RockStation

Zoomolj Rá!! - Part 3.: Gut Feeling/U.S.A.

2015. április 04. - sandroo

0003843850_10.jpg
Most kivételesen nem egy osztrák bandát, hanem egy adrenalin növelő, intenzív, pörgős és valamelyest hagyománytisztelő zenekart szeretnék a figyelmetekbe ajánlani. Egy számomra eddig ismeretlen amerikai bandáról van szó, a Gut Feeling nevezetű hardcore/punk brigádról, akik most jelentettek meg egy új EP-t és nem gyengén tolják a gyalut a srácok.

A Gut Feeling 2011-ben alakult Raleigh (Észak-Karolina) városában. Semmi cifrázás, hamisítatlan energikus hardcore/punk muzsikát tolnak a srácok, de azt mocskos jól csinálják. Én őszintén bevallom egy kicsi Up Front, Ensign, Champion hatást véltem felfedezni a zenéjükben, de persze ez nem szentírás, csak ez a pár banda jutott eszembe amikor hallgattam a zenekartól eddig megjelent két EP-t. Az első anyagot még 2012 novemberében adta ki a Headfirst! Records//Bitter Melody Records, 7" kislemez formájában. Négy király nótát hallhatunk nyolc percben.Íme:

El kell árulnom még valamit a bandával kapcsolatban. Nem véletlen, hogy így tolják a srácok, mivel nem egy fiatalokból álló bandáról van szó, hanem a tagok mind veterán hardcore arcok, akik olyan bandákban nyomták az ipart, mint a Catharsis, az Undying, a Torch Runner, vagy a Nightbear. Így már érthető a minőség ugye?Na, ugye.
Pár nappal ez előtt egy újabb EP-vel jelentkezett a Gut Feeling, mégpedig egy hat számos történetről van szó. Itt hangzásbeli javulás hallható a 2012-es anyaghoz képest,nem mintha a régebbi anyag rosszul szólt volna, de az új lemezen jobban harapnak a gitárok. A muzsika viszont nem változott, kemény, dühös és őszinte hardcore/punk, semmi pöcsölés.

Úgy gondolom, hogy most is sikerült egy olyan bandát bemutatnom nektek, akikre szintén megéri odafigyelni, utánanézni munkásságuknak, mert nem csak a nagy kiadós "biznisz hardcore" zenekarok léteznek, hanem lehet találni ilyen gyöngyszemeket is, ha egy kicsit eltakarítjátok magatok elől a csillogó csomagolású lemezeket. Végezetül pedig, hangerőt fel és hallgassátok meg a banda új anyagát!! 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr817338076

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum