RockStation

Októberben érkezik a Thy Catafalque új lemeze

2015. augusztus 20. - sunthatneversets

thy_catafalque_2015.jpg

A Kátai Tamás nevével fémjelzett, sőt leginkább csak őt takaró Thy Catafalque még 2011 novemberében adta ki eddig utolsó albumát Rengeteg címmel. A szakmai és rajongói körökben is osztatlan sikert arató album folytatása már régebb óta készül és Sgùrr címmel október 16-án jelenik meg a Season Of Mist gondozásában.

Tegnap Alföldi Kozmosz címmel debütált az első új dal róla, mely egy akusztikus, instrumentális szerzemény, és Tamás elmondása szerint egy párezer forintos gitáron játszotta fel és rögzíttette a gyerekszobájában egyik hazalátogatásakor. A hegedűs részeket Dimitris Papageorgiou játszotta fel. Az album azonban nem lesz ennyire könnyed, sőt! A Skót Felföld, a Magyar Alföld, a víz a hegyek és ezek szimbólumai ihlette új album inkább barátságtalan és rideg hangulatot áraszt, hasonlóan az előző lemezhez. Az album dalaiban kevés ének van és ha van is bennük az is inkább a keményebb tónusú lesz. Alább az új dal.

thy_catafalque_sgurr.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr947720346

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bartkozoltan 2015.08.20. 11:27:02

Jajj, de messze van még az az október!
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum