RockStation

Egy igazi hardcore koncert: a Sick Of It All gyalult a Hajón!

2015. április 27. - csigaur

sick_of_it_all_1.JPG

A sold out-os buliknak mindig van egy fajta feelingje. Bár tudtommal ez nem lett annak kihirdetve, de így is egy erős heringkonzervre hasonlított az A38. Szóval ilyenkor a hangulat az előre borítékolható, bár mindig van pár seggarc, aki képes elrontani egy-egy ember hangulatát. Sajnos ezen az estén is jelen voltak, de ezt leszámítva egy ultra brutál jó hardcore koncerten vehettünk részt. A Sick Of It All letarolt mindent.

Sajnos a hazai bandákat lekéstük, és az Angel Dust koncertjét is két szám után otthagytuk. The Last Act of Defiance címmel, tavaly megjelent nagylemezét turnéztató Sick Of It All-t már jó régen láttam klubkoncerten. A koncertteremben már az első számoktól kezdve olyan vizes volt néhány ember, mint legutóbb az eső áztatta Budapest Parkos koncert alatt. Ha emlékeim nem csalnak, akkor az idén már a tizennyolcadik életévét betöltő Good Lookin' Out dallal kezdődött a koncert. Természetesen már itt feltűnt egy-két stagediving, de ez a későbbiekben csak erősödött, ahogy maga a hangulat is. Ha azt nézzük, akkor a Sick Of It All-nak nincsen gyenge dala (mondjuk a régiek közül tuti nincs), ami mondjuk, otthon nem jön át és koncerten játsszák, tuti, hogy legyalulja az ember arcát. Mint tegnap pár Nike és Adidas cipő az első sorokban lévőknek… :)

Néha kicsinek és levegőtlennek bizonyult a Hajó, de hangosítás szempontjából még mindig csillagos ötös. Szállingóztak a legnagyobb slágerek: Uprising Nation, Take The Night Of, Death or jail és a többi. A koncert közepén elővett talán az egyik number one Sick Of It All koncertnóta, a Step Down alatt totális káosz lett a színpadon, hiszen csak másztak és másztak fel az emberek. Hol csak egy ugrásra, hol egy közös éneklésre. Ez a zenészeket egyáltalán nem zavarta (erre amúgy is felhívják az embereket), sőt nagyon jó kedve volt az egész bandának.   A Scratch the Surface alatt egy pompás és 10/10-es wall of death a nézőtéren, szóval volt itt minden, mint a búcsúban. De mivel egy ez lemezbemutató turné volt, helyet kaptak az új, vagy inkább újabb dalok, mint a Sound the Alarm vagy a DNC. Utóbbiból tuti, hogy egy nagyon nagy koncertnóta lesz. Sőt, már az is.

Ha összességében nézem a tegnap estét, akkor számomra az egyik legjobb hangulatú Sick Of It All koncert volt, amit láttam. Nyáron pedig jön a másik NYHC nagyágyú, az Agnostic Front! Várjuk!

sick_of_it_all_2.JPG

FOTÓK: Pásztor Zsófia (www.underview.hu). További képek ITT.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr337400998

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum