2015. március 12. - Ernő Hellacopter

tetbb_1.jpeg

Egy-két ital, késésben vagyunk, ott egy taxi az Andrássyn, bömböl benne a techno, 40 körüli fazon, totál szétesve, vezetőülésétől nem férek be, szarik rá, én is. Száguldunk a városban, Levi feelingem van. 3 perc múlva már a lifttel megyünk fel, épp időben. Dope Calypsoék kezdik az estét. Farewell to the Fairy, Goodbye to the Ghost lemezük borítója etalon, felállásuk basszustalan, rutinból hozzák, kurva jó hangulata van az egésznek. Közönség figyel, nem lézeng, álló ováció! Semmi új, inkább AHOGY elő van vezetve, abban van a buké. Figyelem megragadva, radarra felkerült. Garázspunkba nem kell szitár, nincs is. Kell még 10-15 koncert nekik, és egy kis felszabadultság. Program végignézve, reverendás előtt kereszt vetve! Új lemezhez sok sikert, irány digólend!

The Experimetal Tropic Blues Band from goffryföld! Szeretem a goffryt, bár az övék kibaszottul cukros. Belgákról jót vagy semmit, részemről marad a semmi. Egészen ma estig! Mert ez valami mesésen karaj! Jon Spencer Blues Explosion hatások dominálnak, basszustalan az egész este, de bőven élvezhető, nincs hiányérzetem. A hangzás, figyelembe véve a kis helység adottságait, pazar! Ugyan a csúnya szervezőbácsik elvették a létrát és a fogast a színpadról, amitől kicsit most rossz nekem, a Skip Jensen bulin olyan jól néztek ki együtt, azért mégis tapasztaltam előrelépést, de hogy mi volt az, arról lövésem sincs. Valahogy jobb volt most ott lenni.

Csühes Pali 40. szülinapját ünnepelte éppen, és ez látszott. Imádni való fazon, még százat adjon neki a Jóisten erőben, egészségben, és rockandrollban! Baráti köre remek hangulatot varázsolt, zenekar is imádta. Táncolás, Paliszörföltetés, tobzódás, hőbörgés. Így mulat egy jó magyar ember! Setlist? Ugyan már! Azóta ismerem ezt a bandát, amióta meghirdették a bulit. Nem is akarok úgy csinálni, mint aki keni a részleteket. Itt vannak ezek a brigádok, ki mihez ért. CudiPurciBooking, No Regret vagy éppen a R'n'R666. Utóbbi ebben a garázsrock/punk vonalban erős. Elhozzák azokat, akiket látni kell. Nem a négy fal közt kell lenni, hanem ezeken a koncerteken. Ha lenne telepítve egy Tökéletes Koncert Tervező a gépemen, ilyeneket terveznék.

Ez az ájer konzervál, esküszöm. Bele szájharmonikáznak az arcodba fél méterről, miközben belgák, és élvezet látni, hallani, részese lenni. Nem lehet könnyű kenyér, estéről estére ezt véghezvinni. Pedig ezeknek az arcoknak elhittem, még így is, hogy belgák. Az intenzitás változó volt. Az energikus, odabaszós punk témák ügyesen keveredtek az érzékenyebb blues ritmusokkal, néha egy hullám tetején úsztam a szörfdeszkámon, annyira Beach Boys volt. Szolgálati közlemény: a 10 éves rnr666 szülinapi buliján a Jack of Heart (fr) és a The Monsieur (usa) lesz a fellépő. Nem ismered őket? Ne is foglalkozz vele, úgyis kurva jó lesz! Az amúgy tök üres Corvintetőn bóklászva mindig belefutok valami igazán izgalmas látnivalóba, most éppen ez volt a kedvenc: Frank, vágod? De jól nézne ez ki a gyerek hálójában! :) Köszi ezt a remek estét, remélem nem most láttam utoljára ezeket a bandákat!

frank.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr107262941

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum