RockStation

Egy zenész - egy másik arc: A flaszter ördöge - Veress Marci (Armageddon)

2015. május 17. - KoaX

10263999_1440371366213759_4237191729016133136_o.jpg

Vicces olyan zenésszel interjút készíteni, aki lényegében gyerekkori barátod. Még viccesebb egy olyan hobbiról kérdezni, amit minden nap együtt űztetek. Igazából Marci nélkül is megszülethetett volna a cikk,de mindig jó egy kicsit nosztalgiázni, visszatekinteni a tini éveinkre. Most nem a régi zajongásainkat elevenítettük fel, hanem az aszfalt koptatós időszakot.

RS: Mióta deszkázol?

Marci: Körülbelül tizenkét éves korom óta. Ha jól emlékszem meg a nagyszüleimtől kaptam az első hal alakú deszkámat, még általános iskolás koromban.

RS: Miért pont ezt a sportot választottad?

Marci: Mindig is nagyon tetszettek a trükkök meg az egész gördeszkás kultúra. Tetszik, hogy több rider művészkedik, rajzol, fest, zenél a deszkázás mellett. Valamint maga az élmény amikor csak gurulsz, az számomra leírhatatlan szabadságérzetet ad és feltölt adrenalinnal.

RS: Kik voltak rád hatással?

Marci: Chad Muska volt a kedvencem mindig is. Valamint Rodney Mullen őrült trükkjeit is imádtam. Manapság az új nemzedéket már nem nagyon követem, bevallom őszintén.

RS: Melyik volt a legdurvább trükköd, amit beadtál?

Marci: Fakie varial flip, 3 lépcső front side ollie, 50-50 grind, front side nose slide

RS: Kikkel szoktál deszkázni?

Marci: Régen, amikor meg Gazdagréthez közel laktam, ott volt a kemény mag akikkel toltuk. Veled (hehe), Gergely Balázs, Gyallai Tomi és a többiek. A legjobb barátomat, Barta Nándit is a gördeszkázás réven ismerem. Nem sokkal később már együtt zenéltünk a Poison Of Marvel-ben.

243934_1893033618202_2282198_o.jpg

(Marci jobbról a második fiatalember)

RS: Mennyit deszkázol egy héten?

Marci: Mióta a dobolást profi karrieremként kezelem, nagyon féltem magam, mert köztudott, hogy egy rosszul elhelyezett kavics is elég egy csúnya eséshez. Nyáron, szép időben meg néha leugrunk gurulgatni a városba, de most mar semmi őrültködés mint régen. A flipeket továbbra is meghagyom neked.

RS: Mi alapján választod ki a felszerelésed?

Marci: Sokszor a deck mintája az ami igazán megfog, hiszen magam is szeretem a művészeteket. Valamint annak idején amikor még nagyban toltuk, akkor mindig a kedvenc deszkásaim szponzorainak  lapjait választottam. Reméltem, hogy így igaz Indián létemre majd átszáll belém a tudásuk.

RS: Mennyire költséges ez a hobbi?

Marci: Egy jó deszka nem olcsó mulatság, de mivel én már nem tartom magam aktív ridernek, így már nem költök nagyon a felszerelésre, és nem is amortizálom már annyira a cuccaimat. Annak idején bizony sok pénzt elköltöttek szüleim erre a hóbortomra, amit nagyon köszönök nekik, hiszen rengeteg kedves élmény fűződik ehhez az időszakhoz.

RS: Esetleg versenyeztél is?

Marci: Sosem voltam annyira ügyes, ráadásul ott időre kell teljesíteni, ami nekem abszolút nem fekszik.

RS:Van kedvenc deszkás videód?

Marci: DC video, Flip - Sorry

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr117465514

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum