RockStation

Egy zenész - egy másik arc: Egy messzi-messzi galaxisban ... - Körmi (Cadaveres)

2015. április 26. - KoaX

0cadaveres2010_17.jpg

Körmöczi Balázs alias Körmi a magyar underground zenei élet egyik szerves része. Szerintem, nem is ismeri a színteret, aki nem találkozott legalább egyszer a Cadaveres nevű brigáddal, ahol ugye Körmi bácsi az ősoszlopos tag. Hétköznap tetováló szalont vezet hétvégén pedig felaprítja valamelyik klub deszkáit, mellette pedig gondos családapa, de még így is van ideje egy nem mindennapi hobbira. Ha érdekel, hogy mi is Körmi nem túl "messzi-messzi" hobbija, nyomj a tovább gombra.

RS: Neked honnan jött a Star Wars mániád? Hogy találkoztál először a filmmel?

Körmi: Mindig is vonzódtam a fantasztikus filmekhez, a sci-fik voltak a kedvenceim. Nem tudom, hogy is kezdődött ez az egész. 8-9 éves koromban láttam valamikor az első Star Wars epizódot moziban és onnantól kezdve teljesen rákattantam az egészre. A szüleim vittek el moziba először, de utána még párszor megnéztem egyedül is! Emlékeim szerint az első mozi évadban tizenegyszer láttam a New Hope-ot!:-)

RS: Ha jól tudom star wars figurákat gyűjtesz, milyen darabokra kattansz rá? Amik ultra limitáltak, vagy inkább valamelyik kedvencből legyen meg minél több?

Körmi: Főként a figurákat, de igazából minden mást is, ami ezzel kapcsolatos. Képregény, CD-k, lemezek, könyvek, filmkocka fényképek, járművek…..de a figurák élvezik a prioritást, azok közül is a régebbi szériákat keresem. Kaptam is sokat, de főként vettem őket az elmúlt tizenöt évben. Nem őrült mennyiségben persze évi pár darabot….

sw7.jpg

RS: Ugye ezekből a figurákból is van több széria, neked melyik a kedvenced és miért?

Körmi: A Vintage széria a ’80-as évekből. Ezekből kaptam az első darabokat Amerikából és utána ezekhez keresgéltem folyamatosan. Persze van sok új figurám is, de azok nem érdekelnek annyira. A régebbieket nem, nem igazán érem fel anyagilag.

RS: Mennyi figurád van már, melyikre vagy a legbüszkébb?

Körmi: Van pár darab első szériás figurám 1977-ből. Azokra vagyok a legbüszkébbek. Sok a kedvencem, főleg Jabba palotájából a szörnyek, zenekar, táncosok! Van sok új is persze, űrjárművek stb….Nem számoltam, 100 fölött valahol.

RS: Ez a kedvenc figurád is?

Körmi: Ha minden képpen egy kedvencet akarsz kihúzni belőlem, akkor legyen a Rancor!

sw2.jpg

RS: Az első darabra emlékszel még? Esetleg megvan?

Körmi: Egy karácsonyra kaptam több figurát egyszerre tíz éves koromban kb, utána kezdtem el a gyűjtést. Vigyáztam rájuk mindig is, fegyverekre, kiegészítőkre. Sajnálom, hogy a dobozokat kidobtam és most már persze azt is, hogy kibontottam őket!

RS: Van valamilyen figura, aminek valami különleges története van?

Körmi: …ja, azért nem vagyok ennyire rátekeredve a témára! Mindegyiknek van, de inkább a játékboltok kirakatából és elfeledett raktárakból előkerült és megvett dolgok érdekesek. Amúgy az EBAY tele van mindennel, aki szeretne vásárolni mindent megkap, csak készítse a bukszáját! A régi figurákat szeretem, mert több mint harminc éve vannak nálam, ez elég izgalmas szerintem alapból.

RS: Olyan gyűjtő vagy, aki ki sem bontja a játékokat, vagy azért kiszeded őket a csomagolásból?

Körmi: Van pár dolog, amit már nem bontottam ki, de gyerekként ez még nem lett volna indokolt. Megvan pár dobozom a ’80-as évekből, leírással stb….azért ez elég vicces.

11180217_905503336137594_1622956858_n.jpg

RS: Mennyibe fáj egy ilyen hobbi? Azért az akciófigurák sem a legolcsóbb dolgok ahogy tudom.

Körmi: Most már drága dolog lenne, de régen nem így volt. A hiányzó darabok meg nem érdekelnek. Nagy pénzekért nem fogok már vásárolni.

RS: Honnan szerzed be a figurákat? Interneten rendeled, esetleg a gyerekkel bementek a játékboltba és akkor apa is kap valamit?

Körmi: Egy barátom sokat segített a netről és persze van sok gyűjtő barátom. Tőlük is lehet venni ezt-azt. Azért van pár igazán fanatikus, akik ezen pörögnek. Adják-veszik a figurákat, kiegészítőket. Vannak csoportok.

RS: Ki van nézve már a következő szerzemény?

Körmi: Egy-két figurát szeretnék még, de nem egyszerű. Pont pár kis szériás darab hiányzik, azoknak az ára meg a csillagos ég…..amúgy elég spontán vásárolgatok, nincsenek nagy tervek!

sw5.jpg

RS: Szoktál járni sci-fi találkozókra is, ahol a star wars a téma?

Körmi: Igen, de nem mindig….néha. Vetítések, találkozók, adok-veszek, jó móka.

RS: A megunhatatlan vita kérdés, melyik trilógia a jobb?

Körmi: Alap: a régiek!!!!

RS: Mennyire várod már az új részt?

Körmi: Várom, szerintem ez most jó lesz….a újabbak nem annyira tetszettek.

11186317_905515662803028_1697771222_n.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr387397550

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum