RockStation

"Mi pedig tovább visszük ezt az örökséget" - Interjú Dean Pleasants-szel a Suicidal Tendencies gitárosával..

2015. június 26. - csubeszshuriken

0suicidaltendencies2015_12.jpg

A Suicidal Tendencies egy tizenkét állomásos Európa turné vége felé látogatott el Budapestre az idén. A június 24-i Budapest Parkban adott koncert előtt kaptuk el Dean Pleasants gitárost egy rövid interjúra a beállás és a show között.

Hello! Látom épp három szabadnap előzte meg a ma estét a turnén. Már tegnap megjöttetek Budapestre?

Dean: Tegnap már itt voltunk, itt töltöttük az estét igen.

Csak pihentetek, vagy körülnéztetek a városban?

Dean: Tegnap csak pihentünk, kajáltunk. Ma pedig már a bulival, a beállással vagyunk elfoglalva. Szeretjük egyébként Budapestet, a folyót, a hidakat, tényleg nagyon hangulatos. Ha jól számoltuk hetedszer játszunk itt nálatok.

0suicidaltendencies2015_14.jpg

Milyenek voltak az eddigi bulik a turnén? Volt kiemelkedően jó buli? Érezhető egyáltalán különbség közönség és közönség között?

Dean: Nagyon jó bulikat csináltunk eddig, mindenhol kemény volt a közönség, nem volt jobb vagy rosszabb. Nagyon jól érezzük magunkat mi is. Persze pár napja játszottunk együtt a Body Count-tal és a Sklipnot-tal meg egy csomó másik bandával egy fesztiválon és ez mindig különleges, ezt nagyon élveztük. Játszottunk Londonban, ahol Mike (Muir), mint énekes díjat kapott, ez is klassz dolog. Most főleg fesztiválokon játszottunk, ami attól érdekes, hogy egy csomó másik bandával játszhatunk, az emberek pedig mindenfelé szeretik ezt, jó a hangulat.

Nem rég játszott itt a Sick of it All és Lou is célzott rá a koncerten, illetve más helyeken is szóba került, hogy mintha most az Egyesült Államokban kicsit mellőzöttebb műfaj lenne a hardcore, míg Európában sokkal népszerűbb. Ti érzékelitek ezt?

Dean: Igen ez igaz. Ez most valahogy így van. Európában sokkal erősebb a rajongó táborunk, mint odahaza. Ezt mi is érezzük jó ideje. Persze ez nem jelenti azt, hogy otthon nincsenek jó bulik. Például játszottuk a Slayer előtt és azok a koncertek mindig rendkívüliek voltak, ott nyoma sem volt annak amiről beszélsz, de Európában és Dél Amerikában most erősebb bázisa van ennek az egésznek.

Nemsokára fogtok velük játszani megint ugyebár a Motörboat fesztiválon?

Dean: Igen, ezt nagyon várjuk. Most fogunk először játszani ezen a fesztiválon, és egy nagyon erős felhozatallal. Ott lesz a Motörhead, a Slayer, az Exodus, szóval ez nekünk is nagy megtiszteltetés.

Készültök valami speciális dologgal ezekre az estékre?

Dean: Szeptember végéig még van idő, de előtte le fogunk ülni és ki fogjuk találni. Biztos különböző setlistekkel nyomulunk majd, és meglátjuk mi fér még bele.

0suicidaltendencies2015_09.jpg

Ez az Európa turné most kicsit rövidebb, mint korábban az eddigiek. Játszotok otthon is fesztiválokon, talán ezért, vagy esetleg dolgoztok egy új lemezen, új számokon és ezzel van dolgotok?

Dean: Játszunk, folyamatosan játszunk. Megyünk Mexikóba és aztán Dél Amerikába. Pár hetes periódusok lesznek, kicsit pihenünk és aztán csináljuk tovább. Persze otthon is lesznek fesztiválok. Augusztusban játszunk New York - ban az Afropunk Fesztiválon, ami szintén különleges, hiszen egészen más stílusú előadókkal lépünk fel. De vannak időpontjaink egészen decemberig. Szóval, amint látod ez minden időnket leköti, úgyhogy most nem tervezünk egyelőre új Suicidal albumot. Ha lesznek ötletek írunk dalokat, talán csinálunk valamit közösen más előadókkal, de direktben ST lemezt most nem tervezünk.

Ez szomorú...De tavaly mikor Tim meghalt egy percre sem gondoltátok, hogy abba kellene hagyni? Hogy ki jön majd a helyére? Hiszen a basszusgitár központi helyet foglal el a zenétekben. Nehéz volt Michael-t megtalálni?

Dean: Igen, Tim halála nagyon szomorú. Ő a zenélésnek élt, imádott zenélni és mi is nagyon szerettünk vele játszani. Azonban az életnek mennie kell tovább. A zenekarban sokan megfordultak az évek alatt, és a Suicidal névnek nem kellett mindig ugyanazt az öt nevet takarnia, viszont ez mindannyiuk és így Tim öröksége is. Mi pedig tovább visszük ezt az örökséget. Michael pedig jó barátunk, régóta ismerjük őt, és ő szintén hibátlan zenész, így egyértelmű volt, hogy ő fog jönni a zenekarba. Én zenéltem vele máshol is, szóval nem tudom, ez ott akkor nem is volt kérdés. Robert után valóban nem mindegy, hogy ki játszik a bandában basszusgitáron, hisz az ő témáit kell továbbjátszani sokszor, és ez komoly meló.

Nem hoztatok előzenekart a turnéra. Ez tudatos, vagy csak így alakult? Úgy értem, fontos nektek, hogy helyi bandákkal nyomjátok?

Dean: Ezt más is kérdezte már, de ebbe most nem fektettünk energiát, valahogy most így alakult. De persze, azt gondolom a helyi bandákkal játszani az mindig egy jó üzlet. Ők hozzák az ő közönségüket, és mi a miénket, és ha valaki nem ismerte őket, hát tessék, itt vannak és játszanak...

0suicidaltendencies2015_16.jpg

És mi a helyzet az Infectious Grooves-szal? Ezzel a dologgal van kilátásban turné?

Dean: Beszéltünk már erről, és talán valamikor jövőre. Március környékétől lesz időnk erre.Mi is szeretnénk előtte elmenni vakációra, na meg Robert (Robert Trujillo) szólt, hogy talán játszhatnánk velük néhányszor, mi meg mondtuk, hogy azt biztos nem fogjuk kihagyni.

Lehetséges az, hogy készüljön még új Infectious Grooves lemez valamikor?

Dean: Mostanában biztos nem. Jó lenne ezt a dolgot például Roberttel csinálni, de ő is elfoglalt. Vannak ilyen témáink amúgy amiből lehetne összerakni néhány dalt, de ennek most még nincs itt az ideje. Talán később, nem tudom.

És mi a helyzet a te szóló projekteddel? Működik? Van időd rá?

Dean: Igen, ez működik. Van egy lemeznyi anyag amivel kapcsolatban majdnem minden kész van a megjelenéshez. Mike hangja is meg fog jelenni rajta, de azért ez főleg instrumentális dolog és a gitáré lesz a főszerep. Más megszólalású zene. Igen, hamarosan lesz lemez.

Ok, köszönöm az interjút Dean!

Dean: Mi is köszönjük.

FOTÓK: RÉTI ZSOLT

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr777574300

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum