RockStation

Szexibb vagy, mint a hód?: Hot Beaver - Vulcan Death Grip EP (2015)

2015. április 15. - KoaX

hot_beaver_vulcan.jpg

Kicsi a magyar zenész-közösség. Vagy csak tényleg szövődhetnek itt barátságok a muzsikálás közben? Több elismert zenész arc állt most össze, hogy létrehozzanak egy újabb stoner bandát. Az újabbat nem rossz értelemben értem, nekem csak jó, ha minél többen vagytok! Szóval, Horváth Gábor alias Sexy, Makai Laci, Ifj. Kocsándi Miki és Lőcsei Bence összeültek, hogy bemutassák nekünk mennyire is lehet érdekes egy hód!

Mind a négy srácot régebb óta ismerem, a munkásságukkal is tisztában vagyok, így marhára érdekelt, hogy együtt mit tudnak lerakni az asztalra. Azért elég sok helyen láttuk őket már zenélni, a pop metál csapattól kezdve, a keményebb rockon át minden műfajban megvillantották a tudásukat a srácok. Ellenben a Hot Beaver-re és annak első EP-jére a Vulcan Death Grip-re elég nehéz bármilyen skatulyát is ráhúzni. A főbb hatások, amiket éreztem az egy jó adag Faith No More, Alice In Chains, Kyuss (természetesen) ezekből az összetevőkből válogatják ki, formálják át a hódok azokat az elemeket, amitől igazán erős lehet a hódvár.

hot_beaver.jpg

A hangzással semmi baj nincs, tökéletesen szól a négy dal, illetve egy apró bajom volt csak. Kicsit lehetne koszosabb, jól szól csak egy kicsit túl steril lett az én ízlésemnek. Nem rossz, csak hiányzik kicsit az a bizonyos mocsok, amitől jobban összeáll, de ez egyéni dolog. Makkos és Sexy magabiztosan hozza az összes dalban az alapokat, egy percre sem csúsznak meg. Miki pedig remekül torzítja a gitárját és hozza a jobbnál jobb riffeket, amiket pedig Bence színesít még jobban. A négy dal igazából eléggé vidám hangulatú, viszont az utolsó dal a Cellophane névre keresztelt szerzemény egy kicsit komorabb, borúsabb hangvételű, ami nekem nagyon bejött. Ezen kívül az első Static Matter című dal az, ami megragadott, aminek van egy húzása, amitől el kezdesz bólogatni a székben ülve.

A srácok előtt azért le a kalappal, mert kevesebb, mint négy hónap alatt a semmiből összeraktak négy eléggé király dalt. Természetesen ennek még érnie kell egy kicsit, a srácoknak csiszolódni kell egymáshoz, de igazán ígéretes muzsika ez. A hangszer mögött van tudás is, nem csak kamuzgatnak és másolnak mást. Most, ha ezt elolvasod, de nem ismered a bandát, és belehallgatsz, rád is biztos van valami hatással. Ez így van rendjén. Várjuk a srácoktól a teljes albumot! Béke, Szeretet, Metal!

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr817354690

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum